Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý voják Jonathan Pine (Tom Hiddleston) pracuje jako noční recepční v káhirském hotelu Nefertiti, kde je ubytována krásná Sophie Alekan (Aure Atika), jež je milenkou bohatého Freddieho Hamida (David Avery). Jonathan neodolá půvabu Sophie a přijde na stopu ilegálního prodeje zbraní, který podle zjištěných indicií organizuje vlivný obchodník Richard Roper (Hugh Laurie). Aby překazil špinavý obchod se zbraněmi, neváhá Jonathan využít svých kontaktů v Káhiře, současně ale musí rychle dostat do bezpečí Sophii. V Londýně se mezitím získané materiály dostávají do rukou agentky britské tajné služby Angely Burr (Olivia Colman), která již léta usiluje o dopadení Ropera. (Dont)

(více)

Recenze (15)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím menší zklamání. Herecky špičkové. Laurie i na tak malém prostoru vévodí seriálu, Tom Hiddleston je profík každým coulem. Osudová žena je ale málo oslňující a trpí tak uvěřitelnost nosné situace nečekané lásky k neznámé. První díl působí jako pomalejší prolog což u le Carrého bývá poměrně v pořádku, ale na tak malém prostoru člověka nezasáhne. Těším se až se rozběhne ten načrtnutý konflikt, ale zatím nic extra. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V čase vzniku tohto seriálu sa už mesiace dozadu povrávalo po okolí, že hYdleston by mohol byť jedným z kandidátov na nového Bonda, po odchode Daniela Craiga (bol som na neho zvedavý - v Thorovi bol otrasný, ale to bolo rolou, ktorú hral). Aspoň že na rozdiel od druhého údajného kandidáta Idrisa Elbowa, nie je hYdlestoń černoch a mal by na to aspoň v čase prebratia role prislúchajúci vek. Dúfam však, že on nový Bond nebude. Oblek v ktorom sa premáva neustále nočným hotelom mu však sadne dobre, ale pôsobí na mňa miestami zženštelo (asi jedol veľa sójových tyčiniek a neviem či mu tu natreli melír, alebo sú to jeho prirodzene vlasy). V podstate behá bezducho po hoteli sem a tam okolo nočného bazénu, vyzerajúc jak žubrienka, ktorej nalepili vlasy, ale dejovo mám pocit, ako keby sa nič nedialo. Herec je to ale určite dobrý, o tom niet pochýb. Miestami mi pripomína obojživelníka, neustále pobehujúceho okolo bazéna. Pri scéne zo Švajčiarska som mal pocit, že každú chvíľu skočí do toho bazénu a...keby začal dýchať pod vodou, vôbec by ma tým neprekvapil. Určite je to jeden z dôvodov, prečo pozerať tento seriál ďalej, mám pocit, že sa takej scény ešte v niektorom z ďalších dielov dočkáme. Pri scéne kde telefonuje som si všimol, že ruky má hebké ako dieťa. To neviem či v tej scéne hral jeho ruku (detský) kaskadér, alebo si krémuje ruky Niveou. Stále mu musím pozerať na tvár (a to nie som gej). Má ju vyslovene zaujímavú. Ako žena. Zvláštnosť prvého dielu, okrem toho, že je nezaujímavý je aj v tom, že koniec je useknutý uprostred rozhovoru tohto Manažéra nočného bazénu. V podstate neviem, ako diel skončil, pretože zrovna som mu nevenoval pozornosť...a on sa vtedy zrazu nečakane vypol. Prvý diel veľmi nezaujal, ale určite dávam šancu ďalším, verím, že sa to rozbehne. Neviem, či bol divnejší ten herec, alebo tento prvý diel (jasné že to viem - ten herec. Veď stále som mu musel pozerať na tvár ako keby sa nakrémoval nejakým zjemňujúcim krémom na túto rolu. Zistite mi, kde to kupuje). Som každopádne zvedavý, či vyjde aj na slnko niekedy počas série, alebo sa stále bude schovávať pred slnečnými lúčmi v interiéroch (možno že ten krém, ktorým ho natierajú, má interakcie so slnečným žiarením, tak ho zatvorili v noci do bazénu...pardon do hotelového interiéru). The Night Pool Manager. (BERTE PROSÍM NA VEDOMIE, že komentár vznikal na prvého apríla). ()

Reklama

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Trochu delší, ale i přesto jasná devítková záležitost. Představení dvou hlavních postav, jejich tiché nepřímé střety v první polovině stopáže a následná konfrontace v té druhé, přičemž scénář jednoznačně napovídá, kam se celá hra bude ubírat dál - takhle přesně má správná šachová partie vypadat. Je to chytré, britské (co koukáte, to je taky vlastnost), pomalé, tíživé, přesně zahrané a výborně natočené a to si piště, že chci vidět víc. 9/10 ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní sekvence velmi zajímavá. 1. díl: 2011, Hm to začalo Arabský jaro ne? Johnatan je týpek. Hiddelston je prostě zas skvělej. Egyptskej hotýlek Nefertiti. Johnatan by i možná zdrhnul, kdyby to bylo možný. Tak takhle vypadá soupiska Arsenalu? Se nedivim, že se jim říká Gunners… Nicméně k potlačení puče by to stačilo. “Are you afraid about your safety?֨” “No but I see you are.” Laurieho Roper je výbornej. Alecanová, ty se nezdáš. Ach ti Arabové… Jsem si říkal už od začátku, že Alecanová bude nějak „nasazená“… Vždycky je lepší podporovat ty, u kterejch člověk ví na čem je, než nějaký unnamed náboženský magory schopný bez skrupulí postřílet kostel. Ahá, tak on Hamid investoval v UK – jak nečekané…A Roper nabral kurz Švýcary. “Corky, are you proposing that lady?” Laurieho: “Unlikely” znělo celkem cynicky. “I´ve been to New York to buy a picture and I´ve returned with her.” “You´ve said you were buying a horse.” “It was a horse pic.” Zmínka o jamce stála taky za to. Já se bavil. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijmout prosbu půvabné dámy v nesnázích by asi měla být pro každého muže povinnost, ovšem tahle Tomu Hiddlestonovi pořádně zamíchá životem. Noční manažer káhirského hotelu se tak zaplete do nebezpečné sítě mezinárodního obchodu se zbraněmi. Snaží se vytěsnit to, co se jedné osudné noci v hotelovém pokoji stane, ovšem po čtyřech letech se mu v jiném (švýcarském) hotelu vzpomínky vrátí – s příjezdem vychytralého obchodníka s ksichtem Hugha Laurieho. Nicméně choulostivé dokumenty, které získal, už jsou v rukou britské tajné služby. Rozjelo se to poměrně svižně, všichni za kamerou zřejmě vědí, co mají dělat, jen mi úplně nesedělo, že by se hlavní hrdina (ač bývalý voják) tak moc ponořil do víru událostí. Onu osudovost a zarputilost jsem z něj prostě necítil. Zatím jsem opatrný. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama