Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který se narodil do internetové doby, mě Cyberbully nervovalo od samotného začátku až do konce. Uznávám, že to byla trošku přeháňka s tím hackerem, ale na druhou stranu film perfektně vykonstruoval příběh, který je nejistý od začátku do konce. A výborná Maisie Williams byla, jakožto pomyslná třešnička na tom nejsyrovějším dortu pod sluncem zakrytém šikanou, naprosto výborná. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Všemocností šikanátora přehnané, ale je to dobrý apel na to, aby lidi nepřisuzovali přílišnou váhu všemožným haterům. Diskuze jsou žumpa a lidé v anonymitě umí být velice zlí. Oceňuji dobré zvraty. Fakt mě to vtáhlo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si tenhle 5 let starý rest, který je překvapivě velmi fajn na to, že se jedná o televizní zpracování. Maisie Williams známější jako Arya zažívá nepříjemnou noc, když jí jeden anonymní hacker začne vyhrožovat leaknutím jejich osobních fotografií na internet. Film má pouhou hodinu a daří se mu stavět slušnou atmosféru, Arya hraje slušně a rozuzlení je poměrně překvapivé. V rámci FF,skype thrillerů Cyberbully rozhodně patří k tomu lepšímu a zjišťuji, že mě tahle forma zpracování i poměrně baví. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne,, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pekná, ale inak po všetkých stránkach prázdna, nesympatická, protivná a otravná titulná (anti?)hrdinka verzus ochranca obetí kyberšikany, ktorý je však na tom po psychickej stránke podobne, ako ľubovoľný masový vrah, takže sympatie nie sú ani na tejto strane. Do toho „náročná“ výprava až o jednej miestnosti, čo by samozrejme nevadilo, ale celkovo ma tento film proste nenadchol, nezaujal. Páčil sa mi realisticky otvorený koniec, ale ku koncu už ma to vyložene nebavilo a začalo to byť poriadne WTF (kto normálny uprednostní samovraždu pred fotkami na nete? Určite takí ľudia sú, ale aj tak je to WTF.). Paradoxne, film má len 62 minút, čo je úžasne málo, napriek tomu dokáže nudiť, takže dole klobúk. Iné internetové/FB/četové trilery ma bavili viac (napr. The Den alebo Odobrať z priateľov). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Maisie byla výborná, přes hoďku a sama s hlasem, klobouk dolů. Tendenční podtón mě trochu rušil, ale svojí sílu Cyberbully má a já se nenudila ani moment. V sedmnácti je človíček ještě v mnoha směrech naivní, takže jsem se ani moc nedivila, že to neřešila tak, jak by to v reálu bylo jasné. Ono i dospělým to dá někdy pěknou fušku...... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Námět je poměrně zajímavý, ale zpracování bolestivě drhne. Celý konflikt, který je samozřejmě protkaný několika zásadními twisty (ačkoliv je normálně uvažující divák uhádne dlouho předem) je poměrně zručně natočený film a díky hodinové stopáži setsakra rychle uteče. Přesto jsem se ale místy děsivě nudil a hrozně mi vadilo, jak je to celé na první signální a neskutečně ploché a vlastně hrozně hloupé. Krom teda otřepaného problému ve filmech s hackováním, lépe řečeno crackováním. Ale celé to táhne Maisie, tak to takové zlo není, jen jsem čekal silnější zážitek. PS : Koukal jsem na Filmboxu a ten český dabing je vážně opravdové zlo, které si vyloženě s teenagerskou mluvou neví rady a já jenom zíral. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Cyberbully" je v prvom rade dráma, nie horor. Čiže názor trolla v kuchárskej čapici: "Žádná krev, žádná vražda... jedna herečka v pokoji....." je rovnako objektívny, ako tvrdenia o zjavení panenky Márie v Medjugorji. Každopádne, rozhodne lepšie ako trápny "Unfriended". Toto by sa malo povinne vysielať na ZŠ ... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Poněkud nedůsledná věc, která sice šikovně moralizuje a na malé ploše úspěšně drží pozornost, nicméně - SPOILER - kromě závěrečného aktu vzdoru nepřináší vůbec nic překvapivého. Varování/mravokárství, filmem prezentované, je zřejmé prakticky od začátku, jednotlivá odhalení jsou dost očekávatelná a puberťák, jehož aroganci chce Cyberbully pohlavkovat, bude nejspíš volat po doslovnějším konci. Maisie Williams není špatná herečka, vítězem se ovšem stává závěrečná víra, že opravdovost přebije všechny virtuální manýry. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dobré drama, které má jednu chybičku a to je délka filmu, která mohla být o něco delší, aby jsme se mohli dozvědět, jak to celé dopadlo a nemuseli jsme si domýšlet co bylo, či nebylo. Film s ponaučením. :-) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Proč mi přijde, že Cyberbully a Cybernatural kopírují tentýž scénář (kyberšikana z pohledu viníka) a koncept (celej film sledujeme de facto jen monitor hlavní postavy), jen s obměnou žánrového zařazení? Klidně bych o polovic krátila, ale i tak musím uznat, že one woman show Maisie Williams (jsem zvědavá na Last of Us) a její drámo fungují podstatně líp, než banda sebevraždících kreténů na skajpu. Tady mě i lehce zamrazilo, u Cybernatural jsem se jen nudou propadala do smíchu. Ikdyž, proč prostě neodpojila net a neudělala v kompu čistku, že? :) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Konečne som mal možnosť vidieť Maisie hrať aj v niečom inom ako Game of Thrones a musím povedať, že dievča naozaj umí. Čo sa filmu týka, dokázal vo mne miestami vyvolať skutočne mrazivé pocity a vzhľadom na to, že v ňom prakticky vystupovala len jedna postava a príbeh sa odohrával v jednej izbe, dávam veľký palec hore. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, jednoduché, ale funkčné... Snímok krásne vystihuje kybernetické nebezpečenstvá našej modernej doby, aj s ich možnými dôsledkami. A Masie Williams? Jedným slovom fantastická, nie darmo práve táto herečka patrí v seriály Hry o tróny k mojim najobľúbenejším. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborná věc, která mě od začátku vtáhla do sebe, a hodně mě to bavilo. Byť se samozřejmě stále dere na mysl srovnání s o rok mladším snímkem Odebrat z přátel (který je na ČSFD podle mě nedoceněný) - a to hlavně tou formou, kdy v obou filmech sledujeme v reálném čase něčí komunikaci přes internet, včetně takových detailů, jako je rozepsání nějaké věty nebo slova, a jeho následné korekce jinou formulací (oba filmy díky tomu působí mimořádně autenticky). Hodně mě bavila Maisie Williams v hlavní roli, která to v podstatě utáhne celé sama v jedné místnosti - film navíc dost uteče i díky krátké stopáži pouhých 62 minut. Celkově si myslím, že je dobré (ne-li přímo záslužné), že vznikají takovéto filmy, které reflektují aktuální online svět dnešních teenagerů - otázka jen, zda budou ještě někoho zajímat, řekněme, třeba za takových 20 let, až bude všechno zase jinak. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

(Je)pičí existence hnusky z internetu, kterou neznámý hacker drží v šachu v jejím pokojíčku poté, co ovládl její počítač, a začne ji vydírat. Asi si hravě domyslíte, jakým způsobem ji na dálku asi tak může vydírat, že. Pokud ne, tak stěžejní je pro něj zveřejnění kompromitujících fotek, na nichž je účastnice kyberšikany nahá. Tedy celkem banální kompromitující materiál, tudíž až tak nechápu, čeho se hlavní hrdinka bála. Stačilo zavřít komp a máš po legraci, Hujere. Režisér a scenárista Ben Chanan je zřejmě otcem nějakého uhrovitého jedince, o něhož se bojí. Za tímto účelem natočil tohle instruktážní video, v němž varuje jiné uhrovité jedince, panny a doživotní panice, jak se nechovat na internetu. V zásadě z toho vyplývá, že když se vyhnete sociálním sítím, nemůže se vám nic stát. Každý hacker je na vás krátký. Z filmového hlediska jsou zde úseky, které mají napětí, je jich ale málo. Casey je nesympatická holčina, kterou nikdo litovat nemůže, to už její kamarádka Megan měla alespoň u diváka náběh na imaginární masturbaci. Maisie Williams nebyla do hlavní role vybrána zřejmě jen tak náhodně, obětí kyberšikany se (údajně) stala i ve skutečnosti, tudíž její strach byl až téměř nehraný. Nedá se prohlásit, že by film byl vyložená nuda, nebo že by vůbec neodrážel realitu, akorát má nemnoho poutavých úseků. A co hůř, je nedodělaný. Nemá žádnou pointu ohledně identity hackera a jeho schopností hacknout vše, co si zamane, zakončení má úplně neschopné. Film zkrátka v ničem neoslní. Podobné příspěvky už zde byly, např. "Odebrat z přátel", ten nebyl tolik moralizující. Na tv film je to solidně natočeno, uzavřené prostředí jedné místnosti funguje, zahrané až autenticky, námět je svěží, do jisté míry ne tolik okoukaný, natočeno v sympaticky krátké stopáži, nicméně film plyne od ničeho k ničemu a v podstatě se k ničemu šokujícímu nedobere. Jo, umřete na blbing, nikoliv na trolling, a to máte z těch internetů. 5/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

To, že vás zabije meteorit při pojídání banánu v Antarktidě, je mnohem pravděpodobnější i logičtější. Maisie Williamsová však byla dobrá. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lajky, noťas, mobil, tablet... úchyl hacker chystá nálet.Vyvěsím tvou prdelku, když nezobneš tablet(ku)! Zobala, dívka, zobala... málem se z netu posr..." Ale nakonec noťas zavřela a byla v poho, sice offline (zpočátku to bolí, že...), ale normálně lidsky funkční. Celkem zábavná elektronková pohádka o jedné dorostence s pěknou prdelkou, bohužel neukázanou, protože přilepenou k židli u počítače. Casey je malé růžové internetové prasátko, vesele hackující, šikanující a rochnící si v lajkovém bahně... dokud mu na vrátka nezaťukal hackervlk. A naše prasátko naivně otevřelo. Casey pak pod vlkem trpěla jako zvíře, už ne netprasátko, ale jen jehňátko, a poslušně zobala WTF tabletky, dokud jí nedošlo, že spíš než jehňátko je děsná kráva. Strčila si prst do krku, utřela zvratky z koberce a sklapla noťas. Good job, okatá princezničko. Když mi pošleš pár nahatých selfíček, koupím Ti poníka. Postněte mi někdo její IP adresu, pls :-)) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hodinový výlet do pokojíčku a soukromí retardované verze Arye Starkovic. Nemám ji rád ani v nejlepším seriálu na světě, ale byl jsem zvědav, jestli zvládne ve svém nízkém věku, ve kterém se sotva může legálně koukat na hanbaté filmy, zahrát i něco jiného než nezletilou nelítostnou vražedkyni. K mému údivu musím konstatovat, že zvládne. Z filmu mám docela rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi líbila jeho forma. Výborná práce se zvuky, velmi slušný výběr písní a zdařilá práce s kamerou. Tahle kvalitní forma dokázala z nuzného obsahu udělat alespoň něco falešného, což ovšem mnoho lidiček dokonale sežralo a já trošku taky, protože pod 3 hvězdy nevlezu. ()

Reklama

Reklama