Reklama

Reklama

The Fundamentals of Caring

  • USA The Revised Fundamentals of Caregiving
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ben (Paul Rudd) prožil velkou osobní tragédii a ztrátu. Aby se z ní dostal, rozhodne se vydělávat si peníze jako pečovatel. Jeho prvním klientem se stane 18letý Trevor (Craig Roberts), kterému ani svalová dystrofie nebrání projevovat svoji hlučnou povahu. Máme tu dva hrdiny: jeden je paralyzován citově, druhý tělesně. Společně se vydávají na cestu, aby hledali přátelství i naději. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mali ste dnes otrasný deň? Áno? Tak si pozrite tento film a garantujem, že bude trochu lepšie. Je to veľmi príjemná road-movie. Smutno-veselá s výbornými hláškami, skvelou hudbou a Craig ako Trevor bol fantastický. Len si to tak pekne plynulo a ja som mala tuším na tvári stále ľahúčky úsmev. Odporúčam! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Charakter Trevora (Craig Roberts) mě upřímně docela štval, ale na druhou stranu je příjemné a osvěžující vidět pro změnu film, kde není povaha nemocného člověka na vozíčku znázorněna se všemi těmi klišé, které z něj dělají líbivého a všemi milovaného, avšak nebohého chudáka. Nejsympatičtější byl však na filmu Paul Rudd v roli Bena, který si uměl se vším poradit tak nějak po svém. A samozřejmě Selena - ta je ostatně hlavním důvodem, proč jsem si titul vybrala ke zhlédnutí. Celkově příjemné road-trip drama s několika úsměvnými i smutnějšími momenty. Film působí velmi přirozeně a nenuceně, obzvlášť právě díky hlavní postavě v podání Paula Rudda. ~(4,0)~ ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když vám nějaký film sedne, tak vám prostě sedne. No a mně se tohle stalo se snímkem "The Fundamentals of Caring". Paul Rudd ukazuje, že přesně takové role mu sednou dokonale, žádné zbytečné pitvoření, ale prostě hraní. Do toho krásná Selena a samozřejmě Craig Roberts, který je v roli výtečný. Bavil jsem se. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZÁKLADNÍM PRINCIPEM POSKYTOVÁNÍ PÉČE JE STARAT SE, ALE S PÉČÍ TO NEPŘEHÁNĚT…“ /// Filmů o frajerech na kryplkárách začíná přibejvat. Jejich krédem je nebejt uslzený, ale maj pomoct. S čímkoliv a komukoliv. Třeba vyzvat ke změně zažitejch stereotypů – tedy vykopat nemocnýho z obyváku a poslat ho na cestu (tedy mezi lidi). A zároveň prožít svůj sen. Jednodušší to je, když maj smysl pro humor (i když může bejt drsnější). Pak je vyžadováno, aby byl podobně zaměřenej i pečovatel. Další cestovatelská story, která má několik originálních scén, je dojemná a místy je to dobrá prdel (vobčas oboje dohromady). Svět je velkej a o náhody v něm není nouze, takže je zde taky dost votřepanejch kousků a klišoidních scének. Rozhodně se nejedná o pokračování Nedotknutelných. Ale pro týpka se svalovou dystrofií… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Jonathan Evison, číst nebudu. 2.) Mým snem je vychcat se vestoje (no tak holky…). 3.) Thx za titule „Kris004“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Díky zvolenému tématu mohl snadno snímek skouznout k lacinému tvůrci hojného počtu slz, ale naštěstí se tvůrci rozhodli vydat odlehčenější cestou. Nechápejte mě špatně, dojemných momentů je tu hodně, ale kupodivu přichází i z míst, odkud byste to nečekali. I přes těžké momenty na mě snímek působil především jako feel good film o překonávání překážek, který je obohacen sympatický suchým a mnohdy i drsnějším humorem, který často funguje výborně i ve vážnějších scénách. Pochvalu si zaslouží Paul Rudd, který zde dostal možnost předvést svůj herecký um v téměř všech polohách a dostalo se mu šťavnaté role, ve které se mohl pořádně realizovat. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu trvalo 26 dní. (nirvana91)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Keď sa Ben (Paul Rudd) zhovára s otcom Dot (Bobby Cannavale), spomenie, že Trevorovo ochorenie postihuje 1 z 3500 mužov. Údaj odkazuje na to, prečo sa Trevor (Craig Roberts) pýta ľudí, aby si vybrali číslo medzi 1 až 3500. V podstate uvádza štatistiku svojho ochorenia. (nirvana91)

Reklama

Reklama