Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (385)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Shlédnuto v kině. „To mi posol sýr!“ Zatraceně hustá hláška – to mě nejvíc v tomhle filmu pobavilo. Nicméně, máme tu již třetí Očistu. Mám pocit, že se z toho stane dlouhá série, ale pokud si to udrží solidní kvalitu, tak budu jedině rád. Dá se říci, že je to podobné dvojce. Jen jsem čekal větší extrémy na ulicích, i když si z pár ujetostí nemůžu stěžovat. Zde mi to opravdu sedělo. Druhá očista se spíše soustředila na akci, zato tato trojka spíše na příběh, který byl jednoduchý, ale vtáhl do děje. Hlavní hrdina mě zde bavil ještě víc než v předchozím snímku. Role senátorky se taktéž vydařila. A i ostatní postavy jsou na tom dost dobře. Rozhodně to jako celek neshledávám jako nějakou mega bombu. V poslední cca třetině to trochu ztrácí tempo a už mě nic nepřekvapí. Hudba je slušná. Finále je slušné, ale nic co by mě vytrhlo. Akce je tu obyčejnější, ale dost slušných a efektivních přestřelek tu je. I pár těch menších soubojů. Kamera je trochu zběsilejší – no, furt je v přijatelné mezi. Režiséra Očist obdivuju, že tohle po akční stránce dokáže zvládnout, když má relativně nízký rozpočet. Všechny 3 Očisty mě baví, všem jsem dal 4*, proto se těším na případný 4 film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je sice pěkné, že se této série stále drží jeden a ten samý režisér a scénárista, ale chlapec nám asi začíná trochu senilnět. The Purge vždy smrdělo politickou zápletkou v pozadí, ale tady už to tvůrci hnali místy až do extrému. Ona myšlenka toho, že vláda schválila jeden den proto, aby se vybouřili všechny kriminální živly a to zcela beztrestně, navíc se tím daří snížit kriminalitu a počet „nepohodlných“ lidí – čímž se daří ekonomice je sice nadčasová a pro natočení hororového thrilleru doslova výborná, ovšem má to i své stinné stránky. Zatímco první díl se nesl v duchu home invasion, dvojka v totální anarchii v ulicích, tak na trojce už bylo citelně znát, že jí dochází dech. Divák se tu spíše než ponuré atmosféry dočká akční rádoby jízdy, která však v sobě skrývá minimum napětí a místy to celé vypadalo až moc trapně. Jediný světlejší okamžik vidím v mladých dívkách, které si přišly do samoobsluhy pro svou tyčinku a odplatu. No a pak ve chvíli, kdy sanitka projíždí městem a divák je svědkem několika skupin lidí, kteří provádějí Očistu na bezbranných obětech. Což mi přišlo dost málo, na to že se tu objevily hned dvě známé tváře z předchozích dílů. Edwin Hodge coby Bishop si však svou chvíli slávy vydobyl jen v jedničce a v obou následujících dílech si zahrál jen malou vedlejší roli. Frank Grillo to dokázal ve dvojce pořádně roztočit a i zde na něm stavěl celý scénář. Jenomže už to nemělo onu potřebnou šťávu. No a Elizabeth Mitchell už prostě nemá ten šmrnc, co měla v dobách, kdy si zahrála po boku Angeliny Jolie ve filmu Gia. 50% ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Trojka Očisty je podľa mňa, jednoznačne najhorší film z celej trilógie s tak debilnými postavami, scenárom, scénami a réžiou, že som mal chute toto po desiatich minútach jednoducho a rýchlo vypnúť, a vykašlať sa na to ! Asi najlepšie na filme hodnotím IBA určitý - “MOMENT PREKVAPENIA” , blížiaci sa na koniec filmu, keď zabudnem na jednotlivé charaktery, ktoré sa vrátia do diania, pričom vtedy som akosi čímsi ohúrený, že som to nečakal, o to lepšie ! Predchádzajúce časti hodnotím pozitívnejšie, táto ma strašne vytočila, znechutila, s veľkým odporom som sa podujal na niečo, čo inak by som poslal kade - ľahšie, ako občas nie je od veci, si pozrieť FAKT jebnutý snímok ! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Svěží, sympatická politička bojuje proti místnosti upnutých, zlých mužů v oblecích. Očista je na jednu stranu alegorií zneužití politické moci nabízením falešných řešení zástupných problémů, ale zcela neironicky mluví jazykem banální propagandy bez jakékoliv sebereflexe - a čím víc se jednotlivé díly snaží být politicky artikulovanější (jsem překvapený, o kolik doslovnější jde být oproti už tak doslovnému minule), tím je to patrnější. Očista je nevyhnutelná eskalace trendu postapokalyptických filmů pro teenagery a není divu, že je v Americe tak populární mezi dospívajícími dívkami (fascinujícím úkazem je Purge fan fiction, kde mladé holky píšou "svoje" dobrodružství z Očisty, které se tak moc podobají vlně okolo Stmívání), což by nebylo nic špatného, kdyby se to nevedlo k lobotomizaci scénáře, který je ruku v ruce s rostoucí ambicióznosti už vyloženě k smíchu. Očista je rozhodně zajímavý úkaz, i když veskrze špatná série, která od "nevyužitého potenciálu" jedničky skočila k legračnímu ždímání. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po velice slušné dvojce velké zklamání. Ochrana senátorky mě nebavila a senátorka samotná mě srala. Frank Grillo navíc nepochopitelně téměř nikoho nezabíjí, spíše tam prostě jen je. Trochu mě obměkčil konec se správně úchylně vypadajícím knězem a s politickým záporákem, který opravdu ctil očistu a chtěl, aby ho zabili. Baví mě, když postavy očistu fakt respektujou. 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Brokovnice, kterou Laney (Betty Gabriel) použije po vystoupení z dodávky, je Serbu Super Shorty 12. (Dr Lizal)
  • Každý díl Očisty v době uvedení tohoto filmu celosvětově vydělal víc než jeho předchůdce. To je v tomto žánru velmi vzácné. (Dr Lizal)
  • Třetí film série měl být původně prequelem, který by vyprávěl příběh první očisty. Z tohoto nápadu sešlo, když Frank Grillo přijal nabídku režiséra Jamese DeMonaca, aby si znovu zahrál postavu seržanta Lea Barnese. Myšlenka prequelu byla nicméně použita pro film První očista (2018). (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama