Reklama

Reklama

Zmenšování

  • USA Downsizing (více)
Trailer 3

Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci jako jeden z léků na hrozící přelidnění planety. Malí lidé míň snědí a zaberou míň místa, to dá rozum. A aby do tohoto programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji Leisureland. Vidina zbohatnutí do programu přivede i Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Bezdětní čtyřicátníci s nudnou prací a neútulným bytem stejně nevidí lepší životní perspektivu. Po absolvování vstupního pohovoru následuje nutná úprava (všechen tělesný porost a plomby musí pryč) a pak už narkóza a samotná miniaturizace. Když se deseticentimetrový Paul probudí „na druhé straně“, dozví se, že Audrey nakonec vycouvala. Bohatého, ale opuštěného Paula naštěstí nenechají dlouho truchlit jeho noví „přátelé“, srbský playboy Dušan (Christoph Waltz) a jednonohá vietnamská disidentka (Hong Chau). S nimi toho prožije během pár týdnů víc než za celý svůj dosavadní život a uvědomí si, že i v malém světě lze prožít velké věci. (CinemArt)

(více)

Recenze (485)

majec4 

všechny recenze uživatele

Brilantny namet, no potencial dost nevyuzity. Pre mna trochu sklamanie, lebo na tento film som sa tesil. Film ma oslovil asi len tym svojskym humorom. Nerozumiem, preco vietnamka? Nakoniec vsak musim uznat, ze spolu s Dusanom bola najvtipnejsia. Hlavna postava v podani Damona ma neoslovila. S hodnotenim som mozno este aj mierny. ()

Raimok 

všechny recenze uživatele

Shodnu se s většinou, nepochopitelné promarnění zajímavého tématu. Podivnější a nudnější zápletku už asi vymyslet nemohli. To už "Honey, I Shrunk the Kids" před 30 lety bylo lepší... Škoda. 41 % ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Další film s absolutně zavádějícím trailerem, který diváka nadchne a pak se z toho vyklubá něco úplně jiného. Ze začátku se mi Downsizing opravdu líbil, jakmile se ale na obrazovce objevila ona "jednonohá vietnamská disidentka", všechno šlo totálně do kopru. Vtip se postupem úplně vytratil, druhou polovinu filmu jsem se vyloženě nudila. Úplně zbytečně zahozený jinak úžasný námět. Závěr typicky americký, chtěla jsem dát tři hvězdičky, ale nejde to ... Vcelku dost slabý podprůměr ... ()

barteca 

všechny recenze uživatele

No vlastně to moc sranda nejní, ale moc pěkná satira. Takový soudobý Gullivér, jestli to někomu něco říká. Šafránkovi a Dušan fakt dobří. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý příběh o chlápkovi, který se nechá zmenšit za vidinou lepšího života, aby následně zjistil, že žije tentýž mizerný život, ve stejně zvrácené společnosti, jako předtím. Postupně přichází na to, že věčný útěk za lepšími zítřky nic nevyřeší. Lidé zůstanou lidmi, ať už malí či velcí. Jen my sami svými vlastními rozhodnutími a skutky si můžeme, alespoň kolem sebe udělat svět takový, jaký chceme. Film upozorňuje na ve své podstatě známé problémy, ať už ty ekologické, společenské či sociální. Nicméně způsobem neotřelým a působivým. Přesto všechno si myslím, že by se z toho dalo vymáčknout ještě více. Herecké výkony ušly, dialogy dávaly smysl. za mne 80%. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Nesmírně jsem se těšil, bohužel těšing vystřídalo postupné zklamání při sledování tohoto očekávaného filmu. Jde o to, že i když jsou herecké výkony velmi dobré a náboj z efektu zmenšování a fyzického kontrastu působí z počátku na jedničku, tak se celý děj ubere naprosto jiným a neočekávaným směrem. Tohle mohl být super trhák, ale zkazil to scénář, který se pro takový film prostě nehodí. Za mě naprosto nevyužitý potenciál a velká škoda, že z působivého traileru a ojedinelého nápadu se stala kýčovitá psychologická komedie. Naštěstí jsem za to nedal 179kč v kině :) ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Tragikomický příběh, který Matt Damon sehrál bravurně, svět malých lidí kteří se nechají zmenšit, není ale dotáhnutý do konce, spousta postav které nejsou víc prezentovány je na škodu, a z filmu se stává trochu guláš mnoha příběhových rovin. 60%. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tenhle film může nabídnout je úžasný Christoph Waltz. Není to dobré drama, sci-fi, komedie ani romance. Naprosto promarněná příležitost. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Dost vtipně a jízlivě a chvílema i mile vylíčená celá absurdita tohohle světa. Nechápu nízké hodnocení místních "erudovaných filmových odborníků", já se královsky bavil a na dost místech dokonce řval smíchy! A to někdy i u vážných, přemýšlivých a dojemných scén, které servíruje Payne bez zbytečnýho patosu, s nadhledem a lehkostí a často s trefnym černym humorem. Snímek je to poměrně originální a i přes nepatrně pomalejší rozjezd vás postupně táhne do stále nových, vcelku nečekaných linií a "zákoutí". Vietnamka absolutně TOP a Dušan v podání Walze jak jinak, než božskej! Nakonec v pohodě i věčně prkennej Démon, kterej tu hraje celkem nudnýho patrona s dobrou duší, takže vlastně sám sebe a proto to docela sedí:) Žánrově bych to tedy do scífka (jak je uvedeno) zrovna nezařadil, ale kdo má rád satiru, sarkazmus a black humor, nemůže si nepřijít na své! A nemohu si odpustit spoiler joke před "koncem světa": "ne zrovna moc úspěšnej druh tyhle homo sappiens, i přes vysokou inteligenci stěží 200 tisíc let, to aligátoři přežili 200 milionů s mozkem velikosti vlašskýho ořechu":)) PS: možná by zdejší hodnocení v roce 2022 bylo o dost jiné, než ve 2017 (kdo neni pablb, pochopí). ()

HH 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Pořád jsem čekal, že se to nějak rozjede a ono to najednou skončilo. Škoda nevyužitého potenciálu, který se nabízel. Jako by to byly dvě naprosto rozdílné půlky sešité horkou jehlou do jednoho celku. Scénárista ani režisét nevěděli, zda chtěí napsat a natočit satiru, drama, moralitu, komedii, a tak pro jistotu zkusili přilepit od každého kousek. Výsledek je ovšem velká nula. Tu jednu hvězdu jen za triky, protože ani herci, ato ani Matt Damon, se moc nevytáhli. I když pravda neměli vlastně moc co hrát. V porovnání se stařičkým Kingsajz, kope tohle minimálně o čtyři třídy níž. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Absolutne nechapem,ze na co bol tento film natoceny,podla mna zbytocne,viac-menej o nicom,ale aspon za ten zaver dam jednu hviezdicku...:-) ()

issoumaila 

všechny recenze uživatele

Kuuurva... kam sa to až chudák Matt Damon dostal keď už zobral rolu zmenšeného chlapíka, ktorý musí prcať (aj keď asi dobrovolne) jednonohú Vietnamku.xD celé zle ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Téma filmu výborná, vhodná pre filozofovanie nad pozadím príbehu. Záver však príliš jednoduchý a plochý. Technická stránka pomerne dobre zvládnutá, ale v niektorých častiach nie úplne vypracovaná. Z hereckej stránky taktiež spokojnosť, M. Damon sa na rolu P. Safranka hodí, H. Chau skvele asistuje. No všetky pozornosti (oprávnene) zoberie Ch. Waltz, ktorý v roli Dušana jednoducho exceluje. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Ten film je neuvěřitelně zvláštní. Ale ne proto co se v něm děje, ale pro svojí atmosféru a podivné tempo. Já ani nevím jestli jsem se u toho bavil nebo nudil, asi chvílemi jedno a chvílemi druhé, ale rozhodně si ho zapamatuju. I když bych uvítal zkrácení. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Tý jo, to je ale super nápad! Zmenšit se a zachránit tak naší Planetu! Hustý. Akorátže škoda, že se někdo zmenšit nemůže - proč, to se dozvíte - nebo ještě hůř - nechce! Styďte se, VY, co se nechcete zmenšit a zachránit Planetu! Matt je klasicky báječnej, Christoph tady sladkej a roztomilej - zkrátka je to skvělej herec,chlap mnoha převleků a tváří. Noa Hong Chau bych doma mít nechtěla, nedala by mi pokoj, dokud neuklidim a pak by mě zase nedala pokoj, dokud někoho nezachránim. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Hlavní příběh filmu není tak neobyčejný jako prostředí, do kterého je zasazen. To sice dává filmu rozměr navíc a řeší se zde problémy, které by se v jiném prostředí řešit nemusely. Ale celý film se nakonec stočil k celospolečenskému problému k "jednoduchému" lidskému životnímu příběhu. Film byl trochu jiný, než jsem čekala, ale především díky skvělým hereckým výkonům a zábavnému zpracování mě nenudil tak moc, jak jsem se v průběhu začala obávat. ()

Reklama

Reklama