Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Recenze (238)

FaithZombie 

všechny recenze uživatele

Opravdu působivě zpracovaný příběh a to i přez to že sem měla chvilky kdy se moje pozornost nevyhnutelně zatoulala jinam. Nakonec mě vždy něco rychle přitáhlo zpátky. ()

DD 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale fakt se do toho Hiddlestone nacpal kvůli mrtvé "profesionální partnerce milionáře" nebo mi něco ušlo? To mi připadalo šíleně vynucené a když to pak staví na něčem takhle mimózním... Vůbec ty ženské postavy byly v mých očích katastrofálně napsané (i když to režírovala žena). Jinak Hiddlestonea moc nemusím, ale tady byl dobrej. I Laurie. 7/10 ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Určite väčšia spokojnosť ako s prepáleným Jamesom Bondom. Ten mi nikdy úplne nesadol. Akčné scény mi vôbec nechýbali, nahradila ich skvostná atmosféra napätia, výborné herecké výkony a pomalšie tempo, ktoré sa mi k hre mačky s myšou hodí určite viac. Nevravím, že sa tvorcovia (hlavne scenárista) vyhli všetkým chybám a stvorili dokonalosť samu, ale ... pravdupovediac bola som taká našponovaná, že mi to bolo jedno. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi zas tak často abych si seriály pouštěla podruhé, takže to už něco znamená. Je to  podmanivý kousek s vypiplanýma postavama a skvělým vizuálem. To že se mi z Toma Hiddlestona podlamujou kolena je jedna věc, ale on je na tom taky slušně herecky. Zbytek obsazení vůbec nezaostává a tak se mi u Night Managera stalo, že jsem byla chvílema víc napjatá než u nějakýho hororu. ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je ale paráda a s neskutečně stoupající tendencí. Každá epizoda je lepší než ta předešlá. Herci excelují, dialogy jsou brilantní. Hiddleston je prostě excelentní a naprosto zaslouženě za tuto roli získal Zlatý Glób. Jeho výkon je skvělý. Ať už hraje v Devonu agenta vydávajícího se za drogového dealera nebo ať si povídá s Danym, jeho výkon je vždy absolutně bez jediné chybičky. Neskutečné, protože celý seriál na něm stojí a on se s tím popral bravurně. Opravdu neskutečný výkon, určitě stojí za shlédnutí. Jde o to, že seriál by byl výborný i bez Hiddlestona. S Hiddlestem je bezchybný. Bravo. Opravdu fenomenální seriál. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem knihu. Tlustou, ne že bych knížky nečetl, ale moc se mi do toho nechce, je fakt dost tlustá, dějově nevim... Ale z nějakýho neznámýho důvodu to vrznu do netu, přece jen, třeba je o tom film.. a film se nečte tak dlouho.. No a hele, seroš. Tak čtu ty hodnocení a snad i dobrý. Nu tak to teda stáhnu, dyk je jen šest dílů..žejo. No a pak si teda nanosím dobroty, a pustím první díl. Dobroty mi padaj z huby, valím bulvy, bum a druhej díl. Nemám chuť na nic. Jen čumím a čumím, děj výbornej, postavy promakaný, žádný zbytečný píčoviny, akce tak akurát a to už mi běží třetí díl.. No hodinový jsou, to je dost, ale dám třetí a další někdy jindy. Žejo. Znáte to. Jonathan je jak chameleon, a ta tlustá Bírová je též docela fajn, bum tak si dám ještě další nášup, už je dlouho, a mě se kupodivu nechce spát, hltám ten děj jako jsem kdysi požíral Nu pogadi ty malá svině.. Děj se hezky zamotává a průběžně rozmotává, skáče sem a tam, v podstatě až na toho arabskýho sráče jsou mi všici sympatico, šup šup a zazvonil konec, to fakt už nemám kudy kam?? To mě poser, slupnul jsem to jak malinu, a kdyby se to táhlo jak Májkl Skoufíld tak u toho snad umřu.. Nu, tak si aspoň tedy přelouskám tu knihu. Asi není zas tak tlustá, jak se zdálo. . ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Formálne bondovsky elegantné a efektné, ale dejové peripetie ani na sekundu nepohltia. Všetko sme to už niekde videli. A Hiddleston je na tento typ úloh až príliš sladký. ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Špionážna britská miniséria s vynikajúcim hereckým obsadením (nad všetkými vyčnieva Tom Hollander ako Corky - zlovestný, chladnokrvný hulvát, zabijak a navyše aj gay) a pod taktovkou mojej obľúbenej dánskej režisérky Susanne Bier. Hlavnou témou je nelegálny obchod so zbraňami na Blízkom východe, no postavené to je na silných konverzáciách - všetko dle mého gusta. Akurát tam bolo cítiť až prílišnú inšpiráciu a odkazmi na Jamesa Bonda, taktiež by sa našlo aj pár ďalších výčitiek (najmä tá prezentácia zbraní kupcovi bola prehnaným divadlom), no vtiahlo ma to do deja a už nepustilo. Oplatí sa vidieť. Nie nadarmo to získalo 2 ceny Emmy (najlepšia réžia a hudba). ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Hiddlestona mám rád a u špionážního thrilleru nepotřebuji honičky v autech, střelbu ani šalovačky. Tady ale končím u 4.epizody. Je to nuda. Víc jsem se pobavil u podcastu o PCT (Pacific crest trail). Úplně jiný level, ikdyž se tam pouze hovoří:) ()

mmoi 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný pilot. Scénář připomíná pejska s kočičkou, jak vařili dort. Herci vám ho ale naservírují s takovou grácií, že máte opravdu chuť tenhle výtvor sníst. Asi to nebude taková delikatesa... Kvůli Tomovi, Olivii a spy tématice tomu ale šanci dám. Doplňuji. Není to kdovíjak originální. Dobře se na to ale kouká. ()

Michal687 

všechny recenze uživatele

Zatím za 3, ale místy mi to přišlo tak naivní a na efekt, že v záplavě geniálních seriálu zvážím další sledování. ()

Sylvin 

všechny recenze uživatele

Laurie, Hiddleston, Colman, Hollander, BBC a dobře padnoucí obleky, kde by tady mohl člověk čekat nějaké zklamání. Nekonalo se. Inteligentní napínák. Nemusí to furt třískat a téct krev a nemusí se utíkat jak o závod z bodu A do B, aby to bylo akční. Vždycky přemejšlim, jestli něčemu v hodnocení nepřilepšuju, jestli nejsem málo tvrdá. Tady se mi přemejšlet nechce. Myslim, že není o čem. Krutovládci ČSFD, kteří na všem najdou nějakou tu hrubku, nechť si laskavě políbí. ()

akashisko 

všechny recenze uživatele

*SPOILER* Jsem tak trochu v rozpacích. Le Carré Bonda nemá rád a tenhle serál se bohužel dost nese v jeho duchu (není divu, že Tom je v užším výběru práve na příštího Bonda). V knize to rozhodně nekončí happy endem. Ale tak, Olivia Colman jim všem pěkně nakopala zadek. Některé epizody za 3, některé za 4, takže je to něco mezi. Ale Tomíkovi ten oblek na míru sekne! ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Cynický a nelítostný Roper (H. Laurie v nejlepší formě) větří, že s novým společníkem a členem firemního týmu Pinem (T.Hiddleston) nebude něco v pořádku, ale nemá se čeho chytit. Pine je na bývalého hotlového recepčního až příliš zběhlý ve velkém businessu a když je zapotřebí, dokáže se také proměnit v chladnokrevného zabíjáka. Tuto hru "kdo z koho" rozehrává dežisérka S. Bierová v atmosféře gradujícího napětí hry kočky a myši. A v pozadí je znovu a znovu se vracející motiv cherchez za femme... Výtečné drama, vzdávající hold Le Carrého fabulačnímu mistrovství. ()

sanjay 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem zhlédla hlavně kvůli Tomu Hiddlestonovi a knižní předloze, která se mi velmi líbila. Ačkoli první epizoda na mě nijak velký dojem neudělala, s dalšími díly byl seriál stále lepší a lepší, což ovšem u posledního dílu neplatí. Závěrečná epizoda mě totiž celkem zklamala a myslím si, že závěr podle knižní předlohy by seriál zakončil mnohem lépe. Myslím si, že Tom Hiddleston se do role Jonathana Pinea hodí a v hlavní roli podává opravdu skvělý výkon. Mimo něj zazářili také Hugh Laurie jako hlavní záporná postava a Tom Hollander, kterého jsem viděla úplně poprvé, a který mě velmi zaujal. Kdo mi ale úplně nesedl, byla postava Angely Burr, která mi přišla strašně nesympatická a moc na mě nepůsobila jako hlava celé operace. Nedokážu si sice představit, co by se mohlo odehrávat v zamýšlené druhé sérii, protože děj na mě v závěru poslední epizody působil ukončeně, ale ráda se nechám překvapit. ()

Barbeeh 

všechny recenze uživatele

Pri tak famóznom obsadení som čakala asi priveľa. Tom pôsobí ako pribrzdený školáčik, čo pretiahne všetko, čo má dierku. Ale na zabitie času príjemné. A dám šancu ešte knihe. ()

DoNotCross

všechny recenze uživatele

Carré je můj oblíbený spisovatel, takže mě tahle adaptace přirozeně zaujala. Alespoň než jsem si jí pustil. Viděl jsem dva díly a musím konstatovat, že tento způsob převedení mistra špionážních příběhu s přesahem se mi zdá poněkud nešťastným. Předně, Carrého knihy vynikají svou realističností a uvěřitelností. Hlavní hrdinové nejsou žádní sekáči, ale obyčejní kluci a holky, kteří svému poslání obětují život, ať už při něm zařvou, nebo ne. Tým za Night Managerem k těmhle výchozím ingrediencím přihodil poetiku Jamese Bonda. Takže hlavní geroj je hezoun a sekáč, co spí s mnoha dámami, zároveň se ale snaží prodat svůj lidský strach a nejistotu, které prožívá při špiónování. A tohle prostě nefunguje. Stojí to na zdravých základech, výsledek je ale nemastný, neslaný a nedovede pořádně strhnout, protože té civilní rovině podráží nohy a realitou nepolíbená, bondovská. Když ale nic jiného, tak to ukázalo, že Hugh Laurie by mohl být zatraceně zajímavým záporákem právě pro krále filmových špionů. Takže příště se rozmyslet, jestli točím podle Carrého, nebo Fleminga. ()

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama