Reklama

Reklama

Zpívej

  • USA Sing (více)
Trailer 1

Podnikavý koalí chlapík jménem Buster Moon má poslední šanci zachránit divadlo, které zdědil po svém otci. Všechno vsadí na jednu kartu, na velkolepou talentovou pěveckou soutěž, jakou svět ještě neviděl. A stejně jako je pestré složení zvířecích soutěžících, je pestrý i jejich repertoár, který se rozpíná od Franka Sinatry po Lady Gaga. Možná by ta Busterova talentová show nebyla tak velkolepá, kdyby se jeho věrná sekretářka slečna Crawlyová (chameleónka s velmi neposednýma očima) nespletla ve výši finanční odměny pro vítěze na letácích, jimiž pak zaplavila město. A tak se v den soutěže před Busterovým divadlem dlouho před jejím zahájením vytvoří dlouhatánský had snílků, kteří věří ve vítězství. Mezi nimi čekají i očividné talenty, jimž ve hvězdné kariéře dosud bránil osud. V případě opičáka Johnnyho má podobu jeho otce, proslulého gangstera, který synův zpěv neuznává, protože banka se s ním vykrást nedá. Rosita je zase tak zaměstnaná řáděním svých malých prasátek, že si může zpívat maximálně v kuchyni u dřezu, a hlasově dokonalá slonice Mína ze sebe před lidmi nedokáže vydat ani hlásek. Jenže když máte sen, měli byste za ním jít, i kdybyste měli při svém snažení na chvíli padnout. Jak říká Buster Moon: „Na tom, že dopadnete na dno, je nejlepší to, že dál už vede cesta jenom nahoru." (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (275)

campix 

všechny recenze uživatele

Dle mého přichází Sing trošku pozdě. V době, kdy sláva všech možných talentových soutěží pomalu vyhasíná, tu máme animák, který těží předem z obliby podobných soutěží. I když úplně nechápu hlavní dějovou premisu, že takováto talentová soutěž má zachránit skomírající divadlo, ale budiž, je to animovaný film pro děti, tak je asi zbytečné se tím více zabývat. Celkově jinak docela vtipný animovaný film s velkými hvězdami, které se ujali dabingu, a poměrně vydařenými pěveckými výkony. Bohužel průměr žánru. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem čekal mnohem větší pecku. Není to špatné, ovšem je to příliš dětské (víc než by muselo být) a humor šel tím pádem zcela mimo mě. Doufal jsem, že to bude více parodovat talentové soutěže a že se to tak nějak celkově více odváže, ale o tom nemůže být ani řeč. Škoda, výsledek je poměrně tuctový, ačkoli potenciál byl obrovský. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům Já Padouch to tentokrát úplně nevyšlo a ačkoliv se jim opět povedlo vytvořit roztomile vypadající svět lahodící diváckým očím, nepodařilo se jim ho již bohužel naplnit chytlavým a zajímavým příběhem a tak děj často ztrácí atraktivitu a divákovu pozornost. Premisa zvířecí pěvecké soutěže je velmi atraktivní, nicméně se nedočkáme animované parodie na Superstar a místo toho nám tvůrci předhazují rádoby dojemný příběh o záchraně skomírajícího divadla, který po emoční stránce nefunguje a povedených vtipů není tolik, aby snímek zcela zachránily. Oceňuji, že tvůrci nešli na jistotu a neprezentují nám jen další nenáročnou animovanou blbinu a pokusili se o něco v rámci možností hlubšího, ale pokus jim nevyšel a tak Zpívej i přes prvotřídní hlasové obsazení brzy upadne v zapomnění. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby z toho udělali parodii na různé pěvecké soutěže, kde většinou úchylní interpreti předstupují před úchylné publikum, mohla z toho být sranda. Jenomže film nabízí pouze další z variant na téma: Přes překážky ke hvězdám. Je to čirý průměr, s jediným světlejším bodem – slušnou parodií na Normu Desmond ze Sunset Blvd./31. 8. 17./ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už když na začátku zazněla píseň od Beatles, i když v nové aranži, věděl, jsem, že má nade mnou film vyhráno, i když bude příběh celkem předvídatelný, jednoduchý a možná až zbytečně moc emotivní. Ale ta hudební stránka je zde opravdu skvělá a byly vybrány parádní písně, které byly hezky předělány. Za mě spokojenost. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (16)

  • Během závěrečné show Mike zpívá píseň „My Way", v originálním znění od swingové legendy Franka Sinatry. Ve skutečnosti je herec Seth MacFarlane známy svým přesvědčivým ztvárňováním Sinatrových písní a napodobováním jeho hlasu. (Endavour)
  • Hlavní hrdina filmu Buster je levoruký. Jako důkaz může posloužit scéna, kdy si zapisuje poznámky během castingu. (Endavour)
  • Sing prebieha v tržbách z domáceho trhu My Big Fat Greek Wedding (2002) a stáva sa najzárobkovejším filmom, ktorý nikdy nedosiahol vrchol v amerických pokladniach. (beso74)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Reklama

Reklama