Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

Sygauras

všechny recenze uživatele

Kdo je dement, tak toho litovat nebudu. Klidně ať si ty problémy za které si může sám vyžere hezky až do dna. Proto nemám žádný ten "sociální" nesmysl, který přitahuje pedofily, vyděrače, úchyly a jiné šmejdy, kteří se jen třepou na to až tam nějaká 12 letá kráva dá svoje nahé fotky. Hodnotit to nebudu. Kyberšikana je sice hnus, ale narovinu si řekněme že 99% lidí si za to můžou sami. A neomlouvá je vůbec nic. Ani věk a nebo debilita. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Jeden pokoj, jedna holka, dva hlasy a dnešní online realita... i tak málo stačilo na dokonalou kombinaci pro čím dál tím více aktuálnější téma. Internet ovládá celý svět a zde je krásně ukázáno, co dokáže. Je tak jednoduché se v dnešní době odkazem dostat k někomu do PC, nemluvě o napojení webkamery, na toto by se mělo upozorňovat na školách. Maisie ukázkový výkon, v GoT má oblíbenkyně, takže o to víc potěší, že se perfektně dokáže vypořádat s touto rolí a zcela jistě ji uvidíme mnohem častěji na plátně. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon malý Starkový je parádní, určitě se z ní něco vyklube až bude velká. Každopádně hodně dobře natočené na to, že je to jen v jedné místnosti a s jednou herečkou. 78 % ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se tento krátký snímek odvíjí neotřele, jak námětem, tak zpracováním, později se z toho ale stane pouze za vlasy přitažené rádobypsychodrama. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Takhle si nějak představuju Maisie i v reálném životě... tedy, ne jako někoho, kdo by šikanoval, ale z toho pohledu, jak byla její postava odhalena na začátku, prostě pohodová a svá holka, která oslovuje svojí BBF "bitch" nebo "hoe" :) Film jako takový má docela grády už od začátku a je vidět, že člověk nepotřebuje bůh ví co, aby natočil něco kvalitního. 62 minut je akorát a není třeba dalšího rozvoje děje, film řekl, co potřeboval a zanechal zprávu světu, jak si s ní ostatní poradí, je na nich. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Doporučuji zkouknout dokument od americké CBS o Amandě Todd (je na YouTube) nazvaný "The Sextortion of Amanda Todd - the fifht estate". Zjistíte, že takových případů se neustále dějí neskutečné mraky. Úchyl se s dítětem začne bavit, dostane se k odhalenému obrázku, začne vyhrožovat, nabídne nepublikování fotek výměnou za pár fotek navíc... Pak je pošle všechny na pornoweby, na Facebook všem lidem v přátelích toho dítěte atp. Amanda Todd potom spáchala sebevraždu. Typa nakonec dopadli, ale mezitím takhle psychicky zničil desítky, možná stovky dětí. Dokonce mají svůj vlastní kanál na YouTube, TheDailyCapperNews, kde se upozorňují na "nové úlovky". Až po neskutečném množství stížností jim Google stáhl většinu videí, ale kanál nezrušil. Je to děsný :-/ ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako prospěšnou agitku, nikoliv filmové dílo, ač úsporné zpracování celkem fungovalo, protože moje třináctiletá dcera ani nedutala... ()

Trancetino odpad!

všechny recenze uživatele

Tak blbý film som už dlho nevidel. Totálne nepravdepodobné. Strata času. Aspoň, že to má len hodinu. Debilný film s ešte debilnejším koncom. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Co se nápadu týče, je to určitě zajímavý. Filmy, který se odehrávaj v jedný místnosti nutně podléhaj výkonu hlavního herce a tudíž jsou dost variabilní. Tady to špatný nebylo, ale celkově ten koncept, kdy je hysterická nána vydíraná tim, že někdo odhalí její nahou fotku, kde člověk nevidí ani bradavky, může pořádně fungovat snad jedině v zemi vzniku, protože třeba u nás by tohle měl každej u prdele. Další věcí je, že tim jablkem sváru je tragédie, která má docela strohý odůvodnění a prostě tomu všemu nejde uplně věřit, nebo to brát nějak vážně. Na druhou stranu si ale dokážu představit, jak se americká teen komunita freneticky klepe a v záškubech usíná s domněnkou, že by jejich společenskej status na střední gradoval z pozice "totální píča" na "fakt totální píča" a tudíž se asi dokážou do týhle story vžít. Třeba naprosto skvěle je tohle téma zpracovaný v konceptu Black mirror ve třetí serii... BOJLER! A dovětek...docela mi vadilo, jak se to tajemno, který bylo kolem toho, kdo to vlastně píše, změnilo jen v to, že píše nějakej pičus. A víc nic. Za mě nevyužitý. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska zvolenej koncepcii a prostredia (jedna izba + 1 PC + 1 chytrý telefón) ide o pomerne dobre natočený film na jednu z najvážnejších/najdôležitejších tém súčasnosti. Samozrejme sú tu aj iné veci, ako kybernetický útok alebo bezpečnosť užívateľských účtov, ale centrom pozornosti je šikanovanie na internete. M. Williams hrá celkom presvedčivo a klobúk dolu za to, že film v podstate ani na okamih nepustí pozornosť diváka. Taktiež je tu zachytený charakter „osobností“ – keď „ide o všetko“, tak niektoré „veci“ dostanú inú prioritu. P.S.: Kedysi platilo, že luxus mal ten, kto „mal Internet“. Dneska platí stopercentný opak: luxus má ten, kto má (a vie si strážiť) „súkromie“. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Nezáživný drámo o jednom dějství a pár postavama na pozadí. Ta nepochopitelná debilita, kdy nakonec udělá to, co měla udělat hned na začátku a ušetřit mě hodinu utrpení, když jsem se rozhodl tohleto shlídnout. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Každá legrace na úkor druhého něco stojí. Obzvlášť, když se to provádí na internetu. I tady platí známé rčení: Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.Téma tohoto moralizačního snímku: Kyberšikana. Snímek by se dal svým způsobem označit jako one girl show. Maisie Williams v roli pubertální Casey, která se na internetu stane obětí někoho neznámého, na sebe vzala nelehký úkol, ale zvládla to. Příběh svým přirozeným vývojem postupně ukazuje, že to zas tak jednoduché není, jak by se zpočátku na první pohled mohlo zdát. O Maisie se dozvíme věci, které šokují i jí samotnou. Komorní příběh odehrávající se v pokoji mladé teenagerky před notebookem vytvářející dramatizaci převážně v konverzaci a v atmosféře emocí a traumatu. Tomu dopomáhá doprovodná poetická hudba přesně trefují se do dané situace vysoce zdůrazňující význam každé scény. Stalker vs. oběť. Příběh zvýrazňuje naprosto reálné situace, které se bohužel v internetovém světě dějí dnes a denně. Sami to vidíme na nejznámější sociální síti Facebooku a ruku na srdce, nikdo se nad tím ani nepozastavíme. Tohle je film, který by měla povinně vidět převážně mládež. Hlavní myšlenka? Nikdy nikdo nevíme, čím si v životě prošel či zrovna prochází ten, z koho si na internetu nejen děláme legraci, ale doslova a do písmene společensky ponižujeme. Může to mít naprosto katastrofální dopad. Snímek je v jednoduché formě cílený na jednu z mnoha závažných problematik dnešního světa. A svojí výpovědní varovnou hodnotu má na 100%. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Internet je dobrý pomocník, ale může být také zlý... Ten, kdo neustále "sedí" na nějaké sociální síti, se asi musí v životě hodně nudit... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Plus za krátkou stopáž, opravdu to nebylo třeba natahovat. Nápad není vůbec špatný, ale to zpracování kapku drhne a s časem stopáže se okouká. Kdo opravdu fandil hlavní hrdince, nechť se přihlásí. Teda já doufala, že to s ní dobře dopadne, protože se mi nelíbilo, co se dělo, ale sympatická rozhodně nebyla. A asi to byl i záměr. Protože to poselství tohohle filmu bylo někde úplně jinde. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Teen thriller, který vás za svou poměrně krátkou stopáž zvládne spolehlivě zabavit, ačkoliv z vás vyvane celkem rychle. 6/10 ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Cyberbully se zabývá kyberšikanou, což je dnes velmi aktuální a dost podceňované téma, kdy zejména mladí lidé žijí život skrze displaye smartphonů, tabletů a notebooků a neuvědomují si, co jejich zdánlivě anonymní chování maskující se pod virtuálním identitami může způsobit. Tento film je takovým vztyčeným prstem, varováním, kam až to může zajít. Dobrý nápad na film, nicméně mi přijde takový nedotažený, jelikož není odpovězeno na, pro mně podstatné, otázky... ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Námet ojedinelý a zabalený do dobrého komorného prevedenia v podaní nie veľmi sympatickej Maisie Williams. Nech už sa mi ako osoba vôbec nepáči, za tento zaujímavý snímok a stvárnenie mladej teenagerky vystavenej ťažkým morálnym rozhodnutiam ovplyvňujúcim nielen jej život, má u mňa malé +. Ako Casey, ktorú stvárňuje, je vystavená faktu, že na internete sa neschová ani pod nickmi, falošnými menami a identitami. Túto "hru", ktorú hrala doteraz ona, s ňou však začne hrať neznámy "ochranca" tých, ktorým cez sociálne siete ublížila. Vytiahne na ňu zbrane najťažšieho kalibru, "hru" povýši na úplne nový level, a prinúti ju konať tak, aby to malo fatálne následky. "Ochranca" o nej vie všetko, ona (a rovnako aj divák) o ňom však nič nedozvie. A to ani po 62 minútach stopáže filmu. Har har. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

První a poslední část filmu byly docela v pohodě, nápad dobrý, herečka dostatečně přesvědčivá. Bohužel prostředek (ve kterém jde o sebevraždu nějaký zpěvačky) byl hrozně didaktickej - nevěřím, že by se to takhle mohlo stát a tím se celý film pro mně dostal do průměru. Oceňuju stopáž. Na takovej námět hodinka úplně stačí. ()

Reklama

Reklama