Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku - Série 4

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 8 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Kamera:

Gonzalo Amat

Hrají:

Frances Turner, Clé Bennett, Alexa Davalos, Rufus Sewell, Rick Worthy, Joel de la Fuente, Chelah Horsdal, Genea Charpentier, Jason O'Mara, Daniel Diemer (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

korok 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice důstojné zakončení celé série. Taktéž jsem potěšen, že nezůstal otevřený konec. Celkově vzato, dle mého skromného názoru, skvělý a napínavý seriál s úchvatnými kulisami, lepší než knižní zpracování a to je rozdíl třeba oproti Otčině Roberta Harrise, kde zase kniha byla skvělá ale filmové zpracování za moc nestálo. ()

Foltest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věřím, že čtvrtá série si se závěrem seriálu poradila důstojně. Ano, sice využila spoustu scenáristických zkratek, kdy do hry zničehinic zařadila spoustu nových postav, o kterých divák nikdy předtím neslyšel a scenáristům se prostě jen hodilo, když je tam měli. Přesto jsem ale spokojený. Celou sérií se nesla již dávno známá jediná pravda, že celý seriál je vlastně o jediné postavě, a to o Johnu Smithovi. Jeho část příběhu mě zajímala nejvíce a byla podle mě i nejlpépe zpracovaná. Specifikem této série byl rozhodně narůstající vliv Kida na příběh, jenž si ukrajoval stále více času a na závěr i velmi zajímavě vyvrcholil. Kido obecně i v průběhu série prošel velmi zajímavým charakterovým vývojem, která postavě přidala na propracovanosti. Obecně tak můžui říct, že se mi závěrečná série moc líbila. ()

Reklama

Karell840 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně je to podobné trojce v tom, že některé dějové linky jsou vyloženě nezajímavé a máte chuť přetáćet. Kdyby v sérii nebyl vůbec příběh Abendsena, nebyl zde detailní příběh odboje, a naopak by trochu víc pracoval se Smithem, Thomasem a Kidem, bylo by to asi klidně za 4-5. Takhle je to bohužel prostě nuda, kdy čekáte na hlavní děj a zoufale vás osudy některých postav nezajímají. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! Podle mě tohle byla možná nejlepší série. Těšil jsem se na každý další díl. Hlavní důvod proč to bylo tak poutavé je ten, že odboj a Juliana zde dostávají možná nejméně místa a série se zaměřuje spíše na Smithe a Kida. Je mi velmi líto, že tak ke konci musela odpadnout postava ministra Tagomi, byl to jeden z tahounů. Celá tato trojka (Smith, Tagomi a Kido) zde přebrali post hlavních postav po první sérii hlavních postav ala Juliana, Frank atd. A tisíceré díky, že se tak stalo. Každý moment s odbojem, Julianou atp je nudný, doslova se těšíte až zas uvidíte tu trojku. Asi nejvíce ze všeho se mi líbíla Smithova návštěva druhého světa a jeho civění a obdivování. Každopádně chudák druhý Smith. Bohužel konec se mi zdá hodně utnutý a uspěchaný. Je zde plno nezodpovězených otázek a hlavně chování Smithe zde už ani jaksi neodpovídá charakteru postavy kterou ztvárňuje. Neví jak to skončit, když má plnou moc? A když se jeho asistent dozví o jeho smrti, skončí to do sekundy a odhodí svůj kříž? Hodně divné a dost umělé. Velká škoda, mohlo to skončit velkým finálem charakteristickým pro snad každou sezónu tohoto seriálu. Ale kromě tohoto bohužel dost výrazného zaškobrtnutí jsem si teda užil každý díl. I hudební složka je zde zase výraznější oprotí minulým sériiím a dodává tomu ten správný ráz. Herec Kida v celém seriálu nahodil tak dobrý akcent, že když jsem ho slyšel v reálu, tak jsem ho nepoznal, neskutečně dobře to zahrál. Navíc je z Filipín. A postava Smithe opravdu lépe nemohla být ztvárněna, čím to, že nakonec cítíte sympatie a fandíte náckovi co plánuje zplynovat půl národa? Holt budování charakterů je tu opravdu úžasné. Když se ohlédnu zpátky na celý seriál, tak musím říct že se jednalo o velmi povedené dílko a závidím lidem, kteří se k němu dostanou v dokončeném stavu, kde budou mít všechny série dostupné a nebudou muset čekat roky na pokračování. 90% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Akákoľvek) Posledná séria jednoliatého príbehu by mala byť vyvrcholením so všetkým čo k tomu patrí. Bohužiaľ, táto ani zďaleka nenapĺňa očakávania, negraduje ako by mala, pričom je takpovediac skôr uspávankovou záležitosťou, ktorá sa prevažne opiera o prvky dramatu než fantasy či sci-fi. Za mňa väčšie sklamanie ako séria prvá, a to už je čo povedať, pričom absurdnejšie to z pohladu odpovedí na viacero “položených” otáznikov ani nemohlo skončiť. Škoda .. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Čtvrtá série je založena na nedokončeném pokračování původní knižní předlohy Philipa K. Dicka. (maxmen)

Reklama

Reklama