Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (7)

Noční recepční (2016) 

Naprosto promarněných šest hodin mého času na jedno klišé za druhým, naprosto průhlednou, prvoplánovou a předvídatelnou historku, která by sotva vystačila na jeden celovečerák, ale tady je natahovaní až neúnosně. A ten závěr, ufff, největší a nejchytřejší mafián fakt celou dobu nic netušil, jo? Come on! Postava Jonathana nesympatická až na půdu (A marně přemýšlím, co vlastně tak světoborného špionážního udělal?). Hodně slabý seriál. ()

Epizoda 1 (2016) (S01E01) 

Le Carré mi vždy přišel jako zcela nedějový autor, který se sice hezky soustředí na atmosféru, nejvíce se mu asi líbí ta s místnostmi zahalenými kouřem z cigaret, ale příběhově a charakterově byl většinou poněkud povrchní. V prvním dílu tohoto seriálu musím přidat ještě pro mne zbytečně mladicky vypadající agenty i samotného hrdinu, kterému žádnou válku v Iráku nevěřím ani náhodou. Ani ten vztah na začátku. A vůbec, všichni jsou tak děsně tajuplní, že se vlastně může odehrávat cokoliv. Samotné téma jak v úvodu Egypta, tak posléze filantropa, obchodujícího se zbraněmi, mi přišlo už únavné - kolikrát to tu jen bylo. Není tam nic moc, co by mne nutilo dál se dívat a čekat na možný příběh pomsty. ()

Epizoda 2 (2016) (S01E02) 

Mírně akčnější díl, kde protřelého mafiána nijak nerozhodí, že se s nějakým mladíčkem, kterého potkal ve švýcarském hotelu, zcela náhodně potká na ostrůvku ve své oblíbené restauraci, kde zrovna chce někdo unést jeho syna... Ale zas to má hezké exteriéry, snaží se to hrát na tu špionskou linku, nakolik je skutečně provařená, a objeví se tu i pár suchých hlášek - ne moc, ale na tři hvězdičky to zde postačí. K celkovému tvaru mám zatím jen tu připomínku, že to vypadá jako splácanina asi pěti různých jiných podobných filmů. ()

Epizoda 3 (2016) (S01E03) 

V podstatě další "seznamovací" díl, kde se objeví některé nové postavy, a jedna do té doby známá a hlavnímu hrdinovi nebezpečná, zmizí. Jo, čurat do moře se nevyplácí. A zjistíme něco trochu málo o vychovatelce. Jinak zde akce moc není a ani se děj nijak moc neposune. ()

Epizoda 4 (2016) (S01E04) 

Jako pořád mne to nezajímá. Jeden pašuje místo traktorů zbraně a po zkušenosti s úderem v jedné škole sarin, druhý dělá jednu botu za druhou (začne si se šéfovou milenkou, klišé jak sviň, okopíruje dokumenty, ke kterým mají přístup jen dva lidé), ale celé se to pořád tváří jako cool napínák. I v Británii dělají boty - víte, že "ti za řekou" jsou celí prolezlí korupcí, ale pak ukážete nějaké ženské zpoza řeky důležité dokumenty? Ale no tak! Nějak mi ta zamotávání se přijdou samoúčelná, průhledná, chtěná, a ti lidi bez výjimky jednající ne chytře, ale jako paka. ()

Epizoda 5 (2016) (S01E05) 

Ne a nebaví mě to. Na základě těch oslavných komentářů jsem čekal, jaké zvraty se na nás chystají, ale nic, co by se nedalo předvídat - nic nového pod sluncem, nic zajímavého, a protože je mi Jonathan nesympatický, vlastně je mi i jedno, jak to skončí. Snad jen zaryté Angely je mi líto. A opět platí, že se spousta věcí uděje tak nějak podivně (třeba taxikář). ()

Epizoda 6 (2016) (S01E06) 

Neuvěřitelně slabé zakončení a velký mafián ze všeho vylezl jako největší hňup, ach jo. ()

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama