Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Bohové & monstra

  • USA Justice League: Gods and Monsters
Trailer 1

Obsahy(1)

Z dílny animátorské legendy Bruce Timma přichází zbrusu nový původní film. Na plátně se objeví povědomá silueta města, ale při podrobnějším zkoumání to není Metropolis, jak jej známe. Vydejte se do jiné dimenze, kde neomezeně vládne trio z Ligy spravedlivých. Spravedlnost tu ovšem Superman, Batman a Wonder Woman prosazují hrubou silou za pomoci zastrašování a hrozeb. Když skupinu známých vědců postihne série smrtelných „nehod", tým vládních agentů sleduje stopy až k Věži spravedlnosti. Je to extrémně nebezpečná hra plná adrenalinu, intrik a záhad, která se ptá: Jak vykonat spravedlnost na tom, kdo nepodléhá zákonům? (Magic Box)

(více)

Recenze (46)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na imdb 7.1, tady tak málo. Ze začátku jsem se pěkně dlouho rozkoukával, jelikož v tom paralelním vesmíru je samozřejmě všecko jinak a jména mě mátla. Ale jakmile jsem si zvykl kdo kým je, tak jsem se začal velice dobře bavit, čemuž napomáhá skvělá, nekompromisně erková, tedy brutální, akce a pak také fakt, že Superman je tady děsně cool, stejně jako Wonder Woman a Michael C. Hall coby Vampire Batman (a malinko Batman Beyond) je nepopsatelný. PS : Koukáme na nové postavy, které leckdy i zastíní klasické verze (Superman), ale slyšet jména jako Stone, Steve Trevor nebo Ray Palmer jednoduše potěší. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších DC animovaných filmů. Je velká škoda, že na rozdíl od filmu předloha nevyšla česky. Protože tenhle alternativní svět stojí za pozornost. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Justice League a tuším som videl všetky čo vyšli, ale toto nové spracovanie alebo poňatie známych postav ma moc neoslovilo. Chápem, že sa chceli po xy animákoch vytiahnuť s niečim novým, ale toto ma moc neoslovilo aj keď nemôžem povedať, že by to bola nuda, pretože (staro)nový tým hrdinov ma zaujal natoľko, že som bol skratka zvedavý čo dokážu a ako to skončí. Prišlo mi to síce zaujímavé, ale nie až tak záživne ako predošlé pecky od Jaya Olivu. 70% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Storytelling fail. Je to úplne chaoticky vyrozprávané, dosadené flashbacky s originmi hrdinov sú ako päsť na oko (prečo tie neboli vydané ako spin-off kraťasy?) a tých zopár zaujímavých vecí vyplývajúcich z alternatívneho univerza je zaplavené spleťou priemerných akčných scén a všeobjímajúceho chaosu bezradných tvorcov, ktorí sa nevedia popasovať s vysoko postavenou latkou. Navyše najzaujímavejšia línia - mocenské chúťky Justice League - po pár minútach úplne ustúpi do prázdna. Toto malo skončiť ako seriál. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Po nezáživných posledních Batmanech je tahle alternativní Liga spravedlnosti velice osvěžující. Není to sice dokonalé (osobně se mi víc líbil Trůn Atlantidy), ale je to příjemná oddychovka se skvělou animací. Svět, který načrtly už úvodní kraťasy je rozhodně zajímavé a hodně převrácený (Darkseid). Za zmínku rozhodně stojí hlavní trojice, která je o dost složitější než většinou, což je jen dobře. Akce je pak také více než ucházející. Možná bych zapracoval na hudbě, jelikož o 20 minutách si nejsem schopný vybavit žádnou melodii. 75 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že tvůrci přitlačili trochu víc na pilu oproti předchozím animákům. Hodně brutality, mrtvol a scén, při kterých mnohdy i trochu mrazí - zakousnutej zmenšenej poník, spálený kostry otce a syna, masakr na svatbě (skoro jak z nějaké siciliánské gangsterky) atd. Prostě paráda. Líbilo se mi i nové pojetí Justice League - Superman (syn generála Zoda), Batman (Upír) a Wonder Woman (válečnice z planety New Genesis) ... nicméně jinak pojaté jsou i další známé postavy (Mr. Freeze, Atom, Cyborg), kteří se objeví bez svých alter eg a třeba Lex Luthor, který je pouhým vědcem, který se zajímá pouze o vědomosti o vesmíru. Paráda. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Pro mě až moc alternativní vesmír Justice league, který mě zas tolik nebere. Superman jako Zod-superman dobrý, Wonderwoman-zrada Darkseida to ušlo. Batman jako skutečný netopír a milostný trojúhelník děs. Nevim, kvalitou to řadím po bok JL: Trůn Atlantisu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jediný DC animák,který jsem absolutně nepochopil. Ještě nikdy,mi nebyl děj nějakého animáku,tak těžce u prdele,jako u tohoto. No,ale na 35 DC kresleňáků,je to výborné score. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ty příběhy s těmi klasickými superhrdiny už jsou natolik nudné, že je potřeba se podívat na stejné superhrdiny, akorát v jiném světě, kde mají trochu jiné vlastnosti, ale příběhy prožívají stejně blbé, což je velmi časté. Ne, tenhle filmeček nechápu už opravdu jako nějaký přínos, ale prostě jako snahu donutit koukat na cokoli, co má něco s komiksovými superhrdiny. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Animované DC a marvelovky mám moc rád a pravidelně se na ně těším, ale tohle je fakt peklo, nevyrostl jsem už ? 2/10 Ruce pryč od toho... ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než Trůn Atlantidy, ale stále to nedosahuje kvalit starších animovaných filmů od DC. Příběh je zajímavý (respektive tu alespoň nějaký je a skrývá minimálně jedno překvapení), alternativní varianty postav také, i když by jich mohlo být více, trio Batman, Superman a Wonder Woman už je trochu okoukané. Potěšila mě i docela rázná brutalita. Ovšem, animace není extra přitažlivá a příliš nekoresponduje s dospělým nádechem filmu. Tak snad příští film se kvalitativně přiblíží starším projektům od DC Universe Animated Original Movies. 5/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak v Bozích & monstrech se potkáváme s opravdu důkladně alternativní verzí Justice League: drsným Supermanem (jehož biologickým otcem byl generál Zod a vychovali ho mexičtí imigranti), krvesajným upírem Batmanem a Wonder Woman s kouzelným mečem. A překvapivě mne jejich pátrání, kdo je falešně obvinil a chce se jich zbavit, bavilo o něco více než v jiných případech restartů / reimaginací / paralelních světů / atp. Snad pro ten dospělejší ráz, kdy krev viditelně stříká a lidé nenávratně umírají. Také mne potěšil takový detail, že před finální bitkou došlo k evakuaci Metropolis, takže při následném plošném ničení budov jsem si nepředstavoval ty tisíce nevyhnutelných obětí v jejich útrobách. :-) ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Neveril jsem, ze by to mohlo byt tak dobre, ale byl jsem fakt prekvapen. Jedine, co bych vytknul a reknu to hned zezacatku, je grafika, ktera by mohla byt mozna bohatejsi, ale je to vec vkusu. Vsechno ostatni je ale super. Opet jsem si rikal..."elseworlds" boze, zase alternativni verze me oblibene klasiky...a panejo, podobne jako perfektni "Flashpoint Paradox" (2013) me vyvedl z omylu, tak i tento novy film. Prijde mi, ze v DC musi tyto alternativy milovat. Pokazde to hlavne scenaristum jaksi uvolni ruce a napisi pribeh, ktery ma nejen hlavu a patu, ale je i velmi dobre vypraven (podobne jako hrane filmy), vkusne doplnen flashbacky z minulosti a hlavne je napinavy, protoze divak dlouho nevi, kdo je vlastne ten padouch. K tomu celkem vtipne verze klasickych charakteru. Superman jako syn zleho Zoda, upir Batman, Wonder Woman ktera si bere Darkseidova syna, Lex "Stephen Hawking" Luthor a dokonce zde divak najde inspiraci i v "Terminator 2: Judgment Day" :)) Nerikam, ze bych tohle musel mit furt, prece jen zazita klasika, kde clovek vi, na co se muze tesit, jak se chova ten nebo onen superhrdina, je o neco lepsi. Ale za sebe rikam, ze obcas mi tohleto "vykolejeni z konzervativnich vod" prijde vhod. Obzvlast pokud k tomu vymysli takovy zajimavy pribeh a zapletku... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Kurňa, tak tomuto dávam totálne neobjektívne 5 hviezd, lebo by si to zaslúžilo tak cca 3, ale ten "iný" pohľad na "inú" dimenziu, tak to chcelo riadnu dávku odvahy, ale zároveň by to chcelo dotiahnuť dokonca. Načo seriál. Radšej dve časti podobne ako v prípade Návratu temného rytiera. Jedna zaoberajúca sa sčasti aj originmi nových hrdinov a jedna k finálnemu stretu. Takto premárnený potenciál s tak skvelou myšlienkou, to sa len tak nevidí. Škoda preškoda. Toto mohlo byť medzi animákmi niečo ako Watchmeni medzi ostatnými hranými filmami. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spracovanie Supermana, ktorého otcom nie je Jor-El, ale samotný Zod. Všade je krv a brutalita, Batman ako skutočný upír vyciciava ľudí o 106, len Wonder woman má na mňa príliš debilný kostým. Keďže mi vždy vadila absencia krvi a zabíjania v komixoch (Niekde Superman pri tom ničení mrakodrapov proste musí niekedy zraniť, či zabiť nevinných... o Batmanovi ani nehovoriac, chlapa proste nemôžete päsťou zraziť k zemi a čakať, že tam ostane ležať do príchodu polície.) ostal som spokojný, až na nejaké chyby v deji to bola zaujímavá alternatíva. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Poněkud jiná Liga spravedlivých. Supermanem není plachý žurnalista Clark Kent; Wonder Women není Amazonka princezna Diana a Batmanem rozhodně není milionář Bruce Wayne, který se zrodil, aby pomstil smrt svých rodičů na všech padouších Gothamu s pomocí svých znalostí a technických hračiček, ale upír živící se na krvi zločinců. Tato liga není ta, kterou na 100 % čekáte, ale taky má dobrý příběh. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Nie som z toho nejak na vetvy, ani veľmi sklamaný. Jedná sa však o zaujímavú alternatívnu realitu klasického DC sveta. ()

Reklama

Reklama