Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Recenze (239)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Parádní špionážní seriál s překrásnými scenériemi z Kahiry, Zermattu, Mallorky, Istanbulu, Londýna na způsob bondovky bez větších přestřelek a přemrštěné akce s vynikajícím koncem. Prostě paráda. Hugh Laurie známý jako dr,House zde perfektně ztvárnil záporáka a Toma Hiddlestona si krásně dovedu představit v roli Bonda. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Pohledný portýr jde undercover ke zbraňovému magnátovi a vy budete bez dechu sledovat, jak ho s klukovským úsměvem zkouší dostat do lochu. Místy je seriálu potřeba odpustit trocha naivity a takového toho špiónsky komiksového zjednodušení (tady sem klikněte a tři sta milionů bude na vašem účtu), ale jinak je to svižná, zábavná a napínavá podívaná. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

trošku old-schoolová infiltrační špionážka,aneb Bond bez Bonda...a bez akce.Sám o sobě Night Manager není špatný,Hiddelston hraje solidně,jakkoliv ho na plné čáře válcuje Hugh Laurie (asi takhle by to vypadalo,kdyby Dr.House obchodoval se zbraněmi) a je na co koukat,ale osobně bych uvítal spíš než 6ti dílnou minisérii tak maxímálně trojdílnou,aby se trošku nahustila ta nastavovaná kaše...60% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

První dva díly přinesly spoustu informací o příběhu a postavách, takže tempo bylo pomalejší, ale seriál si tohle mohl dovolit. Díky tomuto načrtnutí si totiž zbytek epizod vystačil s napínavou a promyšlenou hrou na kočku a myš, přičemž nebylo vždy jasné, kdo zastupuje kterou roli. Všechno se to navíc obešlo bez fyzické akce, různých přestřelek či honiček, i když na pompézní scény taky dojde. A úvodní titulková sekvence je krásně nápaditá a připravuje na to, co přijde. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Moc nepobírám zdejší 82% vlhnutí. Kdyby se tohle natočilo tak před 20 lety, asi bych si řikala, že má Bond velkou konkurenci, jenže on je rok 2016 a tohle je tak jeden z nejzbytečnějších seriálů minimálně posledních 10 let - jo, tak dlouho je ten naivní, stereotypní, nepochopitelně natahovanej, devadesátkovej příběh out. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Od poloviny bohužel spíše červená knihovna než plnokrevný Le Carré. Pokud by se vystříhaly vášnivé pohledy Hiddlestona a Debicki mělo by to nejméně o jeden díl méně. Naštěstí se velmi povedla londýnská linka příběhu. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Po mozna spetku banalne pusobici uvodni zapletce si Night Managera zacinam velmi uzivat. Zajimave se serie rozjizdi predevsim po "vyreseni" situace kolem jeho chranenkyne. Zejmena pak prostorem pro ostatni postavy. Hiddleston tradicne skvely, byt jeho postava pusobi zatim nepatrne predvidatelne, ale ocekavam velke veci. Hollander tradicne kouzelny, byt zatim spise pricmrndava. Colmanova zatim tradicne dobre zahrana a uveritelna. Famozni je pak nenapadne bravurni herecky projev Laurieho. Co ten dokaze vyvolat svym pohledem a mimikou za mrazeni, velky obdiv. Myslim, ze nas ceka hodne skvela zanrova zabava s krasnymi krajinkami. Tesim se, zatim za 4 hvezdy, patou si nechavam na pozdeji pro scenaristickeho strycka prihodu... :) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tom Hiddleston je herec, který svou kariéru vybudoval na zářivém úsměvu. A tak se během tohoto seriálu neustále usmívá. Když nebudeš vědět jak se tvářit, Tome, tak se prostě usměj a ono to nějak dopadne. Náš hlavní hrdina je úplně neschopný herec. Olivia Colman si naopak zasloužila mnohem lepší seriál, je zcela bezchybná. Veskrze bylo docela těžké dočkat se konce. Jelikož to mělo jen šest dílů, vydržel jsem. 55% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Obchod se zbraněmi špatný, špionáž dobrá. Ale koho zajímá etika. Hlavní je násilí, brutalita a dostatek vražd. Nu, násilí tu je, ale svět jeho dodavatelů je velmi dekorativní a šéfové si neradi špiní ruce tělními tekutinami. Obchodník se smrtí nezabíjí sám, mučení nařizuje a sníží se tak maximálně k opatrné facce. Špionek je naopak chlapec pro všechno. Prostředek na špinavou práci, boxovací pytel, spojka i hodinový manžel. Lokace jsou nádherné, taková cesta kolem světa za šest hodin a obsazení? Kdyby Pinea hrál Daniel Craig, měla bych problém, Tomík Hiddleston je ale zatím jen takový Bond-batole. Roper, to je jiné kafe. Sponzoruje válku a jeho druhé jméno zní jako ruský osel, ale co má být? Jeho podezřívavý pohled by mě rozbrnkal mnohem víc než teplý korkorán nebo nějaká gorila. (Toma Hollandera nemám ráda z mnoha závažných důvodů. Máme narozeniny ve stejný den a jsme stejně velcí.) A pak tu máme Roperovu šťastnou ženu, která se bůhvíproč chová jako týraná, i když jí lze ledacos závidět, a agentku, která je těhotná, abychom se o ní báli (a protože je těhotná). Vzhledem k tomu, kolik seriál posbíral cen, mě konec nepřekvapil, ale aspoň potěšil jistou uhlazeností, která je ostatně pro noční recepční typická. Snesla bych pár sérií navíc. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Bon/d/bonek. Třaskavě p/r/ožitková směna, pro nespavce jako stvořená. Zásadní střelba do Roperova hejna. Přepych se kývá, moc padá na kolena. Pánský duel hrajeme z vysoka a strojek ve službě tajné, parádní/ka špionáže tiká. Hugh Laurie ďábelsky sliní, je v tom jako House – doma. Tom je řádně připravený, kvalifikovaný na tento job, fešáckou roli, do které navýsost zapojil přitažlivost obleku i nordickou vznešenost. Tom s jahodovými rty a stříbřitou pletí vyzařuje nesdělitelné, nezařaditelné kouzlo, korunní charisma. Krásky v nesnázích se k němu hrnou, aby je obsloužil ochranitelskou i mileneckou rukou, protože lákavý je blízký vrchol. Kéž se poštěstí, a jeho úsměv nedostižný se přenese i do druhé série. Nerada se loučím s purpurovým srdcem hoteliérství. Budu se těšit, až opět o čase půlnočním v kruhu skrytého tónu zalovím. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Zuzanka by se po tomhle parádním kousku klidně mohla s celým štábem přesunout do jiných atraktivních lokací a natočit novýho Bonďáka. Laurieho záporák na jedničku. Debicki, jako netypická bond-girl osvěžující a Tomino, jako 007? Už tady dokázal, že by mu seděl, jako prdel na hrnec. Oblek mu sedí náramně, drsnej je až, až a charisma má na rozdávání. Takže snad to klapne a po Craigovi převezme žezlo. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Jsme za polovinou miniserie a já jsem napnutá jak cukršpagát - jak říkávala moje babička. Už dlouho mne tak nic nevcuclo, což je určitě zásluhou nejen skvělých herců (z obou hlavních pánů charisma teče proudem) a úžasných exterierů, ale i předlohy. Moc se o Jonathana bojím..... ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Famózni seriálová sága, podpořena záporákem Dr. Housem, počtem epizod tak akorát, super soundtrackem a geniálním příběhem...a to vše ve vražedném tempu! ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Tak hned z kraje: 3 blýštivé dávám jen kvůli předchozímu nevšednímu zážitku s tajemnou hloubkou pubertální psychologií v 13 Reasons Why. ... První tři díly celkem paráda, nějak to jede, dialogy a vztahy postav celkem fungují, a obecně to v rámci žánru šlape (zabili mi nejkrásnější ženu, utekl jsem, se štěstím potkal po letech nějakýho kápa, po haluzi se dostal k němu, zabouchl se do jeho ženy, ojel ji, začal kápat trollit až jsem s ním vytrollil a odcházím v klidu kopulovat s jeho bývalou). Druhá půlka to bere hopem, velkej kápo se chová jako nevím, ale připomíá to nemyslícího debila s velkou zásobou mouder... Je to takový opak Rosemundi Pilcher, ale pro muže. Jak hloupý Honza k pěkné kosti a k 300 000 000 přišel. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...takhle vyměklého, přesto ztopořeného, tajného agenta už na obrazovkách asi nikdy neuvidíme... SPOILER: a navíc... zabil Corkyho... svině... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvápko a totálně podmanivá minisérie, ve které se toho popravdě zas tolik nestane (a nebo jo, jen to při naprosté absenci jakékoli akce není moc vidět) s fantastickým hereckým obsazením. Hugh Laurie je lepší, než kdykoliv dřív a absolutně zastiňuje všechny – snad jen kromě Toma Hiddlestona, jejich koncert je neuvěřitelný, fantastický a všechny tři zlaté glóby (protože Olivia Colman taky) jsou naprosto zasloužené. Další britské zlato, ve kterém je úžasné úplně všechno a špatného vůbec nic. Herci, zápletka, finále, napětí od začátku do konce, perfektní exteriéry, úžasná atmosféra... Asi k tomu není moc co dalšího dodávat, Noční recepční je prostě kvalitka nejvyššího řádu a povinnost... no, pro všechny. 100%. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Jsem přesvědčenej, že to je předevšim kvůli Hiddlestonovi, kterýmu prostě zobu z ruky (a do kterýho bych už, bejt ženská, byl naprosto jistě zabouchlej), ale mě to prostě bavilo - výběr tý hlavní herecký pětice je totiž i "chemicky" vyladěnej dokonale (Hiddleston, Laurie, Hollander - Debicki, Colman). Stačí podle mě, aby člověk měl rád aspoň jednoho z týhle pětky, a pak ho Noční recepční prostě musí minimálně bavit - a to i díky nepřepálenýmu formátu; těch šest dílů je tak akorát. Celý to je samozřejmě (POZOR, TROLEJ) tak trochu příběh o tom, jak hnusnej a cynickej zloun dostal od sympaťáka roku na pamětnou, ale vůbec to nevadí, protože hra na kočku a na myš Laurieho a Hiddlestona prostě funguje díky jejich obrovskýmu charismatu skvěle. Líbila se mi i nejednoznačná postava Debicki (Jed) nebo nevyzpytatelnej Hollander (Corky) - trochu superhrdinskejm zjednodušením některejch částí seriálu souvisejících s geniálnim plánem Hiddlestona a Colman se to ale samozřejmě nevyhnulo (inscenace únosu hned na začátku, výlet do Laruieho tajný pracovny i bezproblémový sdílení fotek, grandiózní finále odehrávající se ve stejnym hotelu, kde vznikla záminka Hiddlestonovy pifky na Laurieho - a kde jen po pěti letech už z mnohadesítkovýho personálu očividně nebyl až na jednoho kuchaře příhodně nikdo, kdo by Hiddlestona jako dřívějšího hotelovýho manažera znal nebo si ho i jen pamatoval, atd. atd.) - o to víc mě potěšil ten krásnej fail těsně před koncem, kterej se jim podařil s tou sledovačkou konvoje. Celkově je to za mě parádně zábavná akčně-konverzační exhibice Hiddlestona a Laurieho, která by sice zrovna bez těchhle herců asi ničim moc zajímavá nebyla, ale právě proto, že zrovna s nima je, tak za zhlídnutí rozhodně víc než stojí. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se. Skvělé herecké obsazení, exotické lokality a špionážní příběh umně naroubovaný na celosvětový problém - kšeftování se smrtí. Škoda jen, že se Jonathan Pine infiltroval do Roperovy organizace příliš jednoduše, a že se občas choval jako pěkný idiot. Škoda, že se jeho šéf, ostřílený a podezřívavý boss, nechal oblafnout až neuvěřitelně snadno. Jako zábava to postačí, skutečnost ale bude mnohem, mnohem drsnější. A jedna maličkost - moc se mi líbily úvodní titulky, ten graficky čistý a srozumitelně propojený svět luxusu a zbraní. Project 52 Films by Woman. ()

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama