Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (250)

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Od 1. sezony TD v "telce" nebylo nic lepšího a napínavějšího... Svělá adaptace podpořená výbornými herci - Sewell, Hiroyuki "Shang Tsung" Tagawa a Joel de la Fuente. Ne že by ústřední duo (vlastně spíš trio Juliana - Joe - Frank) nebylo fajn, ale daleko zajímavější bylo sledovat, jak se se svými povinnostmi vypořádají brilantně napsané a zcela nečernobílé postavy. Aneb můžete fandit někomu, kdo posílá nevinné do plynu? Je tu několik opravdu silných momentů, která vám ukážou lidskou stránku "monster". Menší varování - je to míň sci-fi mystery a víc meditace o smyslu "vyššího dobra" než by se mohlo zdát. Seriál ale perfekně ukazuje Dickovu schopnost chirurgicky přesně pitvat nadčasová témata, která jsou právě ted o to aktuálnější. Kéž se vždy najde pár správných chlapů (a dam), kteří najdou odvahu... ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Filmy či seriály podle Dickových románů moc slavně nedopadají, snad až na Blade Runnera, který se od knihy docela dost, i když ne tak podstatně, jako tento seriál, liší. A řekl bych, že bohužel ani tento seriál nebude výjimkou, pokud jde o kvalitu či popularitu. Kniha není žádná akčňárna a chybí i zajímavá dějová linie, příbeh, proto se seriál dost liší a ten děj je prakticky dílo scenáristů, kteří využili hlavně téma knížky. O čem by konec konců seriál byl, kdyby se držel knihy, která je přesně tím typem díla, které je nezfilmovatelné? Zpracování seriálu je výborné, to se musí uznat, ale podobně jako mě nenadchla kniha, nenadchl mě ani tento seriál. Seriál jako celek nebudu hodnotit, viděl jsem jen polovinu epizod první řady. Jestli vás seriál nechytne během prvniích dvou nebo tří dílů, nechytne vás asi vůbec, protože je pořád na jedno brdo, takže zvažte, zda další díly stojí za váš čas. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

/// Pilot /// Pecka! Než dotočí zbytek, musím si načíst tu Dickovu předlohu… vypadá to velmi lákavě. Seriózní hodnocení až po sezóně. /// 1. sezóna /// Do půle sezóny se to mírně vleklo, ale parádně napsaný finiš to zvedl o něco vejš než Dickova předloha. Dobrý to bylo, vyhlížím druhou sérii. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý seriál s pomalejším rozjezdem a naprosto luxusní atmosférou. The Man In the High Castle je rozhodně jedním z těch lepších loňských seriálových počinů, jehož kvalita je naprosto bez diskuze. První polovina seriálu je pomalejší, navnazuje do děje, seznamuje se skvěle napsanými a zahranými postavami. A pak se to rozjede a je to ještě větší žrádlo, prostě dílko, které je fakt díl od dílu lepší a zejména poslední dva díly jsou vyložená lahůdka (heil Heidrich). Navíc, už jen ten nápad (koho tněkdy nenapadlo, jak by to vypadalo) si zaslouží hvězdu navíc, obzvlášť když má tak špičkové ztvárnění - už jsem se zmiňoval o té luxusní atmosféře a vizuální stránce celého díla? Phillip K. Dick by měl radost. Přesto jsem byl mírně zklamán a tak zatím nechávám čtyři hvězdy, nicméně na druhou sérii jsem nesmírně zvědavý. Před ní si to asi dám ještě jednou a slibuji, že sii to vychutnám víc, včetně prvních dílů, které by opravdu mohly jen těžko zaujmout - ale nevzdávejte to, ten seriál je fakt klenot (u mě se to zlomilo někdy na konci čtvrtého dílu, pak to jelo). 80%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Plakátová prezentaze fašizmu a nacizmu, snaha vzbudit emoce k postavám, které známe sotva minutu a angažovanost ke vztahu, který známe sotva dvě. Všudypřítomný hnědý filtr a k tomu jeden z mých nejméně oblíbených žánrů - alternativní realita. Ne zrovna ideální rozjezd. Jestli si mě seriál něčím získal, pak velmi brzkým příslibem zajímavého sci-fi, které se začne naplňovat koncem první série a mou slabostí pro špionážní drama, které se naplňuje až do samého konce. Díky premise navíc nabízí snad jediný legálně možný vhled do nitra nacistické rodiny. Hajluje se neustále, cigareta pálí jedna od druhé a pro tabuizovaná slovíčka a myšlenky nechodí daleko. 'Alternativní' tedy funguje jako svého druhu alibi pro nepříjemné srovnávání s 'realitou'. Na své si přijdou příznivci motýlího efektu a samotný konec otevírá dveře symbolickým významům a přesahům, které do seriálu prosakují od samého počátku. Poměrně velké překvapení a palec nahoru pro producenta, co to odklep. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • Všechny svastiky vytvořené pro seriál byly po dokončení finální série zničeny. (maxmen)
  • V prvej sérii sa objaví niekoľko historických postáv: napr. Adolf Hitler a Reinhard Heydrich. Rovnako princ a princezná Japonska sú v skutočnosti považovaní – hoci ich nikto neoslovuje menom – za "alternatívnu verziu" princa Akihito a princeznej Michiko. (Avathar)
  • Postavy to síce nikdy nahlas nevyslovia, ale séria zakázaných filmových kotúčov, ktoré zobrazujú víťazstvo Spojencov v Druhej svetovej vojne, sa volajú „The Grasshopper Lies Heavy“, v preklade: „Kobylka zaľahla sťažka“, čo je odkaz na biblickú knihu Kazateľ. (Avathar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama