Reklama

Reklama

Královna Země

  • USA Queen of Earth (více)
Trailer 1

VOD (1)

Po dvou smutných událostech touží Catherine po klidu a samotě. Vypraví se proto do odlehlého domu u jezera, který patří její nejlepší kamarádce. Když se ale minulost střetne s přítomností, jejich poklidný pobyt vede k narůstající hysterii. Catherine právě zažívá obzvlášť temné období svého života. Její otec, slavný umělec, kterému spravovala veškeré záležitosti, nedávno zemřel a hned po jeho smrti dostala kopačky od svého přítele Jamese. Aby trochu pookřála, vyrazí za kýženým odpočinkem do domu u jezera, který patří její nejlepší kamarádce Virginii. Brzy po příjezdu ale Catherine zjistí, že najít zde vytoužený klid bude zhola nemožné. Okamžitě ji totiž přepadnou vzpomínky na společné chvíle s Jamesem, které s ním v tomto domě strávila přesně před rokem. Když se Catherine pokusí přiblížit k Virginii a navázat s ní kontakt, Virginia začne trávit stále více času se svým zdejším milencem Richem. Vztah mezi oběma ženami dostane povážlivé trhliny a Catherine se začne propadat do hlubin přeludů a šílenství. (Cinemax)

(více)

Recenze (20)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Čo chcel titul povedať? Žena je kráľovnou Zeme, nie nevyhnutne pre svoju schopnosť dávať život. Ešte mi prichádza na um katolícky pastor, ktorý pobúril bigotných veriacich, keď sa prebral po klinickej smrti. Začal totiž vyhlasovať, že sa stretol s Bohom a Boh je žena. Zaujímavé v súvislosti s filmom je, že práve ženy sú takéto náchylné na psychické problémy a nervové zrútenia. A je tiež pravda, že skutočné dlhoročné priateľstvá existujú asi len medzi mužmi, u žien je to iné. Lebo ani tieto dve by som priateľkami nenazvala. Hudobný doprovod je riadna psychiatria a v niektorých momentoch pripomína album "Cancelled Earth" od postapokalyptického dark ambient projektu Cities Last Broadcast. Ten odporúčam ako soundtrack k rezaniu žíl alebo uväzovaniu slučky. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Elisabeth Moss si tady jede svojí tour de force. Mix Polanskiho (Hnus) a sedmdesátkového Altmana (Images, Tři ženy), který mě v několika místech děsil stejně kvalitně jako letošní povedené horory. Ostatně tohle horor je. Ale je možná lepší, že tu ta nálepka v žánrech není, protože by sem přišli házet moudra někteří místní hororoví rozumbradové. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nejen Catherine se začne propadat do hlubin přeludů, šílenství a hysterie. I já jsem začala propadat šílenství z té osoby nebo jsem to nepochopila a nejsem schopná ani vyjádřit své pocity, které se od údivu, nelibosti, ale i chvilkovým pochopením stále měnily. Za mě tudíž slabá trojka. To je film pro odborníky v oblasti psychologie a psychiatrie Alexi, ale ne pro mě.........obyčejnou divačku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Jen si tu povídáme." - "Vážně?" Tísnivé psycho o dvou kámoškách, co se v srubu u jezera vykecávají ze svých vztahů a pocitů a střídavě se zraňují a hned zas ujišťují o tom, jak se mají rády, a přitom na sebe dlouze divně zírají. Sice je hrají moje velké oblíbenkyně a hrají je bravurně, plus to má díky kameře jedoucí hodně na detaily a zajímavé hudbě sugestivní atmosféru, ale přece jen je to na mě až moc nedějové a ublábolené. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dve scény sú geniálne; dialóg (resp dvojitý monológ) okolo 25tej minúty a odpočúvanie telefónu. Vcelku tak medzi 4 a 5, len mi trochu vadilo, že ten film nemá začiatok, stred a koniec, iba proste ide. Pretože potom iba proste skončil. Tých miestnych 58 percent je ale značná hanba. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výlety na chaty v lese mám rád, mám rád filmy z tohto prostredia a herečky sa do svojich úloh tak vžili, že mi je ľúto hodnotiť nižšie. Hustý psychologický film bez zjavnej dramaturgickej štruktúry, i keď samozrejme vývoj najmä ústrednej postavy a vzťahu medzi dvoma kamarátkami už zjavný je. Vopred by som si tipol, že Katherine bude hrať submisívnu ženu a Elisabeth dominantnú, ale ich výkony sú tak kvalitné, že si to vlastne opačne už ani predstaviť nedokážem. Vzhľadom aj na pomerne nízke tunajšie hodnotenie zaokrúhľujem nahor. Myslím, že práve na základe podobných indie filmov by sa mala hodnotiť súčasná americká kinematografia a nie podľa mainstreamu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Devadesát minut čisté deprese. A nebo taky nahlédnutí pod pokličku toho ženského světa. Je tak podobný, zároveň úplně jiný. Plný rafinovanosti, kalkulu a hlavně úplně jiného vnímání. Situace řeší mnohem jinak a abych byl upřímný, jsem moc rád, že jsem se narodil s pinďourem. Ten jejich svět mám moc rád, ale někdy z něj mám, podobně jako po zhlédnutí tohoto filmu husí kůži. Výborná záležitost, v čele s Elizabeth Moss, na kterou jen tak nezapomenu. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Dvojica kamarátok sa každú chvíľu navzájom zahŕňa výčitkami. A nedajbože, aby im v tejto "prívetivej" atmosfére otravoval vzduch aj niekto iný. Či dokonca chlap, ktorého si priviedla tá druhá. To už je hotová pohroma. Na tie všetky hádky je potom slabá náplasť jedna scéna, v ktorej naopak každá tú druhú v tichosti a pokoji vypočuje. Obidve sú z nechutne bohatej rodiny a zjavne im to moc neprospelo. Sú sebecké a rozmaznané. Toto sebectvo je ináč niekedy sofistikovaná vlastnosť. Na prvý pohľad sa môže zdať, že taký človek rozpráva nielen o sebe, ale často aj o iných ľuďoch. Až na to, že sa vlastne len sťažuje na to, ako sa ostatní chovajú k nemu. Mrazivá hudba a odľahlé miesto, kde sú postavy ubytované, je spolu s nápadne podobnými situáciami oboch hrdiniek, ktoré občas až pripomínajú zrkadlo, dobrou pôdou pre mystérium v tomto inak zjavne psychologickom filme. Myslím si, že Bergman by bol rád. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zřejmě schválně, ale příliš zmatené, tudíž ten film vyloženě zakopává svůj hlubší smysl, tak hluboko, že ho asi vyloví málokterý divák. Já k ním nepatřím a z tohohle jsem unuděný a zklamaný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Elisabeth Moss a Katherine Waterston hrají na výbornou a po celou dobu mi šrotovalo v hlavě, která z nich je větší magor. Ale celkový smysl toho všeho mi zůstal skrytý. Asi nejvíc se to z mého pohledu blížilo nějaké ponorce, ale to, jak se obě holky chovaly, mi hlava příliš nepobírala. Věřím, že řada lidí si ten význam vytáhne, ale já k nim bohužel nepatřím. 30% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Naozaj úžasné priateľstvo. Mal som pocit akoby sa obe ženy po celý čas zabíjali pohľadom. Ani neviem ktorá z tých dvoch mi viac išla na nervy svojim správaním a ktorá bola viac neznesiteľná. Bol to veru poriadne depresívny film, ktorý občas prerastal až v totálne šialenstvo. To by mi až tak nevadilo, skôr mi prekážala tá značná lyrizácia deju. Viac epickosti by to mohla pozdvihnúť cez hranice priemernosti. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Takové "hezké" holčičí přátelství...Kam se na nás chlapi hrabou - ti si dají po hubě a jdou to zapít. To holky si dokážou jít po krku mnohem rafinovaněji, znají své slabiny a přesně ví, kam seknout. Stejně rafinovaně je natočený i film, střídání časových rovin, měnící se nálada i vztahy mezi oběma dívkami, a pochyby, nakolik jsme vlastně součástí celé té manipulace. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Komorní soustředěné minimalistické drama postavené na výjimečným hereckým výkonu hlavní hrdinky, artové vynalézavé kameře a hudbě, které nás vezme na downward spiral cestu k postupnému psychickému rozkladu dívky, které umřel táta a ona se z toho snaží vzpamatovat na chatě u své nejlepší kamarádky. Místo toho však začnou vyplouvat na povrch staré křivdy, vzájemná cyničnost, chlad, manipulace, mocenské hry atd. Je to hodně tíživý, intenzivní a depresivní. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Dvě hnusné baby se spolu baví v baráku. Celý film je jeden zdlouhavý dialog dvou nesympatických bab plus sem tam nějakého chlapa. Divadelní hra se strašně natahovanými scénami. Neodehraje se zde nic, co by stálo za zmínku. Co je na tom ze žánru thriller, mi naprosto uniklo. Snad psychodrama, to by ještě jakž takž šlo. Nu, máte li rádi kecání, tlachání, a pár hloupých flasbacků, chutě do toho. Ostatním radím, ruce pryč!! Rozhodně nevěřte tvrzení na FB, že jde o horor. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Dobře vyšroubovaný psychothriller až k očekávání nepříjemného úderu v podobě vraždy, ať už chladnokrevně promyšlené, nebo v afektu. To, že se nakonec nestane, a vše skončí jakýms takýms happyendem, neodpomůže od divného pocitu, který film brilantně zanechá! Výborná hudba! ()

space weaver 

všechny recenze uživatele

Slušná "ženská" psychojízda, která je místy halucinogenní. Elisabeth Moss hraje skvěle. Je to takový horor duše a to poměrně náročný.Ženská psychika a jejích milión komnat nejsou úplně můj šálek kávy, ale film je řemeslně povedený a hlavně má atmosféru.... i když dost nepříjemnou. ()

Reklama

Reklama