Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato komedie vypráví příběh o šesti různých skupinách Newyorčanů, kteří uvíznou uvnitř výtahů přes noc a zrovna na Štědrý den. Nemohou nikam uniknout a ani s nikým komunikovat, přesto je nespojuje jen dlouhá noc ve výtahu. (BloodMax)

Recenze (10)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem více. Je hezké jak se dají jednoduše spojit osudy mnoha lidí, ale některé byly dosti ujeté či viditelně umělé. Z filmu nečišila taková ta přírodní romantická krása jako třeba z Lásky nebeské, kterou se možná lehce inspiroval, tím že popisoval více skupin lidí s rozdílnými charaktery a osudy. Tudíž musím dát maximálně 40%, horší tři hvězdy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Přestože moc nemusím podobný druh filmů, tak tohle mi sedlo. Vynechal bych dva výtahy, ten v nemocnici a ten, kde byli hudebníci. Ostatní výtahy byly moc fajn a pobavily. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Slibná zápletka, která poněkud vyšuměla do prázdna, stejně jako vykreslení postav i jejich interakce. Na vzájemné propojení jednotlivých postav a výtahových podmnožin taky nezbyl čas. Zajímavé momenty by se daly na prstech jedné ruky spočítat a vtipy či humorné situace na prstech té druhé. Emoce občas zajiskřily snad jen v nemocničním výtahu, který mohl být tím nejlepším kouskem mozaiky, kdyby tu nepřekáželi ti dva zřízenci. Dokázal bych si dokonce tento výtah představit jako samostatné komorní konverzační drama. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jo, je vidět, že to má tu správnou vánoční atmosféru, která na vás padne skutečně jen v tomhle období. A taky to má Patricka Stewarta, což je opravdu celkem jedno, protože filmu nic navíc nedává. Vypadne elektřina, několik lidí se někde zasekne, a zjišťují, jak je skvělé být člověkem a mít druhé. No, nic objevného, ale některé vztahy jsou fajn. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal to zlomové propojení osudů a ono nic. Netvrdím že jde o vyloženě špatný film, dalo by se říct že jde až o komorní konverzační počin, ale žánr si neodhaduju tipovat. Komedie to zcela určitě nebyla a na cokoliv jiné, filmu chyběla šťáva. ()

VideoTuti odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s vánoční atmosférou, ale tento film na mě působí velice chaoticky a prostě mu chybí jiskra. Herci s výjimkou Patricka Stewarta nemají pro tento tip filmů příslušné charisma. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Nedotažené, nevyužitý námět, divně propojené osudy, případně nedostatečně vysvětlené propojení. Sem tam naprostá pitomina ve scénáři. U developera zaseknutého ve stavebním výtahu na jeho rozestavěném mrakodrapu jsem čekala nějaký vývoj, jeho postava zaseknutá kdesi v kleci vysoko nad zemí vyšla naprázdno, nemusela by tam vůbec být. Fotograf se stydlivou slečnou v dalším výtahu... dobře, tak jí ukázal, že je krásná, ale ten konec všechno zabil. Občas bylo vtipné osazenstvo nemocničního výtahu, ale někdy zase moc tlačili na pilu a na to, že se ta paní dozvěděla co ji čeká, byla příliš chladná. Nejzajímavější byl orchestr, ti byli správně rozdílní a stejně tak sestava - dvě barbíny, svalovec, génius a podivín s obsedantně kompulzivní poruchou... u nich se objevilo pár hezkých postřehů. Ale konečné provázání mě hodně zklamalo. Taky jsem měla dojem, že příběh vůbec není navázaný na Vánoce. Ty jsou tam jen, aby k sobě přitáhly víc diváků, kteří o svátcích lační po stejně naladěných filmech. ()

Terminator666 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se na filmu líbí, že nemá přehnané ambice. Prostě jen vypráví příběhy různých lidí s ne vždy optimistickými konci. Je zde krásně vykresleno jak někdy špatná věc může vést k něčemu dobrému. Můžeme zde spatřit jak dopadá přehnané lpění na maličkostech či přehnaná arogance. Asi nejlepší věc kterou nám Christmas Eve nabízí je příběh plný lidí, jež můžeme běžně potkat všude kolem nás. Myslím, že snímek je určen všem, kteří mají rádi příběhy, kde nejsou na prvním místě žádné špičkové efekty, ale děj. ()

Reklama

Reklama