Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku - Série 1

(série)
USA, 2015, 9 h 6 min (Minutáž: 48–60 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Cary-Hiroyuki Tagawa, Rufus Sewell, Joel de la Fuente, Rick Worthy, Daniel Roebuck, Brennan Brown (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (19)

Foltest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se mi zatím moc líbí. Je plný napínavých momentů a skvěle se v něm pracuje s hudbou. Některé díly sice možná byly trochu utahanější, ale výsledný dojem to rozhodně nezkazilo, protože šlo o opravdové minimum. Závěr, kdy už děj konečně zabrousil do vysoké politiky, pak byl opravdu grandiózní. Především poslední epizoda je pak jistě klenotem celé série. Alternativní realita je popsána zajímavě a uvěřitelně. Taktéž se mi líbily různé politické a špionážní machinace. Za nejzajímavější dějovou linku série ale rozhodně považuju Smithův příběh v New Yorku. Ten bližší pohled do jeho rodiny a obecně do jeho života ho pro mě dělá jednou z hlavních postav celého seriálu. Nějakou hlubší ideu pak série získává skrze Wegenerovův příběh, který seriálu dodává patřičnou hloubku. Děj v odboji je pak mírně slabší. Protagonistka se ne vždy chová úplně rozumně a obecně mi celé to hnutí připadá dost amatérské. Tady by tvůrci mohli v 2. sérii trochu přitvrdit. Jednoznačně nejlepší momenty série jsou Smithova rodinná oslava a Wegenerovo setkání s rodinou. Napříště by pak tvůrci také mohli rozvést smysl těch filmů. Nevím, jestli jsem hloupý, ale nepochopil jsem to. Seriál tedy rozhodně doporučuji ke zhlédnutí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námetovo vystavané na základoch budovania záhadnosti v alternatívnej minulosti okolo záznamu(ov), ktorý by mal “otvoriť oči” širokému spektru ľudí, čo nesmierne pripomína “biblickú story” s Danzelom: “Kniha prežitia”. Ako celok však na mňa samotná (prvá) séria pôsobí príliš minimalisticky, kedy je fašizmus ako taký, akoby prezentovaný čisto cez formu “pánskej módy”, než vyobrazením veľkých miest či samotného okolia v žiari reflektorov Svastiky. Neviem no. Mne tento projekt príde ako solídny námet, ktorý hrubo nevyužil všetok svoj potenciál i keď jedným dychom musím dodať, že ma celkom láka sledovať ďalšiu sériu, vďaka ktorej by človek zistil, akým smerom sa to vlastne celé bude uberať. ()

Reklama

JiV 

všechny recenze uživatele

Spíš k 70%. Nápad, provedení supr. V podstatě i scénář je OK, jenom mi teda dost vadí, že se v poslední době dělají z kladných hrdinů idioti, co jednaj zcela nelogicky, zkratkovitě a ty problémy si vlastním chováním prostě zaslouží - o to hůř pak působí oslí můstky, který je z těch sraček vytáhnou. A přitom záporáci jsou vlastně povedení - většinou jsou to chytří, šarmantní zmrdi, který si oblíbíte skoro stejně jako toho Mirka Dušína/Mirku Dušínovou s lobotomií. A tak je tomu i v tomto seriálu. Nicméně jsem 1.sérii dokoukal a dám i druhou. ;-) ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já, přiznám se, nevím moc kam přesně to zařadit. Na jednu stranu premisa a provedení je skvělá. Lokace, herci, oblečení, atmosféra(hlavně první episody) wow, na druhé straně... Občas to sklouzne k tak strašně demetnímu nudnému ničemu, že jsem měl sklony vypíchnout si hailováním oko. Chtěl bych odpovědi (obzvláště po 10), jenže nevím jestli mám odvahu pustit se do druhé série, no uvidím. Btw je zajíma, že náš kámoš Heidrich běhá po světě, JAK MOC SE TEN PRIMÁRNÍ SVĚT LIŠÍ OD NAŠÍ HISTORIE?????? Jo a chvilička ticha pro kámoše toho brýlatého blbce a jeho přítelkyně,která má super schopnost to zesrat všem okolo a pak říct: "UPS stalo se": D, to je true hrdina a bro téhle série, never forget. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nooo, jsem velice, velice mile překvapena touto alternativou reality...Je zajímavé nechat se vést příběhem jak by to mohlo vypadat...Až na ten konec se na seriál dívalo moc dobře...Ta ponurá atmosféra...počasí...a všudypřítomná beznaděj...jeden se s tím mohl okamžitě ztotožnit...Notabene pokud je starší ročník, tak to pro jednoho není žádná sci-fi, ale něco podobného co jsme si užili s totalitou...Za mě 90% ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama