Reklama

Reklama

Zmenšování

  • USA Downsizing (více)
Trailer 1

Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci jako jeden z léků na hrozící přelidnění planety. Malí lidé míň snědí a zaberou míň místa, to dá rozum. A aby do tohoto programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji Leisureland. Vidina zbohatnutí do programu přivede i Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Bezdětní čtyřicátníci s nudnou prací a neútulným bytem stejně nevidí lepší životní perspektivu. Po absolvování vstupního pohovoru následuje nutná úprava (všechen tělesný porost a plomby musí pryč) a pak už narkóza a samotná miniaturizace. Když se deseticentimetrový Paul probudí „na druhé straně“, dozví se, že Audrey nakonec vycouvala. Bohatého, ale opuštěného Paula naštěstí nenechají dlouho truchlit jeho noví „přátelé“, srbský playboy Dušan (Christoph Waltz) a jednonohá vietnamská disidentka (Hong Chau). S nimi toho prožije během pár týdnů víc než za celý svůj dosavadní život a uvědomí si, že i v malém světě lze prožít velké věci. (CinemArt)

(více)

Recenze (485)

ir.hools 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo, neurazilo. Myslím si, že z toho námětu se dalo vytěžit daaaleko víc. A taky si myslím, že Matt Damon by si zasloužil trochu hezčí kočku na romantické vzplanutí. Jinak zajímavý film, třeba takhle ta naše civilizace jednou skončí a tak už alespoň víme, že důvěřovat se nedá nikomu a člověk může spoléhat maximálně sám na sebe...nejvíc se mi líbila scéna, jak přišel na mejdlo k Dušanovi s růží :) ()

Brk 

všechny recenze uživatele

Docela zabavný, zajímavej posun v ději, kterej nejde moc odhadnout a ta vietnamka je boží 😀 Takový načervenalý tři hvězdy. ()

cortez 

všechny recenze uživatele

Nápad fajn. Ale tak od půlky jak by to šlo úplně jiným směrem. Úplně to ztratilo nit. Tu jednu hvězdu dávám za tu hvězdičku která probleskla při tom závěrečném odpálení "skály". ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Než se na scéně objevilo pajdavé přeživší jabko z Tv-Boxu, tak jsem se docela bavil. Dobrý námět, který tím okamžikem bohužel přešel v nějaké nicneříkající nudné sociální drama. Smůla. Klady: velká věc k zamyšlení. Když připustíme možnost zmenšování, tak k bezproblémovému fungování by bylo stejně potřeba, aby zůstala dost velká skupina lidí, která by vše zajišťovala. A to by byl problém. Kdo zůstane velký a bude makat v prasečáku, nebo třeba jako ochranka UV sítě, nebo zahaněč brouků, a kdo si bude poměrně slušně užívat, jako prcek. Velikáni by se hodně brzo vzbouřili, ceny za vše pro prcky by raketově zvýšili, a zase by bylo lepší být velikán, což už nejde. Nebo by prckové provedli další zmenšení a byli by ještě další prckové v ještě menším Leisurelandu. Pořád dokola. A co kdyby se splašila jedna normálně rostlá kráva a zadupala si na nehlídané louce. To je možností. ()

Doggie773 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý snímek, který nám představuje myšlenku, která by určitě pomohla naší planetě z hlediska velkých globálních problémů, které Zemi postihují. Film se mi líbil, bylo to originální, hlavně tou myšlenkou, která je skvělá, ale co se týče příběhu tak nic moc. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Slušný námet, ktorý sa ale dal spracovať oveľa lepšie. Payne je skúsený tvorca ale z jeho filmov je tento najhorší. Ani Damon nie je v hlavnej úlohe príliš presvedčivý. Na druhej strane, počas sledovania vás film možno trochu prinúti zamyslieť sa nad tým či by ste sa dali zmenšiť aj vy. ()

freededa 

všechny recenze uživatele

No, kdyz nepocitam uplne strasnej soundtrack, pidi Matt Damona, postiženou vietnamku, která pomáhá všem kolem, zabíjecí dlouhou pasaž filmu, předvídatelný konec, tak to zas tak strasný nebylo:-) ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Množstvo nápadov a myšlienok, ale bohužiaľ veľmi ZMENŠENÁ miera tvorcov ten veľký potenciál spracovať. Najnudnejší film roku 2017 . 3/10 ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Mám z toho, i po desátým shlédnutí, pořád stejnej dojem. Začalo to skvěle, zajímavě, super lákavě a pak se to kouslo. Přeneslo se to celý do klasickýho života a čím dál jsme v příběhu, tím míň máme pocit, že jde o "malej" život. Až na pár vyjímečných scén, kdy se jakoby připomene, že je všechno vlastně zmenšený, je to jen řešení globálního problému a to kouzlo vymizí. Těšil jsem se na to už tenkrát a už tenkrát jsem byl zklamanej. Neni to úplně marný, ale myšlenku zmenšování to ztratí už u poloviny filmu a to je velká škoda. Za mě 3* a s připomínkou, že se nemá počítat celou dobu se zmenšováním DOPORUČUJU ()

BarkaS 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekala na nějakou pointu, ale nedočkala jsem se. Zajímavý námět, ale tak nějak se to celé rozplizlo do grotesky bez myšlenky (byť jich tam bylo víc než dost). ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Vědci objeví nezvratný zmenšovací proces na biologické buňky, což by mohlo vyřešit hrozící globální nedostatek zdrojů. Ale hlavně původní majetek má ve zmenšeném světě mnohem větší hodnotu. Do zmenšené komunity se rozhodne přidat i Paul Safranek (Matt Damon), ale věci se zamotají. Ale na ději film moc nestojí, má dobré okamžiky humoru i satiry. (CZ dabing) Rozpočet: $68 miliónů, Tržby: $55,003 miliónů. ()

haack 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že moc nechápu to všeobecně špatné hodnocení. Je to proboha zábavný film, ne předpověď, nebo vážná úvaha o směřování světa. Já jsem se bavil a od toho takové filmy jsou. Další důvod proč dávat šanci špatně hodnoceným filmům, protože i ty můžou mile překvapit. Znám stovky lépe hodnocených filmů, u kterých druhý den nevím, o čem vlastně byly, ale tohle není jeden z nich. 8/10 ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Zoli 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný film a i přes několik dost vtipných momentů, zejména s Dušanem, mi celkový dojem nedá víc než na dvě hvezdy. ()

Reklama

Reklama