Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (385)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Senátorka, opravdu blbá blondýna, si hraje na superhrdinku, a tak kvůli ní zařve řada nevinných lidí. Jako závěr trilogie slušné, akční scény, kulky létají, krev stříká. Horor tedy ne, čoho se prosím bát? Thriller ano, napětí film nepostrádá. Pěkná je mše v kostele... Samozřejmě je to fantastický film, tudíž nemá cenu se dohadovat coby kdyby. Na druhou stranu je podobných dystopických příběhů třeba, jelikož nepochybuji, že by podobná věc leckoho napadla. A přirozeně by to dopadlo stejně - ti mocní, na něž lid nejvíce nadává a naivně si myslí, že by s nimi zatočil, by byli za vodou. Umíral by zbytek národa... Oddechový film, který by bral vážně snad jen.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rok se s rokem sešel a zas máme v Americe svátek, za kterým stojí lobby NRA, výrobců zabezpečení domů, truhlářů, vazačů smutečních květin a James DeMonaco. Jeden by si myslel, že se od minule poučil a on ne. Politicky nebývale korektně rozloženým postavám rozdal průhledné karty, omotal je vánočními světýlky idealismu či nesnášenlivosti a z fungujících pouličních výjevů apokalypsy nakonec zbaběle prchl k podzemní armádě spásy a přehnaně akčnímu kostelnímu finále. Frank Grillo je bourák, to je jasné, stejně jako skutečnost, že floridští důchodci, nahřívající si své staré klouby, budou pro očistu - ale maximálně svých genitálií za použití žínky. Pořád ale nevím, Donald, nebo Hillary..? ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. Je to tak blbý, až je to docela dobrý. Idea je úplný bizár, který by s kvalitnějším scénářem mohl klidně v kategorii guilty pleasure na pět hvězd dosáhnout. Bohužel měch je vycpán proleženou vatou, takže spočnutí je místy strastiplné. Dávám (jako všem dílům) lepší tři, protože některé scény jsou super, ale když se u mě Čištení na čtyřku nedostalo ani napotřetí, asi bych se s ní už potkat dál nemusel. 65% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak mám predsa len pocit, že "Purge: Election Year" je konečne asi film, ktorý som dúfal, že uvidím, keď som sa už tešil na prvý film The Purge. Ale tí čo čítali môj komentár k tomu filmu vedia, že to pre mňa dopadlo ako absolútna katastrofa a nemôžem tomu filmu prísť absolútne na meno. A lepšie to moc nedopadlo ani v jeho pokračovaní. A tentokrát tu máme tretí pokus o to, aby tento film fungoval. Aby sme konečne priniesli niečo zaujímavé a nové. A musím povedať, že tento film je z celej trilógie zatiaľ najlepší. Nemyslím si, že je výnimočne dobrý a je v ňom opäť kvantum idiotských postáv, ktoré vidíme len vo filmoch. A opäť mi lezú na nervy. Ako dievča, ktoré chce svoju tyčinku, lebo bez nej neprežije, alebo turisti, ktorí si idú užiť "PURGE NIGHT." Toto sú opäť totálne mimo a vôbec ma to neberie. Ale opäť sa vracia Frank Grillo, ktorý bol svetlým elementom minulého filmu a máme tu aj Elizabeth Mitchell, ktorí opäť dávajú filmu trochu ľudskosti. A ani ostatné postavy v podobe Afroameričanov, ktorí sa chcú postaviť proti všetkému sú podľa mňa dobrí a celkom zaujímaví. A aj záverečná dilemma, ktorou prechádza Bishop je dobre spracovaná. Aspoň podľa môjho gusta. Plus je v tomto filme fantastická prestrelka, kde sú behom pár sekúnd zlikvidovaní všetci maskovaní vrahovia z posterov. A to bolo super. To ma vzalo. Celkovo to však nie je film, ktorý by som ohodnotil ako dobrý. Ale z trilógie je toto pre mňa najviac pozerateľné. Takže len v závere poviem - zvážte si či je to niečo čo chcete vidieť a rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to trochu víc zamakat na logičnosti a víc peněz na větší počet lokací by taky neškodilo (působilo to na mě, jako kdyby se to celý odehrávalo jen v pár ulicích, což je divný, když senátorka se svým osobním strážcem asi půl minuty utíká a najednou se ze svý luxusní čtvrti dostane do nejtvrdšího ghetta, a nebo ten kostel plnej ministrů apod. byl taky nějak nesmyslně hned tam, kde se konaly největší čistky). Akce průměrná a obsazení ze třetí cenový, kromě docela slušnýho Franka Grilla mě nikdo moc nebavil. Vyložená blbost to ale není, spíš taková na půl plynu šlapající žánrová jednohubka, na kterou si za pár let moc lidí nevzpomene. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Otci Zakladatelé stojí u oltáře, má senátorka Charlene 'Charlie' Roanová (Elizabeth Mitchell) roubík v puse, ale poté, když je záběr na Caleba Warrense (Raymond J. Barry), už ho v puse nemá. (řánys250)
  • Carmen Ejogo dostala ponuku zopakovať si rolu Evy Sanchez z predošlého dielu Očista: Anarchia, odmietla to však s odôvodnením, že je čas skúsiť nové veci. (beso74)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama