Reklama

Reklama

The Fundamentals of Caring

  • USA The Revised Fundamentals of Caregiving
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ben (Paul Rudd) prožil velkou osobní tragédii a ztrátu. Aby se z ní dostal, rozhodne se vydělávat si peníze jako pečovatel. Jeho prvním klientem se stane 18letý Trevor (Craig Roberts), kterému ani svalová dystrofie nebrání projevovat svoji hlučnou povahu. Máme tu dva hrdiny: jeden je paralyzován citově, druhý tělesně. Společně se vydávají na cestu, aby hledali přátelství i naději. (ČSFD)

(více)

Recenze (59)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Po první půlhodině jsem chtěl tenhle Netflixovskej pokus vypnout. Vyloženě mě štvalo, kam se to ubírá, utírání prdele invalidy s pomocí Paula Rudda a tak vůbec. Pak se snímek naštestí překlopí do velmi příjemné road movie se super Selenou Gomez (jo) a dobře hodinu se to snaží zařadit do tak vzácné kolonky s názvem "feel good klasika". To se filmu nakonec úplně nepodaří, ale opatrné doporučení a 7/10 si to ode mne přece jenom vyslouží... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Paul Rudd je prostě sympaťák každým coulem a podobné příběhy mu sedí na jeho lidskou dušičku jako ulité. Užil jsem si to. Krásný, lidský příběh a navíc k tomu roadtrip po Americe. Co víc chtít po podobném filmu s krásným pozitivním nádechem a duší, která bude mít co říct i za desítky let. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem uslzenou blbost a ono to bylo docela fajn. Paul Rudd je sympaťák a slovní přestřelky s tim klukem byly vtipný. Selena Gomez nám ale nějak ztloustla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZÁKLADNÍM PRINCIPEM POSKYTOVÁNÍ PÉČE JE STARAT SE, ALE S PÉČÍ TO NEPŘEHÁNĚT…“ /// Filmů o frajerech na kryplkárách začíná přibejvat. Jejich krédem je nebejt uslzený, ale maj pomoct. S čímkoliv a komukoliv. Třeba vyzvat ke změně zažitejch stereotypů – tedy vykopat nemocnýho z obyváku a poslat ho na cestu (tedy mezi lidi). A zároveň prožít svůj sen. Jednodušší to je, když maj smysl pro humor (i když může bejt drsnější). Pak je vyžadováno, aby byl podobně zaměřenej i pečovatel. Další cestovatelská story, která má několik originálních scén, je dojemná a místy je to dobrá prdel (vobčas oboje dohromady). Svět je velkej a o náhody v něm není nouze, takže je zde taky dost votřepanejch kousků a klišoidních scének. Rozhodně se nejedná o pokračování Nedotknutelných. Ale pro týpka se svalovou dystrofií… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Jonathan Evison, číst nebudu. 2.) Mým snem je vychcat se vestoje (no tak holky…). 3.) Thx za titule „Kris004“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nevtíravá verze Nedotknutelných s věčně sympatickým Paulem Ruddem a "zjistil jsem, že je fakt pěkná" Selenou Gomez? Ale jo, jo to by šlo. 9/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám hutný emoční koktejl, který mně Rob nabídnul a já si ho vypila až do dna i když tam těch různých ingrediencí bylo možná až moc. Jistě, v reálu by se tohle všechno nemohlo stát ani omylem, ale já to tak brala a o tom to je. Kdo hledá dokonalost, tak to rovnou zabalte, tady jí nenajdete. Ještě jsem k tomu jako bonus dostala bezvadnou muziku a za to velký dík Ryanovi, který jí vybral. Všichni byli sympatičtí a to dělá strašně moc. ...........Ano, znám dva lidi, kteří mají tuhle nemoc a vím jak je to hrozné nejen pro toho postiženého, protože on ví, jak to bude pokračovat dál, ale je to nesmírně psychicky vyčerpávající i pro ty nejbližší, kteří jsou takovému člověku nablízku. Ten smutek v očích Trevora byl v mnoha chvílích všeříkající, nejvíc jsem to zaregistrovala při konfrontaci s tou velkou krávou (kdo viděl, tak ví) a pak si ještě někam do hlavy vryji těch pět péček, protože ty jsou obzvlášť v takových případech maximálně důležité. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Feel good kousek na vážné téma, který táhne velmi solidní duo Paul Rudd a Craig Roberts, který coby mladík břitkých hlášek trpí Duchenneovou svalovou dystrofií, ale trpí hlavně uvnitř. Vlastně stejně jako jeho ošetřovatel. Místy je to trochu našponovanější, než bych si přál, ale stále to diváka od přehrávače pošle s pocitem, že viděl sympatický kus vesměs televizního tvůrce. První půlka určitě lepší, uvolněnější a vtipnější, která nám vmete několik pravd, druhá už lehce americká, plná těch správných hodnot a poplácávání po ramenou (a nečekaných porodů). Výsledek není nijak výjimečný, ale zařadí se mezi kousky, jako Uvnitř tančím nebo Teď a tady, u kterých se rovněž opisovalo ze života. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Charakter Trevora (Craig Roberts) mě upřímně docela štval, ale na druhou stranu je příjemné a osvěžující vidět pro změnu film, kde není povaha nemocného člověka na vozíčku znázorněna se všemi těmi klišé, které z něj dělají líbivého a všemi milovaného, avšak nebohého chudáka. Nejsympatičtější byl však na filmu Paul Rudd v roli Bena, který si uměl se vším poradit tak nějak po svém. A samozřejmě Selena - ta je ostatně hlavním důvodem, proč jsem si titul vybrala ke zhlédnutí. Celkově příjemné road-trip drama s několika úsměvnými i smutnějšími momenty. Film působí velmi přirozeně a nenuceně, obzvlášť právě díky hlavní postavě v podání Paula Rudda. ~(4,0)~ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mali ste dnes otrasný deň? Áno? Tak si pozrite tento film a garantujem, že bude trochu lepšie. Je to veľmi príjemná road-movie. Smutno-veselá s výbornými hláškami, skvelou hudbou a Craig ako Trevor bol fantastický. Len si to tak pekne plynulo a ja som mala tuším na tvári stále ľahúčky úsmev. Odporúčam! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Velmi obyčajný príbeh, ktorý chce vyzerať neobyčajne. Paralela s francúzskymi Nedotknuteľnými je očividná. Ibaže ten vozičkár tu nie je vôbec sympatický. Vlastne je totálne otravný. Ide o príbeh, ktorého hlavnou myšlienkou je katarzia, očistenie sa od osobných problémov všetkých dvoch - troch hlavných postáv, ktoré ku koncu už nikoho nezaujímajú. Téma vykúpenia prevedená ako road movie mi nesadla. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dostanete přesně to, co můžete čekat, když si přečtete stručný obsah: sbližování dvou rozdílných mužů, které přes počáteční potíže vyústí samozřejmě v přátelství. Příběh zpracovaný v různých obměnách už mnohokrát. Tenhle se vymyká tím, že není sentimentální a hlavní hrdina na vozíčku, kterému hodinky odměřují čas zatraceně rychle, nemá slitování s nikým, dokonce ani sám se sebou. Pasti, které chystá na nebohého pečovatele, jdou za hranu korektnosti ve všech směrech. Aby občas z filmu vykoukla scéna, z níž je jasné, že ten předčasně vyspělý kluk je ve skutečnosti opravdu jen kluk, který ledacos nemůže, hodně věcí se děsí a je zoufale křehký za maskou z úšklebků a nelítostnosti, kterou si kolem sebe na obranu vystavěl. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Paul Rudd ako neskutočný sympaťák v úlohe neskúseného opatrovateľa, Craig Roberts ako drzý, ale neskutočne zábavný vozíčkar a Selena Gomez ako odvážne dievča, ktoré utieklo z domova a snaží sa dostať čo najďalej pomocou stopu. Vďaka tejto parádnej trojici, v ktorej je každý jej člen odlišný má toto road-movie naozaj dobré grády. Ani chvíľu som sa nenudil a v niektorých momentoch som sa vďaka trefnému humoru nevedel prestať smiať. Za mňa 8,5 Slim Jimov z 10. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nebylo ještě tak o půl hodiny delší, protože mě tato jízda velice bavila. Snímek má skvělé hlášky, příjemně zahrané postavy, a občas se najde čas i na nějaké drámo. Scéna na mostě je top :-) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Z dílnu Netflixu k nám doputovala velice příjemná road movie spíše indie rázu, která zaručeně rozesměje a místy i dojme. Výborné herecké obsazení v čele s Craigem Robertsem, Paulem Ruddem a v tomto filmu i velmi sympaticky působící Selenou Gomez. Podobných a takto kvalitních nezávisláren není nikdy dost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když vám nějaký film sedne, tak vám prostě sedne. No a mně se tohle stalo se snímkem "The Fundamentals of Caring". Paul Rudd ukazuje, že přesně takové role mu sednou dokonale, žádné zbytečné pitvoření, ale prostě hraní. Do toho krásná Selena a samozřejmě Craig Roberts, který je v roli výtečný. Bavil jsem se. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Napriek prekážkam, ktoré nám život hádže do cesty, nesmieme to vzdať. Dojemný a úsmevný road movie, ktorý má sympatické postavy, fajn dialógy a hlavne srdíčko. 8/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fíha, tak toto som veru nečakal! Keď som si prečítal popis filmu o dvojici mužov - jeden deprimovaný citovo, druhý fyzicky vo forme svalovej dystrofie - tak som myslel, že to bude príbeh plný pátosu a emočného napätia. Ale kdeže, toto bol naozaj veľmi príjemný road-movie so svižnou atmosférou, ktorej dominovala dvojica postihnutých hlavných hrdinov. Tieto postavy s ironickým humorom a neustálym vzájomným doťahovaním boli pre mňa nesmierne sympatické a mnoho krát ma dokázali ich dialógy aj rozosmiať. Zaiste, film mal aj svoje smutnejšie fázy, ale celkovo to bolo dosť dobré a napokon veľmi milé prekvapenie. Dokonca aj Selena Gomez ma bavila (a to mi väčšinou skôr ide dosť na nervy). ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Snímek je příjemný vtipný a přitom se smysluplným dějem. Všechno má spád a hezky se mi na to koukalo. Není to vyloženě komedie a není to vyloženě ani drsný a náročný film na shlédnutí. Hudba je fajn a herci taky ( a to dokonce i Selena, kterou moc ráda nemám, ale tady mi nevadila). Tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

Reklama