Reklama

Reklama

Zmenšování

  • USA Downsizing (více)
Trailer 1

Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci jako jeden z léků na hrozící přelidnění planety. Malí lidé míň snědí a zaberou míň místa, to dá rozum. A aby do tohoto programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji Leisureland. Vidina zbohatnutí do programu přivede i Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Bezdětní čtyřicátníci s nudnou prací a neútulným bytem stejně nevidí lepší životní perspektivu. Po absolvování vstupního pohovoru následuje nutná úprava (všechen tělesný porost a plomby musí pryč) a pak už narkóza a samotná miniaturizace. Když se deseticentimetrový Paul probudí „na druhé straně“, dozví se, že Audrey nakonec vycouvala. Bohatého, ale opuštěného Paula naštěstí nenechají dlouho truchlit jeho noví „přátelé“, srbský playboy Dušan (Christoph Waltz) a jednonohá vietnamská disidentka (Hong Chau). S nimi toho prožije během pár týdnů víc než za celý svůj dosavadní život a uvědomí si, že i v malém světě lze prožít velké věci. (CinemArt)

(více)

Recenze (485)

stalkicz 

všechny recenze uživatele

Zacina to velmi slibne, nicmene postupem casu nadseni opada a ke konci uz je to takova blbost, ze to zachranuje jen zabavny Waltz. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, ale pro mě bohužel nevyvážený. Je zde až moc patrný jasný předěl mezi komedií a dramatem. Žádný plynulý přechod nebo střídání, zkrátka střih a konec. I samotný konec je zvláštní a defakto nic neříkající z hlediska filmu, ne pointy. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Tento film je zajímaví tím, že vlastně obsahuje dva oddělitelné náměty, které by jako film fungovali i samostatně a je dost možné, že lépe než když se dali dohromady. ()

Nessak 

všechny recenze uživatele

Pozor spoiler: trailery lžou, žádná komedie, žádné scify. Takový potenciál nápadu a takhle promarněná šance a agitka tak rozptýlená, že ani nevím na co přesně. Moc dlouhá chvíle života ztraceného s tímto filmem. ()

Lubik333 

všechny recenze uživatele

2,5* Nápad dobrý, 2. Hvězda za Matta a první půlhodinu a půlka za pár zábavných zcének. Nemůžu si pomoct, ale zbytek byl příběhově docela o ničem. ()

Doffy 

všechny recenze uživatele

Ta délka mi vůbec nevadila. Naopak. Divil jsem se, že to tak rychle uteklo. Přišlo mi to, jako by ten film byl natočený podle nějaké knihy, protože to má tak zajímavý poetický příběh s přiměřenou dávkou tragikomedie. Ze začátku jsem čekal nějaký hloupý příběh ve stylu Gulliverových cest. Taková ta tuctová komedie která nepřichází s něčím novým, jen nám předvádí nepříliš vtipný humor a nepříliš vtipné gagy - tohle jsem čekal, zvlášť podle ČSFD hodnocení. Ale ono ne. Moc jsem se bavil. Zvlášť uprostřed filmu kdy je chiropraktik Matt Damon přiveden přikazující vietnamskou uklízečkou mimo město zmenšených lidí aby vyléčil její kamarádku z rakoviny protože je přece doktor. Zároveň zjišťujeme, že i město, kde se mají všichni fajn má i své temné kouty. Dalším příjemným překvapením byl samozřejmě Christopher Waltz se svou zábavnou rolí smějícího se boháče. Ten příběh by mi nevadil ani kdyby byl o půl hodiny delší - nebo o hodinu. ()

jakup57 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film som sa docela dosť tešil...A skoro som zaspal počas druhej polovice...Posledná tretina filmu je vyslovene mega nudná a nezáživná. Je to zbytočne dlhé. Herci, napriek tomu, že sú to super herci hrajú prd...Proste scenár im ani nedal priestor...Podpriemer ako vyšitý. ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Film se super napadem, ktery ale nebyl natocen vubec zajimave. Nemelo to spad, nemelo to zapletku, dej, nemelo to potrebne prvky, ktere by vas zapojili do deje. Par dobrych momentu tam bylo, jinak nuda. Dvakrat jsem u toho usnul. Namet a napad dobry, ale nepodarilo se ten napad rozvinout lepe. Jinak se zmenovanim to ma spolecneho mozna tak prvnich 30 minut, a pak scena s velkou lahvi. Jinak je film smerovan uplne jinym smerem a vlastne onicem. ()

flouny8 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nudný a naprosto zbytečný film. Stopáž přes 2 hodiny je v kombinaci se šnečím tempem a debilníma dialogama smrtící. ()

Kecman odpad!

všechny recenze uživatele

Já divit,že Matt Damon vzít rola v tomto tak blbá filma..Migranti,emigranti,imigranti,dezorientanti všech zemí,spojte se.Se Sovětským svazem na věčné časy.Ling So ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Film je to bezesporu zajimavy. Narazi na hodne zajimavych moznosti a temat. Nechci moc spojlerovat, ale dej se zajimave meni a obcas necim i prejvapi. Obecne me to zajualo a je to pro me nadprumerny film. Samozrejme kvuli originalite scenare prehlizim to, ze se kupa veci z toho nemuze stat, protoze je to nerealny. Ani tak nemam na mysli to zmenseni, ale to ostatni, jako nejsou tady komari a nikdo ze zvirat nas neotravuje atp. Celkem 3,8* ()

Reklama

Reklama