Reklama

Reklama

Zmenšování

  • USA Downsizing (více)
Trailer 2

Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci jako jeden z léků na hrozící přelidnění planety. Malí lidé míň snědí a zaberou míň místa, to dá rozum. A aby do tohoto programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji Leisureland. Vidina zbohatnutí do programu přivede i Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Bezdětní čtyřicátníci s nudnou prací a neútulným bytem stejně nevidí lepší životní perspektivu. Po absolvování vstupního pohovoru následuje nutná úprava (všechen tělesný porost a plomby musí pryč) a pak už narkóza a samotná miniaturizace. Když se deseticentimetrový Paul probudí „na druhé straně“, dozví se, že Audrey nakonec vycouvala. Bohatého, ale opuštěného Paula naštěstí nenechají dlouho truchlit jeho noví „přátelé“, srbský playboy Dušan (Christoph Waltz) a jednonohá vietnamská disidentka (Hong Chau). S nimi toho prožije během pár týdnů víc než za celý svůj dosavadní život a uvědomí si, že i v malém světě lze prožít velké věci. (CinemArt)

(více)

Recenze (485)

peto580 

všechny recenze uživatele

cakal som stupidnu komediu a co som dostal bol vlastne armagedon ktory nebol az tak scifi ako to vyzera. Ale dat Tarantinovi peniaze a spravit druhy diel kde ludia mojuju na cele s Ch. Waltzom prosti hmyzu a zvieratam? to by bol najlepsi film vsetkych cias. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Existuje 8 druhov šukania láska- šukanie,len sex šukanie, zlosť šukanie, rozchod šukanie,udobrenisť -šuiknaie. opilosť - šukanie, kamarát- šukanie, ľútosť - šukanie, :-D Neskutočná pravda a pobavilo ma to film bol časom trošku nudnejší ale túto hlášku od tej Vietnamky čo mi najprv liezla krkom s tým svojim hlasom ale nakoniec som si ju obľúbil :-) Dalo sa to i napriek už šedivému Mattu Dammonovi .. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Inu, takový zvláštní počin, kterému čtvrtou hvězdu dávám proto, že se taky někdo konečně věnuje životnímu prostředí. ()

streims 

všechny recenze uživatele

Nesmyslné, nudné, nezáživné, jediné co můžu vypíchnout je, že celý program zmenšování populace, kvůli lepší udržitelnosti přídorních zdrojů a minimalizování lidska na ekologii a přírodu je smysluplný. To je tak vše. Matt Damon po Velké činské zdi se opět upsal do naprostého propadáku a úplného nesmyslu. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Myšlenka takového světa je zajímavá a má docela slušnou ekologickou logiku. Jen by mě zajímalo proč to bylo v tomto filmu. Z dějem to nijak nesouvisí a kdyby to tam nebylo, tak by se nic nestalo. Je to normální drama o posraným týpkovi kterému se rozpadne manželství a tak se rozhodne nabrnknout jakousi věčně napruzenou asiatku, která jen komanduje a je nasraná na celý svět. O zmenšování se tam občas něco plácne a jinak se jede jakási linka chudáka který je mimoň i ve světě který je menší než ten normální. Nějak jsem nepobrala proč tam to zmenšování vlastně bylo. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Na tú dĺžku to nebola až taká hrôza ako som očakával. Pár vtipných šplechov, zaujímavý námet, Christoph Waltz. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Nemůžu napsat, že bych tím filmem byla nějak okouzlena. Nedokážu se ani pořádně rozhodnout, jestli se mi líbil nebo ne. Na jednu stranu byl skvělý, na druhou si větší blbost nedokážu představit. V první polovině se všechno ubíralo zajímavým směrem, potom se to však zvrtlo a už mi něco vadilo. Není nejhorší, ale ani nejlepší, dává člověku možnost dívat se na svět jinak, dívat se jinak na životní styl a problémy, které mohou nastat, ať už je člověk malý nebo velký, stejně se jim nevyhne. Kritiky mám hromadu, ale i pochval, všechno je to však z mého subjektivního pohledu. Chce to film vidět a udělat si na něj vlastní názor. Já myslím, že směr, kterým se odvíjel, zejména na konci, měl být úplně jiný. Je to však jen můj názor. ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Po držkující vietnamskou uklízečku jsem vydržel i já, pak už to nešlo. Škoda prvotní nápad dobrý, ale jinak děs běs. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Malý velký film o velmi zajímavé formě řešení ekologického stavu planety. Bohužel jak se to pěkně se zápletkou osamocení rozjíždí, ujíždí po seznamení s asiatkou a siláckým Waltzem dále a dále, samotného mě to vykoupalo v mnoha otázkách, na které mi už film neodpověděl. Zřejmě moc velké sousto s těmi 13 centimetry. 65% ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Dám slabé 4 hviezdy... Námet je skvelý, vykonanie už trochu pokulhávalo. Matt Damon mi ba tú rolu vôbec nepasoval. Zato Dušan a Vietnamská disidentka boli super. Nakoniec šlo o hlbšie rozobratý opis medziľudských vzťahov a zmyslu života než o sci-fi o novej technológii, ale napriek tomu pozeratelné. ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si že to bude fajnový relaxační film ale to co mě čekalo v druhé polovině tohoto snímku se nedalo skoro vydržet. Směsice dějových výstřelů do tmy. Matt Damon za mě Pan herec ale toto mu vůbec nesedlo (můj osobní názor). Všechno působilo až kýčovitě nahraně a ani souhra s Hong Chau mi nepřipadala (navzdory perfektním sáhodlouhým monologům) přínosná. Tak zajímavé téma (downsizing) pojmout takhle nudně? Škoda. Přemýšlel jsem nad 1 hvězdičkou ale nakonec díky Christopheru Waltzovi (alias pro mě Chadnovski/Bladnovski-green hornet), který přidá alespoň trochu šťávy do tohoto zašlápnutého snímku. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Jako dobrý námět, příjemné zpracování, nedořešená fyzika (s mikrohlasivkama by pískali jak myšky), ale celkově to byla jenom taková nenáročná jednohubka. Waltz si to vyloženě užíval. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

70 % by si tento snímek zasloužil. Nevím, co se tu stalo, ale 53 % je trochu úlet. Tohle má být na úrovni komedií s Langmajerem? To teda úplně nevím… Tolika lidem vadilo, že zmenšování nehraje tak velkou roli, jak očekávali? Nevím, možná nevhodně sestříhaný trailer, ale já viděl hezký film, ve kterém šlo o životní úděl a cestu, zatímco zmenšování byla velmi zajímavá vedlejší kolej. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

A tento film byl natočen přímo na míru pro mne. Nějak nechápu jeho vcelku nízké hodnocení, ale nic si z toho nedělám, na zážitku, který jsem si já odnesla z kina to nic nemění. Film obsahuje téma ekologie, které se vlastně proplétá celým příběhem a téma zmenšování lidí, kvůli ochrany planety se mi velmi zamlouvá. Líbí se mi, že tam byli zakomponování i vědci, kteří s tímto nápadem přišli. Film jako celek pro mne funguje od začátku do konce a nejvíc nadšená jsem z toho, že po dlouhé době mě konečně něco překvapilo a trailer nevyzradil celý obsah filmu, jak tomu v dnešní době bývá zvykem. Další plusy: Skvělý Matt Damon, pro mne perfektně napsaná a sympatická postava, též bravurně zahraná, tahoun celého filmu. Hong Chau, správně nesnesitelná, ale velmi zajímavá postava s pohnutým osudem, Christoph Waltz a jeho typické cool hlášky, úžasná, překvapivá a vhodně doplněná hudba, zábavný příběh, který mne nenudil ani jedinou minutku. Sečteno, podtrženo 5 hvězdiček a zatím nejlepší film letošního roku, i když teprve začínáme. ()

psychous3 

všechny recenze uživatele

@Tuxedo: "... malá pomoc může pro někoho znamenat velkou věc", lépe bych to nenapsal. (PS: trvá to přes dvě hodiny a je to o hippies) ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Výborné téma - nevyužité, drží to dvě postavy Dušana a Disidentky. Jestli v tom má být nějaké poslání pak někdo musí vysvětlit ten vtip Čecha Šafránka hraje Američan, Srba hraje Rakušan, Vietnamku hraje Thajka, Nora hraje Švéd, Američana hraje Němec.. ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Zajimavej koncept... bohuzel naprosto nudnej. Konec to mohl zachranit, zel ani to se nestalo. Zadna velka apokalypsa, nic. Fakt, kdo tomuhle vymejslel scenar... priste bych mu doporucil mozna trochu vic piva, at je to zabavnejsi. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Tak já to řeknu, jak to je. Zmenšování jsem chtěla vidět, protože mám sama sotva metr padesát a přála jsem si film o dalších malých lidech :-). A je to venku! Snímky o mrňousích se mi vždycky líbily - Což takhle dát si špenát, Křeček v noční košili, Ať žijí duchové, Gulliverovy cesty, ba i Sněhurka a sedm trpaslíků jsou moc fajn. Ve Zmenšování je malých lidí celkem dost, celá města. Ale ukázalo se, že i malincí človíčci mají stejné problémy, jako velcí, opuští je partneři, nezapadají, potkají novou lásku a než se jim rozsvítí, že je to ta pravá, trvá to půlku filmu :-). Ale ne, nakonec to bylo příjemné pokoukání, Matt Damon je za sympaťáka, proces zmenšování je divácky atraktivní a i pár lehkých pousmání tu najdete. Tedy, toho vtipu bylo pomálu, z daného tématu by se dalo vytěžit mnohem víc. Vlastně to dopadlo přesně dle očekávání - čistokrevný průměr. ()

Reklama

Reklama