Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 2
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (250)

Babous 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústřední dvojice a zajímavé prostředí alternativní historie, kdy byly Spojené státy rozdělené na nacistický východ a japonský západ. Hutná atmosféra totalitního státu. Má to potenciál udržet si pozornost diváka i v podobě klasického seriálu. Seriál se ovšem navzdory výbornému námětu táhne a na konci zvrhává v nefalšované sci-fi/fantasy, což mě trochu zklamalo. Ta atmosféra alternativní reality se mi líbila víc. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na úvod je to celkem silná káva, pobrat všechny informace a postavy, stejně jako především vztahy mezi jednotlivými frakcemi - nicméně jakmile se tím prohlodáte, vyplivne vám na konci pilot dvě celkem sympatické postavy a jednoho záporáckého hajzla, tudíž se celá rovnice rychle pokrátí a dál už se s tím bude počítat mnohem líp. Teda alespoň doufám, protože atmosférou a kulisami je to náramně originální podívaná, tak snad i ten příběh bude stát za to. Pilot 70% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V konečnom dôsledku to za tých 36 hodín sledovania príliš nestojí. Postaviť všetko na základoch solídnej, originálnej myšlienky je síce pekné, no som názoru, že sa z tohto projektu dalo vyťažiť ďaleko viac, ako len ponúknuť akýsi dramat, ktorý (akoby chcel) chce v ľuďoch vyvolávať hlboké úvahy či prebúdzať krivdu, útrapy, respektíve sebareflexiu v "národnostno-menšinových" otázkach. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Od 1. sezony TD v "telce" nebylo nic lepšího a napínavějšího... Svělá adaptace podpořená výbornými herci - Sewell, Hiroyuki "Shang Tsung" Tagawa a Joel de la Fuente. Ne že by ústřední duo (vlastně spíš trio Juliana - Joe - Frank) nebylo fajn, ale daleko zajímavější bylo sledovat, jak se se svými povinnostmi vypořádají brilantně napsané a zcela nečernobílé postavy. Aneb můžete fandit někomu, kdo posílá nevinné do plynu? Je tu několik opravdu silných momentů, která vám ukážou lidskou stránku "monster". Menší varování - je to míň sci-fi mystery a víc meditace o smyslu "vyššího dobra" než by se mohlo zdát. Seriál ale perfekně ukazuje Dickovu schopnost chirurgicky přesně pitvat nadčasová témata, která jsou právě ted o to aktuálnější. Kéž se vždy najde pár správných chlapů (a dam), kteří najdou odvahu... ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Filmy či seriály podle Dickových románů moc slavně nedopadají, snad až na Blade Runnera, který se od knihy docela dost, i když ne tak podstatně, jako tento seriál, liší. A řekl bych, že bohužel ani tento seriál nebude výjimkou, pokud jde o kvalitu či popularitu. Kniha není žádná akčňárna a chybí i zajímavá dějová linie, příbeh, proto se seriál dost liší a ten děj je prakticky dílo scenáristů, kteří využili hlavně téma knížky. O čem by konec konců seriál byl, kdyby se držel knihy, která je přesně tím typem díla, které je nezfilmovatelné? Zpracování seriálu je výborné, to se musí uznat, ale podobně jako mě nenadchla kniha, nenadchl mě ani tento seriál. Seriál jako celek nebudu hodnotit, viděl jsem jen polovinu epizod první řady. Jestli vás seriál nechytne během prvniích dvou nebo tří dílů, nechytne vás asi vůbec, protože je pořád na jedno brdo, takže zvažte, zda další díly stojí za váš čas. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • Postavy to síce nikdy nahlas nevyslovia, ale séria zakázaných filmových kotúčov, ktoré zobrazujú víťazstvo Spojencov v Druhej svetovej vojne, sa volajú „The Grasshopper Lies Heavy“, v preklade: „Kobylka zaľahla sťažka“, čo je odkaz na biblickú knihu Kazateľ. (Avathar)
  • Herec Joel de la Fuente, který ztvárnil šéfinspektora Kida, si po skončení natáčení odnesl na památku Kidovy ikonické kulaté brýle a od kostymérů dostal ještě darem oblek své seriálové postavy. (pusheen)
  • V alternatívnej realite, v ktorej sa odohráva dej seriálu, prebiehala druhá svetová vojna v rokoch 1939 – 1947. (Avathar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama