Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Cheeter k tomuto seriálu (23)

Muž z Vysokého zámku (2015) 

Děj mi tak zajímavý nepřišel, jako spíš to, jak by běžný život vypadal, kdyby OSA vyhrála válku. Abych pravdu řek, ději mi přijde takovej trochu zvláštní, je tam jakoby mystično. Další, co je na tomto seriálu zajímavé, je otázku, kterou si dokola kladu. Kde je bod, od které se to všechno vyvíjelo jinak? Přijde mi, že není jeden. Každopádně uvidíme, co přinese druhá série, třeba mě přesvědčí o tom, že děj je zajímavější.... ()

Série 3 (2018) (S03) 

Hodnocení třetí série bych rozdělil na dvě části, na první a na druhou půlku série. Ta první mě moc nenadchla. Byla taková mdlá, docela jsem se nutil na ní koukat. Ta druhá byla mnohem lepší, na díly jsem se těšil. Konec série nechal otevřenou řadu dějů, takže je na co se těšit dál. Snad ale nebude čtvrtá série podobná té třetí, kdy se první půlka řady nechala stáhnout do dvou maximálně třech částí. ()

Now More Than Ever, We Care About You (2018) (S03E01) 

Z úvodu třetí série jsem poněkud rozpačitý. Sice slibuje zajímavé zápletky, ale celkově byla epizoda taková mdlá. Pevně doufám, že se to s přibývajícím dějem zlepší a že toto byla jenom nutná daň za další děj. ()

Imagine Manchuria (2018) (S03E02) 

Podobně rozvleklé jako první díl, jakoby se tvůrci, opojení tím, že o seriál je zájem, snažili děj co nejvíc natahovat, aby mohli dát divákovi co nejvíc prostoru. V tomhle případě je to spíš na škodu. ()

Sensô Kôi (2018) (S03E03) 

První dva díly stály skoro za nic. Zde se děj konečně začal zajímavým způsobem rozjíždět. Pár momentů bylo opravdu zajímavých, tak snad to tak bude pokračovat i dál. ()

Sabra (2018) (S03E04) 

Návrat na úroveň první a druhé epizody. A některé věci už začínají být docela těžko k uvěření. ()

The New Colossus (2018) (S03E05) 

Docela příjemná změna po minulém dílu, tenhle byl nabitý dějem a nejenom jím. Docela jsem se bavil a trochu si i snad připomněl první sérii kde jsem toho objevoval docela dost. To později odeznělo. Ale teď cítím na půl svěží vítr a těším se, co bude dál. ()

History Ends (2018) (S03E06) 

Jediná dějová linie, která celou dobu stojí za to, je kolem Smitha. To ostatní je tady takový přílepek. Snad to bude později dávat větší smysl, ale teď je to spíš takové vycpávkové. ()

Excess Animus (2018) (S03E07) 

Pevně doufám, že tento díl byl oním tichem před bouří, která nás čeká. Všechno tomu nasvědčuje, tak se v tom nezklamu. A štve mě, že Helen dostává hodně prostoru. Buď nás čeká něco zajímavého, nebo tvůrci potřebují vatu. Co z toho ještě sám nevím. ()

Kasumi (Through the Mists) (2018) (S03E08) 

Po delší době epizoda, která mě bavila. A to navzdory balastu, který místy byl. Snad je znak začínající bouře před končící sérií. ()

Baku (2018) (S03E09) 

Pěkně se to rozjíždí. Jen je škoda, že to je až tato a minulá epizoda. A snad i to, co bude příště. A projevuje se i deformace z GoT. Pořád čekám nějaký náhlý zvrat. Například v poslední scéně. ()

Jahr Null (2018) (S03E10) 

Se závěrečnou epizodou jsem spokojen. Její děj a spád se mi líbil, akorát mě zklamaly první díly série. Nicméně měli jsme možnost vidět show a řadu momentů, které budou určující hlavně pro další sérii. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Čtvrtá série se hodně vlekla, pak ale přišlo pár okamžiků, které byly skvělé. Na závěr jsem se proto těšil, ale přišlo tam docela zklamání. A jeden postřeh. Proč je všude tolik hákekreuzů. Beru, že byli všude. Ale přijde mi to až přehnané. ()

Hexagram 64 (2019) (S04E01) 

Nemůžu si pomoct, ale jakoby tvůrci něco podstatného vynechali. Nebo si to šetří na jindy? ()

Every Door Out... (2019) (S04E02) 

Pokud se něco děje, tak je toho dost málo na to, jakou díl měl stopáž. Je vidět, že to roztahují a roztahují... ()

The Box (2019) (S04E03) 

Nemůžu si pomoct, ale to nějaké rozvleklé. A taky mi uniká, kam to teď míří. ()

Happy Trails (2019) (S04E04) 

Ačkoliv dějově zatím nejzajímavější část, tak je to stále takový mírný nadprůměr, byly tu už mnohem lepší části. ()

Mauvaise Foi (2019) (S04E05) 

Je to stále na stejné úrovni, jenom Smith se zdá být nahlodaný a labilní, což může přinést zajímavou zápletku, proto zvedám hodnocení. ()

All Serious Daring (2019) (S04E06) 

Závěr sice zajímavý, ale budu se opakovat, kde je ta dřívější svěžest? ()

No Masters But Ourselves (2019) (S04E07) 

Tentokrát velmi dobrá epizoda s ještě lepším koncem, pevně doufám, že jen odrazový můstek před koncem série. ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama