Reklama

Reklama

Kázeň

  • Švýcarsko Discipline
Krátkometrážní / Akční / Komedie / Rodinný
Švýcarsko, 2014, 12 min

Obsahy(1)

V jednom arabském krámku ve švýcarském Lausanne je právě 21:30. Krámek patří Egypťanům. Rozzlobenému otci v jednu chvíli rupnou nervy a vlepí zlobivé holčičce výchovnou facku. Šokovaná zákaznice okamžitě zasáhne, aby vyjádřila své obavy. Do rozhovoru se vmísí i další zákazníci a spustí mezi sebou divokou hádku, která se jako lavina šíří a je k nezastavení. Předsudky, nevraživosti a kulturní zmatky současné Evropy v jednom obchodě a dvanácti minutách. (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* I já přidám svých pět hvězdiček tomuto švýcarského kraťasu, který chytře a s nadhledem zobrazuje, co všechno vznikne díky jedné banální situaci v malém obchůdku, kde jsou zákazníci z různých světových končin. Hodně poučné a pochybuju, že nikdo po jeho shlédnutí nedá ruku do ohně za to, že někdy multikulturní společnost může bezproblémově fungovat. Pokud ovládáte nějaký světový jazyk, tak si ho můžete zhlédnout tady na YouTube. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Discipline letos nevyhrál na festivalu krátkých filmů pro nic za nic. Jedná se totiž o ten správný "kraťas" v pravém slova smyslu. Krátký, výstižný, s jasnou "punch-line" a krom toho plný aktuálních témat s troškou toho podprahového poselství. A navíc je to hrozná prdel :D. 5* ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka ohľadom predsudkov z každej strany. Nech sú tlaky médií akékoľvek, človek vo svoje prirodzenosti nikdy neprestane mať predsudky. Hoci sa môže o to snažiť a potláčať ich, stále v mysli vzkŕsne takáto myšlienka. Preto multi-kulti nebude nikdy fungovať. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Prostřednictvím rozsáhlé hádky se tvůrci podařilo velmi trefně parodovat archetypy lidí, se kterými se každý z nás v životě zcela jistě setkal. Ať už se jedná o šílenou právničku, která dogmaticky hájí zájmy dětí, snědého francouze, kterého mají všichni za imigranta, afektovanou matku, výbušného rasistu, rozmazlenou dcerku nebo podrážděného souseda, prvotní facka zahájí nezadržitelnou řetězovou reakci potyček a šarvátek, která je vtipnou kritikou dnešní společnosti. Film disponuje dobrým spádem a skvělým sarkasmem. 9/10 [KVIFF 2015] ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Naprosto příšerně natočený film, který s jistotou každý nějak pochopí jako strašně jednoduchou message, kterou ale není. Saber nemůže za to, že jeho diváci jsou často hovada, nicméně měl by to být schopen predikovat. Takhle má snímek, který poukazuje toliko na to, že když lidé mezi sebou nekomunikují a nechávají růst tlaky, stačí jedna jiskra k výbuchu, i další "zaručené" výklady, jako že imigrace nemůže fungovat nebo že tlouct děti je strašně cool drobnost a tradice, kterou si Evropa nesmí nechat ukrást. Jdu blít, jak může tohle mít 90+ %?! ()

Galerie (2)

Související novinky

10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

11.01.2015

Horor čtrnáctiletého českého režiséra, drama sestříhané Dolanem či ztracené kraťasy s Peterem Sellersem. Jubilejní 10. ročník Festivalu krátkých filmů bude bilancovat svoji historii i hledět vpřed… (více)

Reklama

Reklama