Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Recenze (239)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier prostě umí a vzhledem k tomu, že měla k ruce výborný scénář a ještě lepší casting, je celkový výsledek takřka dokonalý. Někomu se sice může zdát, že vzhledem k tématu se tu málo střílí a vůbec šetří s akcí, ale mě ta ukecanost naprosto vyhovovala a člověk si tak lépe mohl užít skvostné herecké obsazení, výborné napsané postavy a promyšlené dialogy, což všechno dohromady ukázalo, že i zdánlivě ohrané téma může působit neotřele. Snad jen ten konec mohl mít větší grády, ale to vem čert. 90% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Úprimne čakal som väčšiu hru na mačku a myš. Prvý diel bol perfektný. Potom sa to začalo vyvíjať celkom predvídateľne a to potrebné napätie, čo je podľa môjho názoru najväčším ťahúňom špionážnych filmov ustupuje vzťahovým prepletancom. Herci v pohode, hoci som čakal démonickejšieho zločinca. V zásade v pohode, hoci le Carré ma na konte omnoho lepšie sfilmované adaptácie. Omnoho hútnejšie a v mnohom pôsobivejšie. Tým nechcem dávať Night Managera do nejakého zlého svetla. Stále je to veľká škola filmárčiny, len ma nechala v mnohom chladným. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Jeden má vždycky nesmírnou radost, když filmaři sáhnou po le Carrého skvostných knihách, když však pak s hrůzou v očích zjistí, že pracky toho, kdo tady bude adaptovat, patří dánské überkýčařce a nevyzpytatelné režisérce Suzanne "Já od nikoho neopisuju" Bier, to pak všechna očekávání zvláště spojená s luxusním obsazením v podobě Hugha "navždy House" Laurieho, který jako geniální castingový tah coby záporák prostě táhne, a Toma "Lokiho" Hiddlestona zase rychle odezní, zvlášť když post fatálně důležitého scenáristy okupuje naprosto neznámý Brit David Farr.. Nicméně nechci stahovat kalhoty a vystrkovat na Suzzie řiť, když brod je ještě daleko, a tak do téhle zbrusu nové série prostě naskočím.. Jakkoli pilot vypadal hodně nadějně, leč v docela jiném smyslu, protože Bier se prostě nezapře, cítím, že tenhle projekt bude průšvih.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Profesionální filmařská práce je z toho cítit na sto honů. Navíc atraktivní lokace a parádní herecké obsazení tak nějak značí opravdu seriálový bonbónek. A tím překvapivě The Night Managet není. Je to především táhlá nuda, kde trvá celé 4 epizody, než se tam vůbec něco stane a gradace se divák nedočká ani v závěru. Tohle mělo potenciál na dobrý dramatický film, na víc tenhle scénář nemá a tedy rozhodnutí udělat místo toho 6hodinovou sérii nerozumím. Upřímně mě už začíná tenhle moderní trend neúnosného natahování unavovat. Je to zarážející o to víc, jelikož potenciál této problematiky je obrovský a seriálu se ho nepodařilo ani pořádně rozvinout. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hned od úvodních titulků jsem měla naladěno, jsou nápadité, působivé a v neposlední řadě vypovídající.. Tom Hiddleston se mi v této roli líbil nejvíc, míním tím z toho, co jsem s ním doposud viděla, no a Hugh Laurie fakt nemá chybu.. Svezla jsem se na příjemné filmové vlně a příliš neřešila, příběh recepčního ve službách britské tajné služby mě zaujal i bavil.. Nemá smysl přemítat nad logikou či naivitou, lidé se velice často chovají nelogicky a bez rozumu, stačí se rozhlédnout kolem sebe.. Susanne to se mnou prostě umí... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Keď do seriálu obsadia Toma Hiddlestona a Hugha Laurieho, navyše jedného do úlohy titulného hrdinu a druhého do úlohy ústredného záporáka a postavia ich proti seba, réžie sa chopí oscarová režisérka Suzanne Bier, celé to vychádza z knižnej predlohy Johna le Carrého a zastrešuje to kvalitnou seriálovou produkciou osvedčená britská BBC čakáte jednoducho veľa. Bohužiaľ, aj keď sa to tak na prvý pohľad môže javiť, z The Night Manager očakávaná seriálová udalosť roka nebude. Neviem totiž, či práve Bier bola pre takúto látku ideálnou voľbou. Seriál síce má perfektný vizuál, prvotriednu kameru, pútavé lokácie, výbornú hudbu a evidentne sa do toho investovali milióny, aby to vyslovene pôsobilo ako taká seriálová Bondovka, no The Night Manager nikdy nedokáže naplno využiť svoj potenciál. Pilotná epizóda, ktorá bola skôr takým prológom k celému deju, ešte vyvolala veľký prísľub do budúcna, ten sa však s nasledujúcimi epizódami akosi vytratil. Zápletka sa totiž zacyklí sama v sebe a seriál sa skôr ukája sám sebou, ale bez výsledného efektu. Chýba tu jednoducho nejaký moment, ktorý by vyslovene strhol. Celé to ide až priveľmi (v negatívnom slova zmysle) na istotu, všetko je až príliš dokonale uhladené a tak tu nie je ani raz priestor na nič prekvapivé a s pribúdajúcimi minútami sa z The Night Manager stáva skôr neskutočne naťahovaná nuda, než by seriál oplýval akokoľvek dusnou atmosférou, ktorá by mala z obrazovky priam sálať, keď sa spolu verbálne konfrontujú Hiddleston a Laurie. Bohužiaľ, nedeje sa. Pomalé tempo tak nemá svoje opodstatnenie a stopáž šesťdesiatminútových epizód sa tak zdá ešte nevyužitejšia. A to podotýkam, že pomalé tempo mi u seriáloch vôbec nevadí, práve naopak (viď napríklad moje hodnotenie pri vynikajúcom britskom The Fall)! Charizma Toma Hiddlestona a Hugha Laurieho to celé síce dostatočne tiahne, ale celých tých šesť hodín ani zďaleka neutiahne, pokiaľ seriál nestojí na nič inom iba na tom. SEASON 1 = 3* (6/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nenadšen. Dobří herci, dobře rozehraná partie, zbytečně neskutečně zdlouhavé a natažené tak, že právě ta zajímavá partie byla ve výsledku neskutečně uspávací a i když jsem už měl všechny zbývající díly připravené ke zkouknutí, ani se mi po prvních třech nějak extra nechtělo na koukat, protože mi bylo jasný, že se zase budeme jen hodinu babrat v grandiózní operaci nadpozemské myši honěné zkorumpovanou a bezmocnou kočkou. A najednou zvrat v poslední minutě vycucaný z prstu. Nevím, jak je na tom kniha, ale jestli to všechno v ní také končí až na poslední stránce a všechno předtím je jen rádoby thrillerová břečka, tak e to skoro až smutné. Pět dílů je o něčem, co mělo zabrat tak maximálně dva, při zbabrané dramaturgii tři díly. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí přirovnává tento seriál k Bondovi kvůli tomu, jak je seriál zpracován. Proto jsem se rozhodl, že se něj podívám. Anglických seriálů jsem viděl už mnoho, ale Night Manager patří mezi ty lepší. Sice jsem se zde nedočkal velkého množství akčně vypjatých momentů jako v Bondovi, ale o tom to tady není. Do hlavní role byl obsazen možný budoucí nástupce nejznámějšího britského agenta, tudíž bylo zajímavé, jak se se svou rolí popasuje. Podle mě si Tom Hiddleston počínal excelentně. I Olivia Colman si počínala na jedničku. Kdyby se v seriálu neobjevil Hugh Laurie v roli hlavního padoucha, tak by seriál sám o sobě spadl do průměru. Takto do byla velmi dobrá podívaná s gradujícími momenty. Za mě dávám 80% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Hmmm, vskutku excelentni a uveritelna spionaz plna skvelych hercu i lokaci. S dostatkem prostoru, ktery si film nemuze dovolit, ale zaroven bez natahovani a pekne zakoncene narozdil od vetsiny serialu. Velmi prijemne prekvapeni. 9\10 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Po vyšperkovaném prvním dílu dochází ke znatelnému zpomalení tempa. I když se tedy nakonec nekoná žádný zázrak, dívá se na to příjemně. Hezká kamera, dobré herectví, několik hodně povedených dialogů. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna v oblasti špionážních filmů...ani jsem netušil, že to taky existuje. 1) Načechraný příběh natáčeli v Zermattu, v Londýně, v devonském Hartlandu, v Marakéši a na Mallorce._____ 2) Zbytečně udýchaný závěr by potřeboval ještě tak deset minut navíc._____ 3) Prozradím vám přísně utajovaný děj druhé řady. Jonathan spolu s Jed se nemohou spolehnout na ochranu britské tajné služby a tak mizí v zámoří s novou identitou a 300 000 000 dolary na účtě. Roper přesvědčí své arabské únosce, že za krach posledního obchodu nemůže a vydá se pod jejich dohledem pátrat po Jonathanovi. Dromgoole se dá na politiku, stane se ministrem obrany. Nechá zabít Angelu Burrovou i s jejím čerstvě narozeným potomkem, zamete všechny stopy, které by ho mohly usvědčit a znovu naváže spojení s Roperem. Společně se podílejí na miliardových obchodech (v dolarech) při prodeji zbraní různým diktaturám po světě. S Dromgoolovou pomocí Roper zlikviduje Hamidovu organizaci, najde Jonathana a Jed a po srdceryvném mučení je nakonec vlastnoručně zabije. Seriál končí pohledem na dojatou Roperovu tvář na pozadí hořících vesnic po útoku napalmem._____ 4) 35letý Tom Hiddleston s pěkným úsměvem a sexy postavou (titulní role - Jonathan Pine) je hlavním tahákem minisérie. Zdatně mu sekunduje i jeho protihráč 57letý (řekli byste to?) charismatický Hugh Laurie (obchodník Roper). ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi z téhle špionážní minisérie zůstalo v hlavě, je naprosto nevhodně obsazená postava Jonathana Pinea. Hiddleston v roli okolnostmi zmítaného agenta v utajení působí zkrátka jako pěst na oko a kvůli té jeho nekonečné přehlídce široce sladkých úsměvů ho od nynějška nejspíš budu mít problém akceptovat v jakékoliv vážné roli. Le Carrého knihu neznám a nedokážu tedy posoudit, nakolik je nezáživnost propírané látky vinou předlohy, co ale vím určitě je to, že většina přednesených hereckých výkonů (včetně Laurieho) je někde na úrovni ochotnického spolku. Britské televizní produkci to občas prostě ustřelí do neskrývaného teatrálna a to je potom peklo. Škoda, na tuhle chuťovku jsem se docela těšil. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Vezměte Bonda, roztáhněte ho na 6 hodin, uberte akci (exploze nechte), přidejte hloubku postavám, jejich motivům, mezilidským vztahům, okořeňte uvěřitelností, aktuálností a zhnusením o běhu světa - a co dostanete? Lokiho kočkujícího se s doktorem Housem. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Povedené krimi v bondovském stylu s Hiddlestonem a Lauriem. Někdy trochu pomalejší, ale atmosféra a herecké výkony to vynahrazují. Povedená minisérie. ()

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Výborná minisérie, žánrově a aktuálností zvolená víc než dobře, velmi kvalitní herecké obsazení, které svými výkony rozhodně nezklamalo, hlavně Tom Hiddleston mě velmi překvapil. Atmosféra dobrá, škoda jen, že nebylo více akce a samotný konec zapeklitější, ale i tak tleskám. Za mě 85%. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

I přes nadějné (a chce se mi říct, že zcela prokaučované) obsazení je to poměrně slabý seriál, kterému by v nestřežené chvíli uštědřil KO i jeden z lepších dílů kanadské televizní verze Brutální Nikity. Než se The Night Manager vůbec stihne trochu rozjet, už je konec. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Ne perfektní, ale přesto nadprůměrný seriál se špičkovým obsazením. Vizuál lahodící mému oku stejně jako to bylo třeba u Krycí jméno U.N.C.L.E. Jde o ten typ seriálu, kdy šlape vše tak, jak má, tj. kamera, audio, režie. Soundtrack, který provázel po celé sérii je bez chybičky. Děj pokulhává, to je ale jediné minus tohoto seriálu. A i když každá episoda měla 50 minut, nenudila jsem se ani jednou, byť by ten obsah jedné episody bylo možné zkrátit na polovinu. Ale i přesto jsem se každý týden na těch dlouhých 50 minut s Tomem a Lauriem těšila. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tom je prostě sekáč. Ikdyby hrál popeláře, tak to bude mít grády :-). No a když je to recepční/špion... Série vskutku povedená, se zajímavým námětem ( člověka napadá kolik takových Roperů ve skutečnosti je... ), dobře režijně vedená i herecky obsazená. K větší spokojenosti chybí, tedy vlastně přebývají některá klišé v zápletce. A závěr je spíš z kategorie selanka. Přesto nadprůměrná podívaná... ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Skvělá a napínavá minisérie. Kromě prvního dílu jsem hltala úplně všechno. Ale trochu nám ten House zestárnul, co? I když charisma z něj stříká na všechny strany i tak. A Hiddlestonův úsměv budu těžko dostávat z hlavy. ()

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama