Reklama

Reklama

Městečko Schitt's Creek

(seriál)
  • Kanada Schitt's Creek
Trailer
Kanada / USA, (2015–2020), 29 h 27 min (Minutáž: 21–25 min)

Tvůrci:

Dan Levy, Eugene Levy

Kamera:

Gerald Packer

Hrají:

Eugene Levy, Catherine O'Hara, Dan Levy, Annie Murphy, Chris Elliott, Emily Hampshire, Tim Rozon, Sarah Levy, Kristian Bruun, Dustin Milligan, Brittany Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(80)

Obsahy(1)

Děj sleduje příběh zbohatlické rodiny Roseových, která se ze dne na den ocitne na mizině. Přepychový dům, značkové oblečení, šperky, záplava peněz, drahé večírky a auta – to všechno je pryč. Zbylo jim pouze malinké městečko Schitt's Creek, které kdysi John, hlava rodiny, koupil jako vtip. Nyní se celá rodina se svými několika málo drobnostmi stěhuje do podřadného motelu ve svém městě, kde se postupně setkává s místními občany, kteří nevěří vlastním očím – Roseovi jsou vskutku unikát. Manželé Johnny a Moira a jejich dospělé děti David a Alexis zažívají jeden šok za druhým. Představte si, že jste celý život žili v přepychu, vše za vás dělal najatý personál, a najednou čelíte reálnému životu. Jak to asi dopadne? (TV Nova)

(více)

Recenze (13)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

And now the story of a wealthy family who lost everything, and the one son... nope, different show. Ne náhodou svůj komentář začínám otvíračkou Arrested Developmentu, Schitt's Creek totiž vychází ze stejného nápadu. Bohatá rodina přišla o všechno, a tak se musí naučit přizpůsobit nižšímu životnímu standardu. Zatímco kultovní a geniální Bluthovi jsou uhnutí a narušení jedinci, žijící v sebezapírání, a neustále se pokoušejí svůj problém obejít a vyhnout se mu, mnohem umírněnější rodinka Roseových z tohohle seriálu svůj osud tak nějak bez boje přijímá a snaží se zkrátka vyrovnat s nastalou chudobou. Oproti Bluthovým jsou výrazně "lepší" lidé, což ovšem taky znamená, že jsou jaksi méně zajímaví a zábavní. Roztrhnutí bránice tu tedy v žádném případě nehrozí, přesto se jedná o sympatický a úsměvný počin, který dobře pobaví (především díky matce Moiře v podání soží Catherine O'Hary) a sem tam i vyvolá zájem o osudy postav (tady zase vítězí především syn Eugena Levyho Daniel jakožto žhavější (pun intended) verze Leonarda z TBBT a sarkastická recepční Stevie v podání Emily "vypadám jako love child Kate Mary a Taryn Manning" Hampshire). Po třech stabilně pohodových sezónách musím zvýšit na 4, něco takového je totiž na dnešním poli televizní komedie prakticky vzácností. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. až 6. série - 90 % Skvělá myšlenka příběhu. Není to úplně komedie, u které byste se popadali za břicho, ale je to milé, pohodové a zabaví to. Herecky skvěle zahrané a určitě celá rodinka dokáže zaháčkovat, aby divák se vrhl na další série. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Možná ne úplně originální, ale je to milé, zábavné, pohodové a skvěle zahrané (Catherine je má oblíbenkyně už od dob Sám doma, ale i ostatní odvádějí skvělou práci). ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na začátku jde hlavně o seznámení s Roseovými a zjištění, jestli vám jejich příběh bude vyhovovat. Nápad boháče, který přišel na mizinu, není nic nového, ale tady funguje dobře. Největším klenotem Schitt's Creek jsou však jeho postavy. Celá hlavní čtveřice je správně šílená a krásně zhýčkaná luxusem, takže kontrast s buranovem, kam se museli přesunout, je povedený. Hlava rodiny Johnny, který se snaží zachovat chladnou hlavu, výstřední herečka za zenitem Moira a jejich dvě děti, David a Alexis, na kterých se život v luxusu také řádně podepsal. Postupně se samozřejmě odlupují další vrstvy jejich charakterů a začínají si na novou situaci zvykat a zapojovat se do místního života. Je to jeden z těch vzácných úkazů, kdy se kvalita stupňuje, případně udržuje na stejně vysoké laťce a končí na vrcholu. Vážně mě baví vývoj postav, humor a i to, jak nenuceně je přijímána orientace jedné z postav. Je to vtipné a zanechává to za sebou dobrý pocit a pokud se vám zalíbí na začátku, tak si ho užijete až do skvělého závěru. I proto je pro mě Schitt's Creek vybroušeným diamantem, který chcete vidět. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kanada dokázala, že komediální seriál o kdysi zbohatlické rodině může být duchaplný, uvědomělý, extrémně příjemný a absolutně bez vulgarit. První série má sice rozpačitější rozjezd, snaží se pálit hlavně na ty vtipné příležitosti, když kontrastuje vzpomínky na život v luxusu s přítomností v neznámém buranově, avšak nevolá to úplně po kultu. Postupem sérií se ale tahle rodinná záležitost dostává do takových situací, kdy mají postavy možnost reflektovat své minulé marnotratné životy a porovnat je s hodnotami zdejších skromných obyvatel. S každou sérií přichází další a další zkvalitnění a příběhy postav jsou komplexní a smysluplné, takže to s typickým sitcomem nemá co do činění. Tento seriál má prostě účel a přesto, že tvůrci dostali možnost točit dál, rozhodli se, že došli do fáze naplnění všech postav a každé dali řádný úděl. Když mluvím o postavách, to je jednoznačně zlatý důl celého příběhu. Dialogy někdy sahají až za hranice pochopitelnosti, protože všichni jsou tu neuvěřitelně osobití a mají svůj charakteristický výstup. Schitt's Creek je jednoduše must-see TV show, která zanechá obměkčené ne jedno srdce.  P.S. K tomuto seriálu překládám titulky do CZ ve spolupráci s dragonfire. Najdete nás na www.titulky.com.  ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Kanadský komediální seriál s poměrně zajímavým nápadem, který si na míru ušil dříve velmi populární komik Eugene Levy se svojí rodinou. Ono těžko hodnotit do jaké míry má na seriál vliv, že je točen pod hlavičkou kanadské veřejnoprávní televize, nicméně je na něm na první pohled patrné, že se drží hodně při zemi, což je jeho hlavním problémem. Ano, seriál má dobře napsané postavy, zajímavé prostředí a zápletku, ale pokud od něj čekáte nekontrolovatelný útok na vaši bránici, tak zřejmě nepochodíte, což je škoda, jelikož ten kontrast zkrachovalé rodiny zbohatlíků vyhoštěných do odlehlé díry, šel využít rozhodně lépe. Moje hodnocení 40%. ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Uhladenejsia a masam humorom viac pristupnejsia verzia Arrested Developement (Ako uz vlastne podotkol Tom). Catherine O'Hara je uplne bozska. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Ja neviem koho tam viac nenávidim a koho v tom seriály z tejto šialenej rodinky milujem. Všetkému tomu kraľuje Moira Rose! Hodnotené po I.sérii. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

1. séria: Prvý diel nabudil, potom sa ďalšie časti niesli v takom príjemnom, ale nie výnimočnom duchu, kedy išlo skôr o spoznávanie postáv. Až posledné 4 epizódy opäť trochu zvýšili úroveň. Seriál má potenciál, ktorý verím, v ďalších sériách naplní. Ide tam hlavne o postavy, ktoré sú fajn, ale opäť nijak výrazne špeciálne. Najviac mi tam vyčnieva a aj ma najviac zaujíma postava Dana Levyho. 2. séria: Oukej, tak hlavná štvorica si ma už celkom omotala okolo prsta, a pomaly ma už majú aj niektoré ďalšie postavy z osadenstva Schitt´s Creek. Úroveň tu išla mierne hore, už nepôsobí seriál tak okato, že sa hľadá, ale skôr že našiel pôdu pod nohami a smer, ktorým sa vyberie. Veľmi príjemná oddychovka s milým humorom a sympatickými postavami. 3. séria: Som rád, že sa hlavná štvorica postáv vyvíja a začínajú riešiť či už svoj biznis, sebarealizáciu alebo štúdium. Trochu očividná vec je veľmi podobný humor Alexis a Davida, a hoci to neberiem ako mínus a práve v niektorých situáciách sa skvele dopĺňajú a nahrávajú si, niekedy ich vtipy vyznievajú, že to mohol povedať hociktorý z nich a bolo by to jedno, čím sa z danej humornej situácie vytráca charakter postavy. Ale zatiaľ mi to nevadí a seriál je to stále veľmi príjemný a pozerateľný. 4. séria: Dej aj postavy sú už usadené a všetko to plynie v pohodovom tempe. Žiadne poklesy v kvalite jednotlivých dielov, avšak ani nie sú ničím výnimočnejšie od tých predchádzajúcich. Pre niekoho by to bol ten ideálny seriál pustený do pozadia a teoreticky by ani o nič moc neprišiel. Je to príjemné, milé a pozerateľné, avšak nejaké osvieženie by som privítal. 5. séria: Veľký krok správnym smerom. Nastali možno nepatrné a drobné zmeny oproti predchádzajúcej sérii, ale práve tie spôsobili výrazné zlepšenie a fungovanie všetkého. Postavy už divák dobre pozná a nemajú vás v podstate ako prekvapiť, ale to je práve dobré, pretože chcete aby boli také, aké boli doteraz a tešíte sa na ďalšiu scénu s nimi. Pre mňa tam momentálne asi nie je postava, ktorá by ma netešila alebo mi vadila. 6. séria: Ide rovnakým tempom ako predchádzajúca a neuberá na ničom, či už je to humor, bizarné situácie, milované postavy a ich výstrelky, ale najmä neuberá na kvalite. Jednu vec treba ale poznamenať, na jednej strane je Schitt´s Creek a jeho obyvatelia, a potom je tu Moira Rose, ktorá žije úplne v samostatnom svete. V tejto sérii dosiahla úplne na špičku svojej dokonalosti a jej výzor na svadbe bol už len oslavnou čerešničkou na pomyselnej torte. Veľmi príjemný seriál, moderný, a zakončenie celého príbehu bolo pekné a celkom aj dojímavé. Síce som s touto rodinkou strávil iba necelý mesiac, ale bude mi chýbať. ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

První série byla příjemná a zaujala mě natolik, abych si pustil i druhou, nicméně mi nepřišlo, že by se jednalo o něco extra výjimečného. Hlavním důvodem pro sledování byla postava Davida, kterou jsem si zamiloval hned a bavil mě víc a víc napříč sériemi. Od druhé série se s vývojem postav pomalu začne vytvářet kouzlo tohoto seriálu. Tvůrci totiž sází hlavně na postavy místo na vtipné scény. Celé obsazení má výbornou chemii, scénář je chytře napsaný a díky tomu seriál pro mě vystupuje nad ostatní sitcomy z poslední doby. Vtipy jsou mnohem decentnější a promyšlenější než u jiných sitcomů, kde obvykle sází jen na sarkastické poznámky, což se často zvrhne v pouhé urážení postav (např. Big Bang nebo Kominsky Method). Sexualita některých postav se řeší tak nenuceně, že mi ani na sekundu nepřišlo divné, že několik sérii sleduji jak se vyvíjí vztah 2 gayů. V tomhle směru se show nesnaží nijak moralizovat nebo na to vůbec nějak poukazovat. Tvůrcům se podařilo postupem času vytvořit něco velmi speciálního, přičemž to celé působí tak nenuceně, že jsem si to uvědomil až po skončení posledního dílu, kdy jsem zamáčkl slzu. Za mě jeden z nejlepších sitcomů, co jsem kdy viděl. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

1. sezóna - takový pomalejší rozjezd, který by mohl i někoho snadno odradit. - 60%/ 2.sezóna - to už je jiná káva, pár dílů uprostřed vynikajících, obecně o třídu lepší - 80%. 3.a 4. sezóna - bohužel se vracíme zpět na úroveň první - spíš ještě o kousek dolů, jen málo velmi dobrých a vtipných konverzací - 50%, 5. a 6. sezóna o kosek lepší - 75% ()

Související novinky

Nadějná mladá žena vyhrála ceny AACTA

Nadějná mladá žena vyhrála ceny AACTA

06.03.2021

Včera proběhl 10. ročník předávání Mezinárodních cen AACTA, které uděluje Australská akademie filmových a televizních umění. Snaží se tak ocenit význačné tvůrce a jejich díla z uplynulého roku, bez… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama