Reklama

Reklama

Bezprostředně po ukřižování Ježíše Krista se jeho učedníci odhodlají šířit jeho poselství a riskovat přitom svou svobodu i život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nepokračuje to vo všetkých neduhoch predchádzajúcej nezmyselne skratkovitej a preskakujúcej BIBLIE a nie je to nastavovaná kaša, ako by sa mohlo zdať. BIBLIA POKRAČUJE je ďaleko kompaktnejší, a pritom nemenej epický príbeh, kde sa historické fakty neoddeliteľne prepletajú s podaním kresťanskej tradície popisujúcej úžasne vzrušujúce začiatky kresťanstva. Menej zázrakov a veľa Histórie, kde je síce Biblia stále určujúcim zdrojom, ale to sa predsa nemusí vnímať ako negatívum, hlavne preto že scenáristi na príbehu poctivo popracovali a stvorili presvedčivú fresku jeruzalemského života v dramatickom desaťročí po Ježišovej smrti. Najpútavejšie pritom nie sú osudy samotných apoštolov, ktorých Duch Svätý napriek početným váhaniam vedie viac-menej priamou cestou, ale nekonečné dilemy a politické kľučkovanie strojcov Ukrižovania - veľkňaza Kaifáša a miestodržiteľa Piláta, tragických postáv zmietajúcich sa v neprestajných zmenách a protichodných tlakoch turbulentných dejín. Potešil aj výborný slovenský dabing podporujúci charizmatické obsadenie. ___ PS: Otvorený záver uprostred deja vyvoláva zdanie okamžitého nadviazania v ďalších dieloch, resp. sérií, ktorá však bola zrušená kvôli rýchlemu poklesu sledovanosti. Veľká škoda. ___ PS 2: Zaujímavé bude porovnanie s blížiacim sa RISEN Kevina Reynoldsa. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nech sa páči. Vstúpte spolu so mnou do kúzelného mesta Jeruzalem, mesta pekne uprataného a dokonale čistého bez jedinej smietky. Je plné metrosexuálnych obyvateľov s prekrásnymi bielymi zubami a s tak krásne čistučkými šatami, až z toho bolia oči. Jedinú špinku tu uvidíte, keď si Kaifáš sype popol na hlavu... Môžete tu stretnúť aj pár veľmi dobrosrdečných ľudí, ktorí sa snažia šíriť slovo svojho učiteľa a metrosexuálneho modela Ježiša. Nevadí, že miestami vypadajú ako nafetovaní, to k ich nadšeniu predsa patrí, hlavne keď oplývajú toľkou láskou k ľuďom. Ale beda ak im niekto zaklame, dopadne ako Ananiáš so Zafirou, ktorí pocítili toľkú božiu lásku, až im vytekala z očí aj uší... Sv. Ján a sv. Mária Magdaléna černoškovia? Prečo nie, veď predsa multikulti v tomto zázračnom meste musí fungovať. A to nehovorím, že Pilátova manželka vypadala ako Židovka a Kaifášova zase ako pravá Rimanka, no proste všetko je tu opačne... Ale to sa v tom mori hlúpostí úplne stratí, veď asi aj ide o také bilblické spracovanie, ktoré ma pobaviť diváka predovšetkým podobnými hlúposťami. Ja som sa teda zabavil. 30/100 ()

Reklama

Prokop23 

všechny recenze uživatele

Začnu klady. Není jich mnoho. Kostýmy a prostředí jsou pěkně zpracované. Efekty a detail už trošičku pokulhávají a čiší z nich digitálnost. Je tam násilí a krev, chybí trocha nahoty. Co se faktografické přesnosti týče...ta je, tak říkajíc, nenapadnutelná. Z daného období mnoho pramenů nemáme, a tak není co zkurvit a překroutit, sic své předlohy, bestseleru, plného uplakánkovství a ublíženectví, který byl přeložen do nejvíce jazyků světa (leda, že by autorka 50 odstínu výrazně přitvrdila), se drží dosti přesně. Hlavně co se stereotypů týče. Takže Římané jsou tupá násilná hovada, Sanhedrin a Židé vůbec vypočítavé, zlé svině a křesťané hodní a přející lidé. Po smrti toho metrosexuálního hipíka, co beztak používal headandshoulders pro lesklé a hebké vlasy, si partička kolem Šimona, tedy Petra, neví moc rady. A tak čekají a čekají, až je všechny oblaží Prd Svatý. Ještě zcela omámeni vyráží do ulic a s dětskou naivitou (asi takovou, jako kdybyste mezi stovkou sparťanských hooligans zařvali radostně a z plných plic „Baník pyčo!“ a nasadili u toho výraz, jako když zrovna v dětském bazénku víte co...) kážou evangelium, tedy ono povídání o výše zmíněném hipíkovi, co se nechal krocnout. Místy zajímavé, místy krajně dementní. Dávám dvě **. ()

PSich 

všechny recenze uživatele

Seriál "The Bible" jsem zhlédl celý. Americké pojetí křesťanských příběhů, může leckterého věřícího pohoršit....mě osobně ne...ono trochu té "emerické akčnosti" v těchto příbězích nepřekáží. Z nové série (A.D.) jsem zatím shlédl 2 díly a za mě o.k....seriál úspěšně navazuje jak příběhem tak pojetím. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Nepřímé pokračování ucházející Bible navazuje na rozporuplnou novozákonní druhou polovinu, a spolu s ním klesá kvalita tohoto televizního biblického projektu do nejzatuchlejší žumpy. Předchozí stále relativně střízlivý ježíškovský příběh je zde dotažen do prakticky nekoukatelného extrému plného prapodivných zázraků, fanatických idiotů v rolích apoštolů, komicky banálních politických pletek, ochotnického neherectví a levného zpracování všeho od kostýmů až po digitální efekty. A i ten přeobsazený Ježíš stojí za starou sandál. ()

Galerie (228)

Reklama

Reklama