Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Bohové & monstra

  • USA Justice League: Gods and Monsters
Trailer 1

Obsahy(1)

Z dílny animátorské legendy Bruce Timma přichází zbrusu nový původní film. Na plátně se objeví povědomá silueta města, ale při podrobnějším zkoumání to není Metropolis, jak jej známe. Vydejte se do jiné dimenze, kde neomezeně vládne trio z Ligy spravedlivých. Spravedlnost tu ovšem Superman, Batman a Wonder Woman prosazují hrubou silou za pomoci zastrašování a hrozeb. Když skupinu známých vědců postihne série smrtelných „nehod", tým vládních agentů sleduje stopy až k Věži spravedlnosti. Je to extrémně nebezpečná hra plná adrenalinu, intrik a záhad, která se ptá: Jak vykonat spravedlnost na tom, kdo nepodléhá zákonům? (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Další JL příběh se špetkou té alternativní reality. Byl jsem rád, že si film vybral jen ústřední trojici a tu přetransformoval, protože takhle každá postava dostala svůj osobní prostor a svůj "origin story". Snaha o vykreslení více postav JL by podle mého skromného názoru vedlo ke ztrátě pozornosti a člověk už tak má v hlavě tolika příběhů, že za každou postavu navíc má až chutě scénaristy poslat do věčných lovišť a nakopat jim jejich řitě. Batman, jakožto skutečný upír jménem Kirk, byl z celé trojice nejzajímavější (jak už to u Batmana bývá) a dostal i nejvíce prostoru. Na druhé straně nová WW mi přišla dost nezajímavá figurka s romantickou pletkou s nějakým neznámým vykloktaným eunuchem. Hodně se mi líbil také hlas Batmana (Michael C. Hall předpokládám), a Supík ala syn legendárního generála Zoda byl dobrý nápad, který potřeboval jen trochu lépe dotáhnout. Třeba jako byl dotažen Lex Luthor. No každopádně je to jen taková fan-boy jednohubka, která nejspíš neurazí, ale vracet se k ní hned tak určitě nebudete. 60% ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Poněkud jiná Liga spravedlivých. Supermanem není plachý žurnalista Clark Kent; Wonder Women není Amazonka princezna Diana a Batmanem rozhodně není milionář Bruce Wayne, který se zrodil, aby pomstil smrt svých rodičů na všech padouších Gothamu s pomocí svých znalostí a technických hračiček, ale upír živící se na krvi zločinců. Tato liga není ta, kterou na 100 % čekáte, ale taky má dobrý příběh. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než Trůn Atlantidy, ale stále to nedosahuje kvalit starších animovaných filmů od DC. Příběh je zajímavý (respektive tu alespoň nějaký je a skrývá minimálně jedno překvapení), alternativní varianty postav také, i když by jich mohlo být více, trio Batman, Superman a Wonder Woman už je trochu okoukané. Potěšila mě i docela rázná brutalita. Ovšem, animace není extra přitažlivá a příliš nekoresponduje s dospělým nádechem filmu. Tak snad příští film se kvalitativně přiblíží starším projektům od DC Universe Animated Original Movies. 5/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak v Bozích & monstrech se potkáváme s opravdu důkladně alternativní verzí Justice League: drsným Supermanem (jehož biologickým otcem byl generál Zod a vychovali ho mexičtí imigranti), krvesajným upírem Batmanem a Wonder Woman s kouzelným mečem. A překvapivě mne jejich pátrání, kdo je falešně obvinil a chce se jich zbavit, bavilo o něco více než v jiných případech restartů / reimaginací / paralelních světů / atp. Snad pro ten dospělejší ráz, kdy krev viditelně stříká a lidé nenávratně umírají. Také mne potěšil takový detail, že před finální bitkou došlo k evakuaci Metropolis, takže při následném plošném ničení budov jsem si nepředstavoval ty tisíce nevyhnutelných obětí v jejich útrobách. :-) ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

No už mám dost alternativních vesmírů a paralelních odrůd Ligy spravedlivých. Ono mi bohatě stačí, že se v seriálech a ve všech filmech objevují alternativní verze JLA v rolích padouchů a teď tu máme ještě celej film pouze s alternativní verzí. Prvních 15 minut jsem si říkal "Ok, takže tohle jsou padouši, za chvíli sem vrazí skutečná Liga a daj jim na prdel." Ale ono houby!! Já si myslel, i podle chování těcho postav, že to jsou padouši !!! Tak kde to jsme? Fakt se mi film nelíbil, postavy mi jsou nesympatické, děj byl béčkový a vůbec nemám pocit, že bych shlédl nový JLA film. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Batman zde podle svých slov: "zabíjí pouze zločince", přičemž jeho postavu namluvil Michael C. Hall, jenž se proslavil jako představitel Dextera Morgana sériového vraha, který zabíjí pouze sériové vrahy v seriálu Dexter (od r. 2006). (Caszidy)

Reklama

Reklama