Reklama

Reklama

Kameny bolesti

  • Francie Mal de pierres (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gabrielle (Marion Cotillard) je nevyrovnaná a emocemi zmítaná mladá žena, která nedokáže ovládat své pudy. Obyvatelé malé vesničky v jižní Francii ji považují za šílenou a její chování za skandální. Aby Gabrielliny rodiče předešli nejhoršímu, Gabriellu proti její vůli provdají za nevýrazného španělského přistěhovalce Josého (Alex Brendemühl), o němž si myslí, že z ní udělá „počestnou ženu". Po potratu způsobeném bolestmi z ledvinových kamenů ji lékaři pošlou na léčení do lázní. Tam potká Andrého (Louis Garrel), elegantního zraněného veterána z války v Indočíně, který znovu rozdmýchá vášeň, kterou Gabrielle pohřbila hluboko ve svém nitru. O své budoucnosti má Gabrielle jasnou představu, nepočítá však s hrou osudu... (Mirius FD)

(více)

Recenze (44)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

psychologicky náročný film.Prakticky šlo o nemocnou duši ženy a muži který svou láskou k ní dokázal, že i s tou nemocí žila kvalitní život.Scénář byl evidentně napsán na tělo Cotillard všechny ostatní postavy byly dosti upozaděné.Vše bylo velice přirozené: kostýmy,rekvizity ,exteriéry i interiéry období do kterého byl děj zasazen.Film měl spoustu kvalitních sponzorů tak i proto se musela produkce snažit :-) ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Další již xtý podobný film o naprosto šílené lásce. Nicméně to už je tak nudné, tak stejné....klišé, že mě tyto filmy už opravdu nebaví. Vím, že někdy se toto děje, ovšem né v takovém extrému. Pokud se toto děje, tak je to již případ pro psychologa. Nezachránila to bohužel ani Cotillard. Potěš aspoň na konci náznak pozitivna. Sympatická postava byl manžel, který byl ovšem taky magor, že to tak dlouho vydržel :) ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo soustředěné na ústřední postavu, místy až naturalisticky. Bez patosu, poctivě natočené melodrama. Celé vám to dává tušit, že něco není v pořádku, ale zároveň vnímáte hlavní hrdinku jaksi jejíma očima, svět z jejího pohledu. Fámozně zahrané Marion Cotillard, ale i Louisem Garrelem. Příběh opravdové lásky, kterou jen nevidíme, nevnímáme ji tak, ale která tu přesto celý život může být. Citlivé a přitom minimalistické v prostředcích, kterými ji vyjadřuje - kamera, pohledy herců, dialogy mezi řádky. Někdy můžeme toužit po lásce a nevidět, že ji máme. "Proč si mi to neřekl? Já jen chtěl, abys žila." Věta, která vystihuje nejen film, ale i tu nejhlubší podstatu lásky. Někdy jsou věci, které mohou být očím skryty, a přesně to krásně ukazují Kameny bolesti. Není černobílá, je i šedá a v kolika odstínech. 90% (Viděno v rámci 19. Festivalu francouzského filmu) ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Slečna Cottilard vypadala jako vždy fantasticky, ale bohužel začínám mít čím dál větší dojem, že mnoha francouzským filmům, kde se vyskytuje, vládne především N U D A ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Excelující M. Cotillard na sebe strhává pozornost a krade prostor všem ostatním. Je to tak v pořádku, je to tak schválně napsané. Je to o ní, o jejím životě. Jen tak mohou Kameny přinést to, co mají, katarzi. Dokonalé očištění. Bod dolů jen za podbízivost a pár samoúčelných scén. Plus mají její muži, krásně načrtnuté osobnosti, krásně vyjádřené vztahy. Žádná schematizace, řada překvapení, významná pointa, určitě stojí za vidění. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři. Jedná se o film s hodně pomalým tempem, který značně vylepšuje plottwistový závěr. I když se jedná o pozoruhodné dílo, doporučil bych je zejména cotillardoholikům, jelikož Marion je zde opět úžasná. Dále se Kameny bolesti mohou líbit těm, kteří inklinují k blázinci a mají splašené emoce. No a frankofilolové, kteří se rozplývají nad pohledem na sluncem zalité provensálské scenerie, si jistě také přijdou na své. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, Marion Cotillard byla jako ostatně asi jako vždy skvělá, ale nějak do kolen mě to neposlalo. Už podle anotace jsem čekal větší psychárnu. A ono to místo toho bylo docela táhlé. V průběhu filmu jsem se asi 2x nebo 3x trochu "ztratil" v čase, při pobytu v léčebně je jaro nebo léto, najednou střih, padá sníh, opět střih a opět máme léto, zvláštní. Trochu to u mě kleslo na hodnocení ve chvíli, kdy se ukázalo, že něco byly halucinace (prázdná fotografie, manžel, který se v noci vrátil...??), tohle já nějak moc nemusím. Ale jak už jsem zmínil, Sledovat Marion prakticky v jakémkoliv filmu je lahůdka. Mnohé zchránila právě ona. Velmi slušné tři *. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Povedený příběh se zcela nečekanou závěrečnou zápletkou, která pak filmu dodává úplně jiný, hlubší rozměr a nechává hodně k přemýšlení. Vyzdvihuji především herecký výkon Josého, který s minimem slov skvěle vyjadřuje své pocity. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Slušne zrežírovaná, aj keď námetovo priemerná romantická dráma, u ktorej čakáte jednoznačný priebeh a dostanete prekvapenie v závere filmu. Dovtedy je to ale len priemerný film. Hviezdička navyše za vynikajúcu Marion. Mne osobne sa ten film celkom páčil. 65 % ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Dýchavičně pár minut po začátku jsme dorazili, ale hned z první scény, kterou jsme stihli, bylo patrné, že hlavní hrdince trochu šiší v šiši. Venkov, samota, nuda, rozhárané nitro a je z toho najednou pocit, že jedině ta pravá nehynoucí láska ji může zachránit. To známe. Sňatek z rozumu a pak se to odvíjelo dál a začalo mě to vtahovat. Rozuzlení zajímavé, dobré, překvapivé a díky vysvětlení od A. jsem to i pochopil. Je to zvláštní film, dovedně namíchaná tematická směska. Marion Cotillard jako vždy skvělá a Àlex Brendemühl jako Španěl s tak velkým nadhledem, trpělivostí, pokorou a láskou – jeden z filmů, o kterých člověk přemýšlí až po jejich skončení a které více vtahují ne při samotném sledování, ale až po něm. [80%; 2016-12-15 Kino 35 Francouzský institut] ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Viem, že v živote to takto nefunguje, ale pre mňa, čo som vyrástla na Búrlivých výšinách, je to po dlhšom čase taký malý filmový zázrak. Bez pátosu a zbytočných rečí si to s Marion odtrpíme až do /neprezradím akého/ konca. Moc potešilo. ()

hrdygay 

všechny recenze uživatele

jebacka marion cotillard bola vo filme uplne naha, vyhonil som si, inak film nezaujimavy, bol o milostnom trojuholniku, gabrielle (marion cotillard) mala muza joseho, po bolestiach oblickovych kamenov isla na liecenie, tam sa zalubila do zranena vojaka andreho, andremu pri milostnej scene s gabriellou bolo vidiet vtaka 3/10 ()

juvelinokivi 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou film podle kvalitního scénáře. Víc tu řekne obraz než slova. Určitě se vyplatí vidět v kině na velkém plátně. Potěšil. ()

karlvonarbei 

všechny recenze uživatele

Předem nutno říci, že v Čechách by takto dobře nebyl schopen natočit film nikdo posledních 40 let.Podle mne, abych parafrázoval někoho, romantika, které není nikdy dost :-) Stejně jako v případě snímku Pašerák, i zde vše plyne vše pomalu, ale nenudí.Film je dobře rozfázován, nakonec s nečekanou pointou, dobrá je kamera, scénář i herecké výkony.je to smutný příběh, který se mohl stát kdekoliv v Evropě, z části psychologické drama, prostě film pro vnímavé duše. ()

Reklama

Reklama