Reklama

Reklama

Vojna a mír

(seriál)
  • Velká Británie War and Peace (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2016, 6 h 20 min (Minutáž: 60–80 min, Televizní verze: 4x90 min)

Režie:

Tom Harper

Předloha:

Lev Nikolajevič Tolstoj (kniha)

Scénář:

Andrew Davies

Kamera:

George Steel

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Paul Dano, James Norton, Lily James, Adrian Edmondson, Aisling Loftus, Greta Scacchi, Jack Lowden, Tuppence Middleton, Aneurin Barnard, Jessie Buckley (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V období zuřící války mezi Ruskem a Napoleonem se může život pěti aristokratických rodin navždy změnit... Ocitáme se v Rusku roku 1805. Francouzská armáda pod Napoleonovým velením vtrhla do Rakouska a nyní ohrožuje Rusko. Pierre Bezuchov, představitel ruské šlechty, se netají se svými politickými názory a podporou francouzského vojevůdce, což se zdejší společnosti příliš nelíbí. Andrej Bolkonský, Pierrův nejbližší přítel a dědic jedné z nejurozenějších ruských rodin, chce získat slávu a povýšení v carské armádě čelící Napoleonovi. Nataša Rostovová pochází z nižší šlechtické rodiny, je to veselá i hloubavá dívka hledající své místo ve společnosti. Příběhy našich hrdinů se odehrávají na pozadí vojny a míru. (Filmbox)

(více)

Diskuze

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

MontyBrogan

Vim, že ho podváděla. Však jsem psal i o tom dítěti. Polovina scén s ní ybla o tom jak ho podváděla. :)

Ale když se vžiju do role Pierra, tak bych tenhle konec taky bral. On ji měl rád od začátku filmu až do konce, kde ještě o ní říkal, že tohle si nezasloužila.

Byly tam horší postavy. Například Dolochov byl pak na konci hroznej kamarád taky. :) Otci Heleny taky odpustil a ten v tom měl víc prsty než sama Helena. A do konceptu celého příběhu by to aji sedlo, nakolik utrpení a ztráta dokáže člověka změnit k lepší povaze. :)

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Vieš, že ho Helena podvádzala? Celkovo si robila, čo chce a potom sa mu vysmievala do očí. Ja som jej nefandil ani keď bola a aj mala byť jej postava príťažlivá. 

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Nevím proč, ale já celou dobu  fandil Heleně i přesto jaká byla, na konci se mi to jen potvrdilo. A třeba Natašu (ne že bych jí přímo nemusel) jsem si neustále nedovedl představit jako jednu z hlavních postav.

Vzhledem k tomu, že jsem knihu nečetl a nevěděl jak to dopadne, ve mě film zanechal hodně kladných emocí. Ale pořád jsem tak nějak doufal, že Pierre se svojí dobrou duší přijme Helenu i s dítětem. Možná za to může i Tuppence, ve které jsem prostě žádné zlo neviděl. :)

na příspěvěk reagoval MontyBrogan

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Kaufman

To samozrejme tiež. Bolkonskij podľa knihy má byť silnejší. A mal som pocit, že Paul Dano snáď kvôli tomu pribral alebo ho tak namaskovali. Ale teraz vidím v galérii, že ani moc nie. Seriál som totiž ešte nevidel. Mám ho celý prichystaný v compe, ale stále si ho šetrím. 

Milwa

Milwa (hodnocení, recenze)

Četla jsem knihy a viděla několik verzí. Sovětskou jsem například nedokoukala, to se prostě nedalo:( Tato mi přijde velmi věrná co se postav týče, třeba Pierra jsem si přesně takto představovala. Nechápu proč tomu všichni vyčítají britskou atmosféru, já tam naopak velmi vnímám snahu  o autentičnost - reálie, písně,..zase nemůžeme chtít zázraky, natočili to britové, tak to bude trochu britské....naše Jana Eyrová s Kačerem je taky nahony vzdálená originálu a pořád je to skvělé dílo. 

na příspěvěk reagoval Asenath, MontyBrogan

Aaron.

Aaron. (hodnocení, recenze)

Kaufman

taky si myslím..navíc to, jak tam všichni mluví anglicky, je taky trochu na hlavu...aspoň ti francouzi mohli mluvit francouzsky a ne anglicky s francouzským přízvukem

suomifilm

suomifilm (hodnocení, recenze)

vito_corle

Snažím sa robiť titulky ako najrýchlejšie to ide, ale minule som mala povinnosti (robím cez manželov profil:), tak som nestíhala. Na piatu som sa snažila urobiť čo najrýchlejšie, už sú nahraté:)

Uživatel suomifilm smazal svůj příspěvek.

Odyssey

Odyssey (hodnocení, recenze)

Pátá epizoda byla úžasná. Borodino krásně zfilmované, jen to mohlo být ještě delší.

na příspěvěk reagoval vito_corle

Jenda

Jenda (hodnocení, recenze)

Od tohoto potřebuju soundtrack... Stejně jako od Phippsova Wallandera

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

marvane marvane, co to tady zase plácáš za nesmysle? Natáčelo se v Rusku a Pobaltí. A divím se, že tě bavilo číst o "Rusích hrajících si na Francouze a Brity", když v opačném gardu ti to přijde divné.

vito_corle

vito_corle (hodnocení, recenze)

DaViD´82

jo takhle aha díky moc 

jsm si stáhnul zatím jen dva díly a to jen jeden z českými titulky a ten druhý se slovenskými 

Reklama

Reklama