Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 1

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Recenze (721)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Vlastenecká povinost splněna, Jáklům film podpořen návštěvou kina. Né, že by to byl nějak výrazně špatný film. Jen prostě pokud se člověk, čas od času, koukne na nějaký horor (nemusí to být zrovna hororový nadšenec), pak ho Ghoul nejenom že nevystraší, ale ani nepřekvapí. Nedávné Pod zemí mě bavilo více, Blair Witch mánii ručních kamer zase startovalo a o srovnávání se sérií Rec, nemůže být ani řeč. Nicméně, je to projekt, který přiláká do kin neortodoxní návštěvníky, pro které bude Ghoul, jakožto první horor viděný v kině, infarktová záležitost, plná děsu a hrůzy :-). ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Co na to říct ?! První hodina filmu o ničem, ale těch posledních 20 minut stojí za to! Příběh je moc krátký, jednoduchý a ničím překvapivý. Herci průměrní a ničím zajímavý. Lekačky dobré, ale některé naprosto debilní a zbytečné. Ale na druhou stranu se mi zase líbilo ukrajinské prostředí, kamera a místy dech beroucí napínavá atmosféra...55% ()

Babba 

všechny recenze uživatele

Viděno ve 3D. Bohužel trochu zklamání. Film byl podávám jako o Čikatelovi a o Čikatelovi to skoro vůbec nebylo. Tak zkusím o něm jiný film. :) ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Byl by ghóul kdybych v kině uvalil 140 peněz za tenhle fotbal. Vezmeme kameru a položíme na penaltový rozstřel...nějak tak si připadá divák. Vidí amatérskou roztřesenost. Jákle taková krásná kampaň na prosazení filmu a ve finále to akorát nasírá. Konec divně utne a pocity strachu a napětí se nedočikate. Fakt uvažuju na jednou hvězdou ! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jojo, z toho Ukrajince jsem měl nahnáno. Nepochopil jsem, proč ta grupa turistů byla anglicky mluvící a současně neproběhla vyšší investice do kamerového aparátu. Jeden chlápek všechny pobije a pak je zbaští ve své jeskyni s kolegou Glumem, jež přicestoval na erasmus. 55% ()

Matej.Hess 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad ale špatné zpracování, postavy jsou nezajímavé, takže když jde o jejich život je vám to je jedno a to prostě nejde, protože u tohoto filmu by jste měli mít strach o postavy. Jumpscary jsou si hrozně podobné, takže i dokážete předpovídat, že by jste se mohli leknout. 35%. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Předčilo to očekávání teda. Vemte do ruky kameru, přidejte duchařinu, pokud nemáte duchařinu, dejte tam posednutí, vyberte tu nejhnusnější a nejrozpadlejší barabiznu v lese (ta bouda budí respekt jak kráva), onoho zlého ducha nazvěte jménem jednoho z největších vraždících hovad historie (nemáte-li tu zašlou chajdu v USA, ale na Ukrajině, přímo se nabízí Onoprienko nebo Čikatilo) a máte Ghoul. ()

Charlizee 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vynikající, použití ruční kamery pocit děsu násobí, ostatně po formální stránce už vše odzkoušela Záhada Blair Witch. V Ghoulovi mi forma přišla ještě více vymazlená, než ve zmíněné Blair Witch, ale i když jsem se opravdu bála, nemůžu snímku odpustit pár logických lapsů - např. pakliže by Boris potřeboval filmový štáb dostat do svého domu, aby se zavděčil Andrejovu duchu, proč by kladl těsně před natáčením dokumentu další nové podmínky , kvůli kterým mohl celý projekt krachnout? Proč by se zbytečně vystavoval riziku? A proč by s sebou potřeboval štáb vzít vědmu, aby rozmlouvala s místním lidem, když stál dům v naprosté pustině? Podobných otázek jsem měla po zhlédnutí více a nemůžu se zbavit dojmu, že propojit skutečné události (hladomor, kanibalismus) s jiným světem (světem mrtvých a zlých duchů) se zkrátka nepodařilo. [Premiere Cinemas Olomouc, sál č. 3, 15. 3. 2015] ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem na ono mravenčení a pořád nic. Říkal jsem si ale, že na zahraniční tvorbu od tuzemských tvůrců je to opravdu dobré. Nejvíce je to znát na materiálu, kterým je Ghoulík natočen a přidá k tomu i neznáme obsazení, které ale , přiznejme si, nemá charisma. Ono mravenčení se dostavilo cca v poslední půlhodince a ja konstatuji lehčí nadprůměr. ..... víc ani ťuk ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nenarazit na to v telce, neodvážím si to pustit. Dabing mně tak trhal uši, že jsem rychle přesedlal na originál a viděl jsem všechno, co jsem už někde viděl, nebo slyšel:-) A i když je tenhle roztřepanej žánr totálně vybrakovanej, točí se vesele dál, páč je to za babku. Dobrou vizitkou filmu je, že jsem to dokoukal až do konce, což je první hvězdička. Z té herecké šedi jsou za druhou pecku alespoň trochu uvěřitelné ženské výkony a třetí dávám proto, že je tam česká stopa. Celkem slušnej průměr. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Jákl se pouští na tenký led, svůj talent mění ve zlato a je mu jedno, zda jde naproti mainstreamu nebo ne. První horor českých tvůrců v historii, který bez zakopnutí splňuje světová měřítka daného žánru a navíc je děsivě funkční. V českém rybníčku plave sumec obřích rozměrů, no čeští rybáři zvyklí na nedorostlé okounky nejsou schopni ho rozeznat. Velké překvapení. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice Jákl splácal spoustu věcí, ale kromě pár momentů a nápadů jde jen o lacinou lekačku. Samozřejmě jsem byl posranej až za ušima, ale třeba místo tichého sledování titulků, kdy bych se srovnával s filmem a s šokem z něho, jsem se jen usmál hned po té, co se ukázal v posledním záběru vrahoun. Něco jako Pád do tmy, Smrt přichází v bílém nebo Záhada Blair Witch jsou pořád někde úplně jinde. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dost found footage filmů na to, abych mohl říct, že tohle rozhodně není dobrý film. Je to prakticky naopak. Už od začátku mě nezaujala atmosféra, která byla prostě mdlá. Ani jednou jsem se nelekl, ani chvíli jsem nebyl napjatý, ani jsem se nemusel držet opěradel a mít tendenci zakrývat si oči ze strachu z náhlé lekačky. A vše tohle, co jsem zde nezažil, si myslím, že je u filmů tohoto typu naprosto klíčovým. Námět těžce čerpal z již mnohokrát omílaného tématu démonů a přízraků, kdy pokud by se to radši točilo okolo kanibalů z masa a kostí (což se teda točilo, ale až ke konci a ničemu to nepomohlo), dopadlo by to mnohem lépe. Hrdinové byli naprosto typičtí - jeden nevěřící Tomáš (Ryan), jednající jako naprostý idiot, pár hysterek a nakonec i ta, která veškerému tomu tajemnému rozumí a umí komunikovat s duchy. Nulové charisma. Na „pouhých“ 86 minut se zdál pekelně dlouhý, naprosto nezáživný a ke konci jsem už jen doufal, že nastane tma a celá ta hrůza skončí. Hrůza tedy z hlediska to vůbec dokoukat. Vyhřezlé vnitřnosti byly leda tak k smíchu, nikoliv k děsu. Jediné, co uznám, je zpracování, kdy kamera nepůsobila levně a herci opravdu hráli. Jen by to nesměla být taková šaškárna bez všeho, co dělá tento žánr tímto žánrem. Probůh, vždyť i amatérský Projekt Černá Voda, který doslova kopíroval Blair Witch, na tom byl lépe a to měl pubertální neherečky. Měl na rozdíl od Ghoula skvěle navozenou atmosféru. Jsem těžce zklamán a nebýt těch pár pozitiv, co se vzezření týče, asi bych ani tu jednu hvězdu nedával. 20% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hororita ( vymyslel som nové slovo? ) tohto filmu spočíva v tom, že je to celé natočené handkou v tme so slabím svetlom. Kedysi sme sa pri Záhade Blair Witch klepali strachom pod perinou ako na terase v zime bez bundy, lebo to prinieslo niečo nové a chvíľu sa tomu aj dalo veriť. Jákl si na pomoc ešte zobral silný príbeh a ukričané ženské. Trochu posunul hranice nechutnosti. 3 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Found footage horory se stávají mou nejoblíbenější strašidelnou odnoží a po Blair Witch nebo As Above So Below bych tenhle typ snímků hltal mnohem častěji. Ke Ghoulovi jsem se dostal s takovým odstupem až na popud nedávného podcastu s Petrem Jáklem, od něhož netrpělivě očekávám Jana Žižku. Čekání jsem si tedy zkrátil jeho doposud globálně nejznámějším kouskem a ačkoli celý film trpí žánrovým klišé, kdy se celou dobu nic neděje a ke konci se všechno podělá, já si finále užil a za tmy v kině to musel být intenzivní zážitek. [viděno na Netflixu 10.5.2021] ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se na ten film těšila až ho uvidím v kině, že uvidím horor co mi nažene strach že uvidím něco neobvykleho, ale v tomhle filmu jsem se zklamala, není tam nic co by mě překvapilo, nekteré záběry a hudba byla vynikající, byl i zajímavý co se týče vyvolávaní ale jako samotný horor mě zklamal, 3hvězdy dávám jen proto že to je film od čechů, šlo vidět že se snažili, neříkam že se jim to nepovedlo, ale viděla jsem lepší horory u kterých sem se málem pos*** a to je co řict! ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Natož jak se o tomto filmu mluvilo v mém okolí než jsem na něj šel, ohromné zklamání. Film je skvělý do doby než aktéři dojedou do opuštěného domku. Což znamená, že mne bavil jen prolog a abych nebyl krutý posledních pět minut taky není k zahození. Jinak jsem se nudil a nemohl se zbavit dojmu, že film je směsicí různých filmů, které už jsem viděl. Nebudu je jmenovat, ale mnohem více bych ocenil čistě thrillerové pojetí tohoto tématu (kanibalství). Duchařiny mi do toho nějak nesedí, stejně jako mi nesedí dělat z Čikatila něco víc než jen psychopatického magora, který se zapsal do historie sériových vrahů jako jeden z nejbrutálnějších. ()

Reklama

Reklama