Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze uživatele PaTeXx k tomuto seriálu (34)

Muž z Vysokého zámku (2015) 

První série neměla takové tempo a tvůrci využívali spíš toho, že ten čas využijí na seznámení s postavami a vytvoření nějakých vztahů k nim (jak negativní, tak pozitivní). Druhá byla lepší v několika ohledech a začaly naskakovat první pořádné twisty. Třetí a čtvrtá série už byly jednoduše fenomenální a bez sebevětších chyb, kromě jedné. Všichni asi víme, že to je bohužel závěr. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Minimálně o třídu lepší než první série. Ať už se jedná o víc prožívané herecké výkony, o božský soundtrack nebo o jednotlivé scény. Ne, že by první byla špatná, ale ta druhá... ta bylo bombová! A osmá epizoda? K tomu nemám slov. Dobrá práce, TMITHC crew! "One selfless act of love and hope. That's what I put my money on." ()

The Tiger's Cave (2016) (S02E01) 

Na začátek to nebylo vůbec špatné, ještě když se vezmete v potaz, že všichni herci a celá TMITHC crew se musela dostat do toho tempa, které jim dost doufám vydrží. Mimo jiné scéna, kdy (SPOILER!) Jules vstoupila do místnosti v High Castle a kdy si souběžně Adolf pouštěl film, byla naprosto lovely. Zatím skvělá práce! Kdyby tak díly pokračovaly, vůbec, ale vůbec bych se nezlobil. ()

The Road Less Traveled (2016) (S02E02) 

Co je největší pokrok od první série, jsou určitě emoce. A mám takové tušení, že si jich užijeme víc než dost. Ale nemyslím zrovna ty šťastné... ()

Travelers (2016) (S02E03) 

Komentář obsahuje lehké spoilery! Dá se říct, že některé napínavé situace se poměrně uklidnily. Juliana si může na nějakou dobu oddychnout a Smith už vyřešil svůj "problém". Naopak Frank je pod ještě větším tlakem než posledně, ale úplně největší otazník visí nad Joem, jak bude pokračovat jeho relationship s tatíkem. ()

Escalation (2016) (S02E04) 

Jeden z nejlepších dílů dosavadního průběhu série (i když se ze 70% točil kolem Franka). Samozřejmě velký podíl na tom má scéna s bombou, které v některých momentech sršela napětím. Každopádně pořád čekáme jak to bude s Joem, ale nejdůležitějším tahákem do dalšího dílu je Juliana, která by se štěstím MOHLA konečně dostat odpovědi. ()

Duck and Cover (2016) (S02E05) 

Dobrý díl. Ale vyřešení Joeovy situace mě moc nepřekvapilo a od obřadu jsem čekal trochu víc. ()

Kintsugi (2016) (S02E06) 

Ajajaj... Máme tu mírný úpadek kvality. Už dva díly jsem neviděl pořádnou akci, tak doufám, že právě v tom příštím se jí už dočkám. ()

Loose Lips (2016) (S02E08) 

Sice trochu nechápu Tagomiho mindfuckovou dějovou linku, ale děj tohoto dílu se upínal úplně jiným směrem. Nejlepší. Díl. Seriálu. ()

Detonation (2016) (S02E09) 

Tak už jsem Tagomiho pochopil. Ale přiznám se, že (lehký spoiler!) od atentátu na Kempeitai jsem čekal o trošičku víc než nakonec přišlo, každopádně musím pochválit proslovy Onody a Heusmanna, které ve mně našli naději, že poslední díl ještě může přinést báječný závěr. ()

Fallout (2016) (S02E10) 

Luxus. Od úvodního flashbacku až po vynikajícně emotivní rozhovor Juliany s Mužem z HC. "Hey, sis." ()

Série 3 (2018) (S03) 

Na to, že byla ta pauza tak dlouhá, tak přinesla ovoce (většinou to tak nebývá). Opět skvělá série se vším všude. Hlavně, ať jich není až moc. ()

Now More Than Ever, We Care About You (2018) (S03E01) 

Po dvouleté pauze jsem byl dost zmatený, ale už si na všechno začínám vzpomínat a "seznamovat se" s postavami. A nejen to. Už mě pohltila ta senzační atmosféra TMITHC jako předtím. ()

Imagine Manchuria (2018) (S03E02) 

Tempo trošku opadlo a s tím i nějaké napětí či dramatičnost. Ale je pořád začátek série, žádná tragédie. ()

Sensô Kôi (2018) (S03E03) 

Doufal jsem, že ta poslední věta zazní. Jen jsem to čekal trochu později. ()

Sabra (2018) (S03E04) 

Už by to chtělo nějaký zvrat nebo minimálně překvapení. Snad si tvůrci to nejlepší ještě nechávají na příště. ()

The New Colossus (2018) (S03E05) 

Přesně jak jsem chtěl, zvrat přišel. A že byl pořádný. Takže jednoho zmrda by jsme měli, teď se ještě popasovat se zbytkem. Dosavadní nejlepší epizoda třetí série. ()

History Ends (2018) (S03E06) 

Mám obrovský strach o Tagomiho, protože každý Árijec se jménem Hans je v kinematografii člověk, který dosáhne všeho co chce (alespoň teda co znám z německých pohádek). V tomhle případě ultimátní vyvražďovač japončíků. ()

Excess Animus (2018) (S03E07) 

Jediné mínus v téhle epizodě je, že dějová linka Smithových je zatím k ničemunevedoucí a už je čas, aby z toho něco vzniklo. Jinak budu muset dát příště o stupeň míň. ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama