Reklama

Reklama

Zmenšování

  • USA Downsizing (více)
Trailer 4

Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci jako jeden z léků na hrozící přelidnění planety. Malí lidé míň snědí a zaberou míň místa, to dá rozum. A aby do tohoto programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji Leisureland. Vidina zbohatnutí do programu přivede i Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Bezdětní čtyřicátníci s nudnou prací a neútulným bytem stejně nevidí lepší životní perspektivu. Po absolvování vstupního pohovoru následuje nutná úprava (všechen tělesný porost a plomby musí pryč) a pak už narkóza a samotná miniaturizace. Když se deseticentimetrový Paul probudí „na druhé straně“, dozví se, že Audrey nakonec vycouvala. Bohatého, ale opuštěného Paula naštěstí nenechají dlouho truchlit jeho noví „přátelé“, srbský playboy Dušan (Christoph Waltz) a jednonohá vietnamská disidentka (Hong Chau). S nimi toho prožije během pár týdnů víc než za celý svůj dosavadní život a uvědomí si, že i v malém světě lze prožít velké věci. (CinemArt)

(více)

Recenze (485)

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco úplně jiného, kupř. konfrontaci malých s velkými, že bude Paul jako malý žít s normálně velkou Audrey atd .. takhle to byl úplně běžný film, kde kdyby neproběhlo to zmenšení, tak by nebylo nic poznat ..pár scén bylo fajn ale jinak zklamání, čekal jsem vážně něco jiného... ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, ale celkom nudné prevedenie. Film chce byť komédiou aj drámou, no nie je poriadne ničím, aj keď podľa mňa je viac drámou ako komédiou. Vtipných prvkov tam bolo žalostne málo. Postava Dušana u mňa fungovala iba spolu s postavou Mr. Konrada, ktorý bol úplne lahodný. Postava vietnamskej disidentky bola zaujímavá, milá a zábavná, ale už ku koncu filmu mi trochu liezla na nervy, ale zahratá bola dobre. 6,2/10. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Asi sem nenapíšem nič nové, ale WHAT THE FUCK?! Po veľmi sľubnom úvode (fantastická scéna s telefonátom!) totiž nastáva presun do totálnych hovien s NESKUTOCNE otravnou rákosničkou, a tak nudným dejom, že to snáď ani nie je možné. Bléééé! Nedopozerané... ()

s1r1us

všechny recenze uživatele

Přesto, že jsou Matt Damon a hlavně Christoph Waltz oblíbenci, tak jsem to nevydržel a nedokoukal. Má to tak pomalý rozjezd, že jsem to prostě nedal a odešel od toho. Tákže nehodnotím. Jinak bych musel dát jednu až dvě. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět s přesahem, ale měla-li to být komedie, moc mě nepobavila, romance nerozněžnila, melancholie nerozbrečela a jako drama taky slabý, protože mám všechny nehty. Velká škoda nevyužitého potenciálu, ale ten scénář je opravdu průměrný. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Prvotní nápad je dobrý, herecké obsazení dokonalé, ale od poloviny filmu to začíná být nudné a ten závěr se vyloženě nepovedl, prostě vyšuměl do ztracena.. A to až tak, že pro mě je tento film naprosto zbytečný. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to je těžké. Nejdřív jsem byl skeptický a říkal si co to za kravinu zase bude. Po prvních 30-40 minutách jsem byl překvapený jak fajn to vlastně je, pokud na tahle absurdní pravidla hry přistoupíte, jenže se přehoupla tak 75. minuta a začíná peklo, které trvá až do konce. Jako by Payne najednou vůbec nevěděl jak pokračovat, že ve druhé polovině se vlastně celá ta fajn sci-fi linka nechá plavat a začne se hrát tvrdě na sociálně-ekologickou agitku, která je příšerně uňouňaná a šíleně nezajímavá. Pokud Vám první půlka nepřijde wtf, tak ta druhá už stoprocentně a budete se u ní jako já zoufale nudit. Většina dějových linek je nezodpovězena, celá ta wtf sci-fi zápletka je najednou hozena do koše a Vy jako divák to musíte zkousnout a sledovat třeba jednu z nejvíc wtf romantických linek posledních let. Má tohle Damon zapotřebí? Snad ještě není tak starý ne?! PS - Ta stopáž je pocitově fakt gigantická... ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý počin a zajímavě uchopená již tak zajímavá myšlenka. K tomu Matt Damon... ale postupně se to celé podivně zamotalo a vyřešilo pro mě dosti podivně. Škoda druhé poloviny filmu, potenciál je zde ale obrovský... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná sci-fi podívaná. Originální, promyšlená a zábavně reálná. Malinko se tu tlučou žánry a úmysly, ale přesto je to úctyhodné dílo. ()

Shaddy1 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Nechápu, že tohle někdo natočí a pak se to ještě dostane do kin po celém světě. Damon potvrdil, že umí a nevědomky hraje skoro stejně brilantně jako v Team America. "Met Dejmííí!" ()

wolfkodlak 

všechny recenze uživatele

Začátek mě naprosto pohltil, ovšem po 15 minutách jsem stále čekal na něco co bude nějak zapadat do děje nebo tomu bude dávat smysl. Těžké zklamání. Jedna hvězda za skvělý nápad, jinak totální šrot. A ten konec? No ten to zazdil úplně. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ta myšlenka nechat se zmenšit mi byla protivná od začátku, ale chtěl jsem tomu dát šanci ... Některé výhrady proti tomuto veskrze hovězímu nápadu byly sice zodpovězeny, ale celkově mi na patře zůstala pachuť toho, že je dost na hlavu, nechat ze sebe udělat hodně zranitelného tvora na této dravé planetě. A když už základní myšlenka je nesmyslná, nějak vám to nabourá víru ve zbytek filmu. A to i když se snaží ... Nicméně musím uznat, že jsem se vydržel koukat až do konce, a to bez pocitu marnosti. Takže za slabé tři. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Není to úplně hrozný film, ale je divný. Do půlky mě to bavilo, líbilo se mi sledovat, tak vymysleli celý ten proces, jakkoli nesmyslný a nedotažený. Pak se to ale zvrhlo na ekologickou agitku a hlavně ta nesmyslná dějová linka ohledně lásky je hloupá. Dřív by ji ubodal, než si na ni lehl... ()

gemi 

všechny recenze uživatele

"It was a love fuck." Zajímavá, originální komedie (prej drama, pche!). Při "explozi" k zasypání krytu jsem se fakt zasmál, jinak to ale bylo bezva do momentu, než potkal Vietnamku. Pak to začalo být divný. Teda divnější než do té doby. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Což takhle dát si špenát a malililinko se zdrcnout? Nápad zajímavej, začátek srandovní, řehtal jsem se jak klisna po porodu, ale od toho přerodu v trpaslíka se mi to začalo nějak nepozdávat. Tak čekám, čekám a najednou .. spím, tak se probudím, vrátím děj, a snažím se pochopit co že to jako je. Páč ten začátek je dobrej. A jak to tak pochápávám, tak se z toho stala taková rozbředlá pohádka, která mě příchodem tý přetrapnělý vietnamky začala mírně řečeno vadit. I tak jsem vypjal všechny své schopnosti udržet pozornost a sledovat toto až do vcelku nijakého konce. A proto, proto vážení mohu toto veledílo shrnout do následující věty. Čekal jsem na to rok, a přes mou snahu..byl to šok. Blbost. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Matt Damon a jeho miniverze ,no co k tomu dodat zajímavý příběh to jo ,akorát je to slabý film .60% ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol guláš. To bola komedio-romanticko-americko-poskladaná miešanica. Zasmiala som sa, aj som sa zamyslela. Ale celkový dojem z filmu mám taký popletený. Najlahodnejšií boli Christopher Waltz a Čcho. 3,4* ()

Reklama

Reklama