Reklama

Reklama

Zmenšování

  • USA Downsizing (více)
Trailer 4

Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci jako jeden z léků na hrozící přelidnění planety. Malí lidé míň snědí a zaberou míň místa, to dá rozum. A aby do tohoto programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji Leisureland. Vidina zbohatnutí do programu přivede i Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Bezdětní čtyřicátníci s nudnou prací a neútulným bytem stejně nevidí lepší životní perspektivu. Po absolvování vstupního pohovoru následuje nutná úprava (všechen tělesný porost a plomby musí pryč) a pak už narkóza a samotná miniaturizace. Když se deseticentimetrový Paul probudí „na druhé straně“, dozví se, že Audrey nakonec vycouvala. Bohatého, ale opuštěného Paula naštěstí nenechají dlouho truchlit jeho noví „přátelé“, srbský playboy Dušan (Christoph Waltz) a jednonohá vietnamská disidentka (Hong Chau). S nimi toho prožije během pár týdnů víc než za celý svůj dosavadní život a uvědomí si, že i v malém světě lze prožít velké věci. (CinemArt)

(více)

Recenze (485)

Estwen 

všechny recenze uživatele

Ne všechno, co se tváří skvěle je doopravdy skvělé. A když už si myslíš, že nemůžeš být víc v haj*lu, můžeš potkat pár lidí, se kterýma bude život docela sranda. Celou dobu jsem nemohla odtrhnout oči od Mattova pupku - kam se poděl sexy Bourne, to teda nevim, ale tenhle chlápek z něj nemá snad nic. Rodinná zábava na upršený odpoledne. ()

dalibor.durcak 

všechny recenze uživatele

Je to příjemný film, který nevyužil svůj potenciál, protože téma nabízelo tolik možností a variací a on sklouzne k ekologické agitce. Ale no tak, proč? Hlavně si kupujte železná brčka, zachráníte planetu! ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

...alebo o bunečnej redukcii... na preľudnenú planétu fajnový liek. populácia sa zmenší na 13cm individua odľahčia tak planétke.. Paul do toho ide so ženou tiež.. ale tá ho v tom nechá a tak sa pretĺka novám minisvetom sám... keby to bolo vtipnejšie, tak by to bolo za 4, takto len (3 oholené obočia z 5) ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Ten námět se mi líbil a proto jsem nekoukal na tak nízký hodnocení a šel do toho. První půlka není sice nijak záživná, tempo taky neni strhující, ale přeci jen se tam vyvíjí nějakej příběh a já čekal, kam to bude směřovat. Druhou hodinu jsem bohužel přišel na to, že jen do velký prdele. Nejlepší na celým filmu byly záběry norských fjordů a zjištění, že existuje devět druhů šukání. 40%. ()

Xpojntman 

všechny recenze uživatele

Ekologicko-antikapitalisticko-komunisticko-neokomonistické a anarchistické. Navíc Matt Damon a bezduché. A Nebraska a slavofilie taky nic moc. ()

tomas.vorel1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro mě obrovským zklamáním. Před rokem jsem na něj četl uniklý scénář a po skvělém předchozím filmu Alexeander Payne jsem očekával originální politickou satiru, který původní scénář obsahoval. Prvních 30 minut filmu vypadalo velice slibně, postavy působí realně a i politické a sociální komenty ve filmu jsou zasazeny velice chytře. Vše bohužel končí, když se objeví postava, kterou hraje Hong Chau. Tato postava bezdůvodně komanduje hlavního protagonistu, kterého hraje Matt Damon. Chová se extrémně nesympaticky po celou dobu. Přesto bez jakéhokoliv důvodu, který by dával smysl se do ní časem Matt zamiluje. Ani by to tolik nevadilo, kdyby celý příběh byl stále více politickou satirou a neměnil se v romantickou komedii, která od začátku do konce nefunguje. Jelikož ani hlavní postava Matta se od začátku do konce nemění a stále hraje prostého občana, který působí trochu jednoduše (což na začátku funguje). Tak na konci člověk nemá v podstatě žádnou postavu, které by se mohl chytit a které by rozuměl. Zvláštní, že nakonec to co ve filmu vypadá divně je právě toto chování postav a né sci-fi efekt zmenšování jako takový. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý fillm, plný nečakaných myšlienok, no v poslednej tretine to upadá. Hlavne nedomyslená plavba loďkou po zálive a "mini prístav", no pri minimálnom vetre by sa cítili ako v maximálnej búrke atď... Ale zásah dobrý! ()

pavlynne 

všechny recenze uživatele

První třetina měla potenciál, nápad supr. Pak to šlo od desíti k pěti, soundtrack totálně mimo, a ke konci už to byla jenom jedna velká s*ačka. "What kind of fuck you give me?"... Jedna hvězda za Christopha Waltze. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Podle mě nevyužité téma. Čekal jsem daleko více interakcí mezi světy malých a velkých. Ale takhle šlo vlastně o normální film o tom, jak se frajerovi rozpadlo manželství a našel si vietnamku. Čekal jsem víc zábavy a zážitku. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Je film to, ktory mozno chcel byt o vsetkom ale na koniec je to uplne o nicom. Pre mna ani zaner nebol jasny a Ngoc Lan bola jedna z najzbytocnejsich postav co som kedy videl. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Silnejšie dve alebo slabšie tri... Nápad je za milión, vynikajúci a s patričným presahom, len tá zápletka tam akosi kľaje oči. Vskutku zaujímavý minisvet tu tak nejak nedostáva priestor, aby sa ukázal v plnej paráde. Najprv sledujeme Mattove manželské trampoty, ktoré zožerú cca pol hodinu, aby sa zistilo, že to je slepá ulička. Ďalšia pol hodina je maximálny nihilizmus v minimálnom svete, ďalšiu pol hodinu škrieka (aj bez zmenšenia) malá aziatka: "Ty nebyť kokot, ty byť sem!", aby sa to v ďalšej pol hodine zvrtlo na lovefuck a celkom nezmyselný útek do útrob krtkovej nory, keď apokalypsa ešte poriadne ani nezačala... Normálne som si kúsal hánky, že čo tam tie deti kvetov riešia?! Ešte stále žijú v panenskom fjorde a roztopený ľadovec k nim pripláva asi tak o pol generáciu, ale oni sa už teraz preventívne zahrabú pod zem! Logical! No a potom titulky. A tak sa zo skvelého filmu stal krutoprísne premárnený potenciál. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Na toto téma a s tímto nápadem jsem četl už před cca 45 lety povídku v časopise "Zápisník"(naše vojsko) nepamatuji si autora , ale určitě to byl někdo známý!? Takže téma nic nového pod sluncem , myslím si že tato myšlenka je notoricky "profláknutá"!?!?! ()

hurki odpad!

všechny recenze uživatele

Trapné a nudné nic. Nepatřím mezi zdejší intelektualní jedince co v tomto nachází své vnitřní krásy. ()

Reklama

Reklama