Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Podobné napětí v minimalistickém dramatu si pamatuji snad jen v Hard Candy a v Buried. Zde se jedná o celkem realistickou podobu něčeho, co by se mohlo celkem snadno stát komukoliv, i když zas tolik neznám realističnost hackování ve filmu. Film každopádně kromě docela jednoduché zápletky nabádá diváka i titulní Casey k několika zajímavým (mindfuck je podle mě moc silné slovo, tolik nebyly) myšlenkám jako identita lidí online, co všechno na internet dává skutečně ten konkrétní člověk a tak podobně. Za nejlépe vypointovanou scénu považuji, když Casey dostala před sebe stránku Googlu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Maisie byla výborná, přes hoďku a sama s hlasem, klobouk dolů. Tendenční podtón mě trochu rušil, ale svojí sílu Cyberbully má a já se nenudila ani moment. V sedmnácti je človíček ještě v mnoha směrech naivní, takže jsem se ani moc nedivila, že to neřešila tak, jak by to v reálu bylo jasné. Ono i dospělým to dá někdy pěknou fušku...... ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě super, poutavý thriller, který byť se odehrává jen v jedné místnosti, skrývá víc, než by si člověk mohl myslet. Samozřejmě, pro účely filmu se textové zprávy převáděly na hlas, a všechno bylo takové trochu víc zdramatizované. Ale víte co? Vůbec to nevadilo. Od začátku do konce jsem napjatě čekal, jestli se tajemný hacker nějakým způsobem odhalí, ale dozvěděl jsem se něco úplně jiného a bohužel v dnešní době pravdivého. Každý je na internetu hrdina a dokáže ostatní nepěkně shazovat, ale třeba si ani neuvědomí, jaké to může mít následky. V tomhle jsem částečně stál za myšlenkou hackera, podobní lidé, co tohle dělají, si zaslouží tvrdě potrestat. Na druhou stranu tu hrála roli i jakási patologická potřeba druhého trýznit, byť s opět jen částečně dobrým úmyslem. Každý si může film vyložit po svém, já mám jasno, že v této myšlence zůstávám dost rozpolcený. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Cyberbully, jak jsem se obával, je svým konceptem spíše než plnohodnotný film takový zdvižený ukazováček pro ty, kteří si myslí, že internet je bezpečné místo. Jako propagační film do škol by to bylo jako stvořené, není to vyloženě laciná moralitka (jak se zprvu jevilo) natočené a zahrané je to dost dobře a k atmosféře nemám výhrad. A navíc to působí i v rámci mezí uvěřitelně, což dokazuje i fakt, že se podobné věci dějí a to včetně ve filmu ztvárněného vydírání. Ne vždy a všechno je na internetu takové, jako se zdá být a film na to poukazuje hned z několika pohledů. Problém ale je, že krom snahy varovat film ve výsledku nic jiného nenabízí. ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Cyberbully se zabývá kyberšikanou, což je dnes velmi aktuální a dost podceňované téma, kdy zejména mladí lidé žijí život skrze displaye smartphonů, tabletů a notebooků a neuvědomují si, co jejich zdánlivě anonymní chování maskující se pod virtuálním identitami může způsobit. Tento film je takovým vztyčeným prstem, varováním, kam až to může zajít. Dobrý nápad na film, nicméně mi přijde takový nedotažený, jelikož není odpovězeno na, pro mně podstatné, otázky... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • V prvních dvouch záběrech na tweet Nathana Legga má tweet 3 lajky a 8 retweetů. Ve třetím ale nemá žádný lajk ani retweet. (ČSFD)
  • Maisie Williams (Casey) bola na fotografiách skutočne polonahá. (mivr)

Reklama

Reklama