Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to v hledáčku už delší dobu a přece i trochu kvůli Maisie. Přitom každým rokem tohodle tématu přibývá čím dál, tím víc. A je to logický, jelikož jak kyberšikany, tak i hackerů přibývá a je třeba tomu nějakým způsobem čelit. Tohle je taková čistě teenagerská klasika. Vzhledem k průběhu to dopadlo ještě dobře a ukázalo to tu cestu, že i k hackerům se dá otočit zády, když máš kolem sebe správný lidi. Sice nevíme, co se dělo dál, můžeme jenom domyslet, ale jedno je jasný. Hackeři cílí převážně na slabší povahy, takže nepropadejte depresím. Jako hodinovka slušná práce. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No... Hele, takhle, hodně se mi líbí krátká stopáž, nějaké napětí tady je, natočené je to poutavě a hezky si to vystačí jen s jedním pokojem, který vlastně film neopustí. Tady po téhle stránce je všechno ok, ale po té příběhové jsou problémy. Nejvíc mi vadí, že ten film nastolí nějaké myšlenky, ale jen se o nich trošičku zmíní a do hloubky je neprobere. Ono je to evidentně hlavně natočené kvůli tomu, aby se to mohlo o hodinách pouštět děckám na základce, ale i tak... Navíc s jednou myšlenkou dost nesouhlasím - podle tohohle filmu je totiž šikana všechno. Uděláš na YT pro pobavení kompilaci videií nějakých příšerných coverů - je to kyberšikana. Zkritizuješ na internetu nějaký film (třeba od Jána Nováka) - je to kyberšikana. Uděláš si z někoho srandu (a je jedno, jak to ten druhý vezme) - je to kyberšikana. Vlastně když si jenom dovolíš říct vlastní názor na internetu, je to kyberšikana. Sorry jako, ale jsem jediný, komu ta myšlenka přijde debilní? Navíc, jak už jsem psal, ji film jenom načrtne, nerozebere do detailů a celkově tak vyznívá strašně povrchně. A taky to naprosto pomíjí, že i trolling může být v dobrém slova smyslu. To nám film ale neřekne, jelikož by se mu to nehodilo do krámu. Ale zase souhlasím s tím, že lidi píšící na internetu komentáře umí být strašné svině a klidně i bezdůvodně (a zcela vážně) někomu vyhrožují smrtí. Nic z toho ale není pořádně rozebráno, vše se jenom lehce naťukne, aby se z toho děckám nezavařily mozečky. Navíc příběh samotný je poněkud přetažený ze vlasy a hacker je příliš všemocný (beztak to byl Neil Breen, co se vrátil z vesmíru vymýtit zlo na internetu - zasvěcení pochopí). Celkově mě Cyberbully zklamalo a na víc jak slabé 3* ho nevidím. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Vtáhlo to, bavilo to. V mém případě bych skončil asi po pěti minutách. Zaprvé nemám v počítači nic, co by udělalo bordel a zadruhé, i kdyby jo, jak říká klasik, musíš to mít tak trochu v piči. 4* za anglickou originalitu. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Slušná jednoaktovka s Maisie Wiliamsovou. Bože ! Kam ten svet speje so svojou stale vyspelejšou technikou a technologiou !!!???? ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Téma kyberšikany je spíše edukační než něco co by vás mělo připoutat k obrazovce, ale tento film to dokázal a stopáž byla k tomuto filmu adekvátní. Řekl co měl a skončil dřiv než by začal nudit. A hlavně hlavní hrdinka byla ideální ztělesnění k tomuto tématu. ( 9.6.17/MAC ) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně odsýpající šedesátiminutovka z jedné místnosti, kde chapadla hackerství a kyberšikana, pořádně otevřela oči dospívající dívce s noťasem...Budiž, jako varovný film do škol, místo teorie, to beru. Nejsem úplně cílový divák, takže jsem koukal jen ze zvědavosti, kdy se odhodlá ten not´as konečně zavřít. Trvalo jí to hodinku, no a bylo po srandě. Průměr... ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušný teror. V reálnom čase, v jednej miestnosti. Kedy sa z toho, čo šikanuje stáva šikanovaný a naopak? Čo môže spôsobiť jeden ironický tweet? Film na veľmi potrebnú a aktuálnu tému. Okrem iného ukazuje aj na to, ako moderné technológie kompletne ovládli naše myslenie. Až tak, že si to ani neuvedomujeme a dokonca si myslíme, že my sme tí, ktorí im vládnu. V skutočnosti sme všetci ich otroci a niekedy potrebujeme poriadny kopanec, aby sme si to uvedomili. Skvelá (až thrillerová) atmosféra, vynikajúca Maisie Williams a veľmi presný záver. Samozrejme, schopnosti hackera boli zrejme dosť zveličené, ale ako dramatickú barličku to beriem. Podarená vec! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dá sa pred týmto nejak chrániť? V dnešnej dobe? One man show jednej teenky, ktorá sa hodinu rozpráva s hackrom a snaží sa z toho nejak dostať. Či úspešne, či nie, to nám už tvorcovia nedopriali. 3 z 5 ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Trošku to připomíná smutně slavný příběh Amandy Tood akorát tady se snaží Anonymus dohnat k sebevraždě přávě toho "co ty myslel ze srandy". Když je obět právě ta co šikanuje, jako je to tady tak to bere jiný nádech, ale v právě v minulosti Amandy, bych je nekompromisně trestal. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě super, poutavý thriller, který byť se odehrává jen v jedné místnosti, skrývá víc, než by si člověk mohl myslet. Samozřejmě, pro účely filmu se textové zprávy převáděly na hlas, a všechno bylo takové trochu víc zdramatizované. Ale víte co? Vůbec to nevadilo. Od začátku do konce jsem napjatě čekal, jestli se tajemný hacker nějakým způsobem odhalí, ale dozvěděl jsem se něco úplně jiného a bohužel v dnešní době pravdivého. Každý je na internetu hrdina a dokáže ostatní nepěkně shazovat, ale třeba si ani neuvědomí, jaké to může mít následky. V tomhle jsem částečně stál za myšlenkou hackera, podobní lidé, co tohle dělají, si zaslouží tvrdě potrestat. Na druhou stranu tu hrála roli i jakási patologická potřeba druhého trýznit, byť s opět jen částečně dobrým úmyslem. Každý si může film vyložit po svém, já mám jasno, že v této myšlence zůstávám dost rozpolcený. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Neskutečně jednoduché. Jedna místnost - jedna osoba - jeden pc - jeden mobil. Neuvidíme naživo nikoho jiného, než Casey - ostatní jsou pouze hlasy za dveřmi či v telefonu, či textové zprávy. Jsem neskutečně vděčná za to, že jsem se narodila ještě v době bez mobilů a bez obdobné závilosti - že to, co není zveřejněné, jako by se nestalo. Ten film jsem měla na doporučení a rozhodně ho doporučuji dál. Je to poučné, herecky skvělé a pardon - přestože nemám ráda happyenedy - v tomto případě s tím souhlasím. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

[SPOILERY] | Aj s dvoma postavami dokážete vypracovať emotívnu drámu. Primitívny nápad ,no spravený veľmy originálne a sofistikovane. Dej nebudem moc prezrádzať ,pretože by som vyspoileroval polku filmu. | | V jednoduchosti ide ,ale to ,že herečku Maisie Williams (ktorá aj z mála dokázala v tomto filme vytvoriť precítenú postavu) začne otravovať nejaký týpek na nete a začne jej vyhrožovať ,že ak nebude plniť ,čo jej povie zverejní jej nudes. Pripadá vám to až moc jednoduché? Presne na tom to celé stojí. Dôležité nie je ako film vyzerá ,alebo kolko má postáv ,ale ,čo chce film povedať a akým spôsobom to zrealizuje. A film Cyberbully svoju realizčciu zvládol dokonale. Film často prepína medzi obrazovkou počítača a reálným prostredím. Btw film sa odohráva len v jedinej miestnosti a je postavený hlavne na dialógoch ,takže ak nemáte radi príliš dlhé kecanie tak sa na to ani nepozerajte. V celom filme sa ocitne iba jediný jumpscare ,ale aj ten ma svoje odôvodnenie - okolo tej 14. minúty uz to začína byť chrápačka a bum!...vyskočí na vás jumpscare ,ktorý vás prebudí vďaka čomu budete od tohto bodu v neustálom vytržení a napätí čakať ,čo sa bude ďalej diať a kedy príde ďalší jumpscare. Koniec je možno až moc lineárny happy-end ,ale na konci budete v takých rozpakoch ,že nebudete vedieť ,čo si máte myslieť. A este viac v rozpakoch budete keď zistíte ,že veľa scén bolo inšpirovaných jednou skutočnou youtuberkou ,ktorá natáčala videa pomocou viet napídaných na papieri ,predtým než spáchala samovraždu (kto videl film pochopí). | | VERDIKT: Cyberbully je vážny film o kyberšikane ,ktorý svojím spracovaním predbehol väčšinu filmov z found footage žánru. Film si neužije každy ,hlavne tí ,čo nikdy nezažili šikanu tento film nepochopia. Nebál by som sa povedať ,že je film dosť artový ,ale 60 minút vám uplynie ako voda ,takže mi to nepríde ako stráta času. Presne takto som si predstavoval ,aby dopadol film Unfriended ,no miesto perfektnej prepracovanosti ako tu som vtedy dostal iba neskutočne odfláknutú robotu. Za neskutočnú Maisie Williams a záhadného hackera dávam 90% - naserte si tí ,ktorí nesúhlasíte! Ja milujem amatérske filmy! | ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Paráda. Celý film sa odohráva v jednej miestnosti, celý dej je vlastne dialóg medzi hlavnou postavou a hlasom z počítača a hlavná myšlienka by sa mohla zdať ako to otrepané a nanútené "toto nerob!" Napriek tomu ani na okamih snímok nestratil moju pozornosť a nemala som pocit, že by kázal či moralizoval. Casey nebola jednotvárna hrdinka ani záporáčka, ale ukázala mnohorozmernosť, vďaka ktorej sa s ňou divák dokázal identifikovať, a preto sa možno zamyslel aj nad svojím vlastným správaním na internete. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Omg LOL, wtf asi su starej, ale mi to přišlo předvídatelné, nenapínavé a celkově přitažené za vlasy, i když teď se s těmi hackery, hatery, youtubery roztrhl pytel a BTW pár suicid už bylo, no prozření na konci ten film zachránilo LOL 20% ()

f7r 

všechny recenze uživatele

Film je sice poměrně krátký, ale vůbec to není na škodu, 60 minut plně stačilo - žádný zdlouhavější úvod tu není třeba a konec je taky akorát včas "useknutý". A další plus: z oběti cyber-útoku se nesnaží dělat nějaké svaté neviňátko. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna je vážně skvělá a dobrym důvodem, proč se člověk chce koukat dál. Jenže minimalismus výpravy nutí vyprávět pomocí přehánění a malou Williamsovou k přehrávání, což se dá vydržet jen za předpokladu, že se vám líbí se na ni dívat. Nebo aspoň na její obočí. Nejsem si jistej, esi se takhle fakt chovaj -náctky. Ale třeba jo. Inspirace Telefonní budkou podle mýho názoru vůbec neni na závadu. 70%, ale bez obočí spíš šedesát: jednak za ten minimalismus, jednak za to, že mě to i v mejch třiatřiceti letech fakt trochu přimělo k zamyšlení nad tim, co všecko je kyberšikana. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený snímek, zobrazující stále více se rozšiřující problém tzv. "kyberšikany". Málo kdo z Vás co používáte počítač ví, že někteří lidí jsou schopní nabourat se vám do vašich zařízení tak, že ztratíte prakticky všechno soukromí. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Velmi husté, velké psycho! Maisie je opravdu velký talent a hodinovku utáhne sama úplně v pohodě :-) Tohle je rozhodně překvapení roku. Jediné, co mi zážitek kazil bylo to, že jsem k prozření došel o 30 minut dříve než hlavní postava, což ovšem není nic závažného a z 100% to hazí na něco mezi 90% a 95%. Je to jednoduše bomba jednohubka, která má přidanou hodnotu v podobě toho, že po jejím skončení si můžete se spolu-divákem tak dvojnásobnou délku filmu povídat o tom, jak a proč to takhle skončilo a co se po konci mohlo stát ;-) ()

Reklama

Reklama