Reklama

Reklama

X-Men 2

  • USA X-Men 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

X-Meni. Narodili se s jedinečnou genetickou mutací, která jim umožňuje vládnout nadpřirozenými schopnostmi. Pod vlivem profesora Charlese Xaviera (Patrick Stewart) slouží lidstvu. Chrání svět. Ten jim však nedůvěřuje a bojí se jich. Po nesmyslném pokusu o atentát na prezidenta Spojených států, který údajně spáchal neznámý mutant, se veřejnost dovolává zákona, který má mutanty dostat pod kontrolu. V čele militantně anti-mutantniho hnuti stojí armádní velitel a vědec William Stryker (Brian Cox), o němž se tvrdí, že na mutantech prováděl pokusy. Mutanty nenávidí a hodlá je totálně zlikvidovat. Když zjistí, že jeho vlastní syn je mutant, bez milosti ho zabije. Stryker měl v minulosti co do činění také s Wolverinem (Hugh Jackman) a zná tajemství jeho minulosti. Když Wolverine pátrá po svém původu, uvede Stryker do pohybu svůj anti-mutantní program. Jsou však i mutanti, kteří se proti lidské civilizaci postavili. Jeden z nich, Magento (Ian McKellen), právě unikl z vězení. Je nepřítelem X-Menů. V situaci, kdy se všichni mutanti stali štvanci, navrhne X-Menům spojenectví proti společnému nepříteli - Strykerovi. X-Meni i jejich spojenci se spolu vydávají na nejnebezpečnější misi v životě... Režisér Bryan Singer natočil tentokrát víc než tradiční pokračování. Ponořil se hlouběji do mytologie X-Menů, do jejich schopností a vztahů. Vedle již známých postav se na pozici dobra přidává atletický Nightcrawler a zlo posiluje - nejen svými diamantovými drápy - Deathstrike. Ve filmu se tak představuje nová generace X-Menů. Patrick Stewart se vrátil do role profesora Charlese Xaviera, světově uznávaného telepata. I promodralá metamorfická Mystique (Rebecca Romijn-Stamos - viděli jsme ji jako Femme Fatale ve stejnojmenném filmu) předvede své svody. Větší prostor má také postava Storm (oscarová Halle Berry), která prochází vývojovými změnami. Režisér Bryan Singer po natáčení druhého dílu X-Menů prohlásil: Točit první X-Meny byla úžasná zkušenost a divácká reakce byla mimořádně příznivá. Ale po natočení filmu X-Men 2 mi natáčení prvního dílu připadá skoro jen jako úvod. Kultovní záležitost, natočená, jak je to v poslední době velice časté, podle komiksu, má všechny předpoklady upoutat diváky vizuálně i napínavým dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (746)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Krásná a úchvatná vizuální podívaná, která se tentokrát téměř vůbec nezajímá o jednotlivé charaktery (snad kromě Wolverina), narozdíl od jedničky, která byla navzdory námětu až přespříliš ukecaná. Namísto toho očekávejte divoké vizuální představení těch nádherných x-menovských schopností (kterými by nikdo z nás nepohrdnul) v plné parádě. Bryan Singer skutečně naplno využívá potenciálu, který v sobě nadpřirozené schopnosti skýtají a nechal volnou ruku všem mágům ze studia speciálních efektů, kteří si zasluhují absolutorium. Na konci zamrzí jen pár nelogičností, které ale dokážete lehce odpustit při pohledu na bouřku vytvořenou krásnou Storm nebo na Magnetovo pohrávání si s želízkem. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Více než jen důstojné pokračování úspěšné jedničky. Bryanu Singerovi se podařilo uchopit dvojku více psychologičtěji, takže pokračování bylo něčím více. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Pro mě byla dvojka lepší než jednička, mnohem více mě bavila její zápletka a přišla mi o něco propracovanější. Líbila se mi především postava Nightcrawlera, která celý film oživila a celkově to byl další skvělý film od Marvelu. ()

Zhago 

všechny recenze uživatele

Po projekci jsem byl docela překvapený, že to Singer nezmršil. Kromě pár drobností to stojí za to. A taky Halle Berry :-) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála zářných příkladů, že i pokračování může být lepší než původní film. V tomto případě platí přímo x-násobně. Pod povrchem komiksového spektáklu objeví vnímavý divák mnohé úvahy o dnešním světě, hlavně však o netoleranci k odlišným jedincům. Skvostná režie a výborný vizuál s úžasně charismatickým Hughem "Wolverinem" Jackmanem jenom podtrhují poselství filmu. A to není zrovna málo u spotřební popcornové zábavy pro široké masy, kde bych já osobně nijaké hluboké poselství nečekal. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Psát komentář k X-Menovi je docela těžký, ale rád bych tady nějaký měl. Tak jenom pochválim pár věcí.. Nejlepší z celý dvojky je útěk z vězení ten je super.. a Mystique mě dvakrát překvapila, jednou to bylo ve stanu, když chtěla dostat Wolverina a podruhý, když se přeměnila za vědce a říkala vojákům "máme tady vetřelce. Může být kdekoliv. " ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvý a zároveň môj najobľúbenejší X Men s prvej trilógie(tie ostatné časti som nesledoval z nejakým veľkým záujmom) v trinástich mi prišiel tento film fakt cool na počudovanie mi v mysli neklesol ako mnoho iných ktoré som videl v detstve a po opakovanom zhliadnutí v dospelosti ma akurát tak napadli spomienky po ktorých som sa vždy sám seba opýtal ako som mohol mať rád tento film ?) ()

dom156 

všechny recenze uživatele

O chloupek lepší jak úvodní film. Místo věčného brblání a řešení nepodstatných věcí, trochu více akce a hned je veseli. Jen tak dále. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo o dost lepší než jednička. Vymakanější zvláštní efekty, slušná akce a svižné tempo. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Absolútny vrchol celej série. Singer doviedol svoj tým do skvelého a epickejšieho príbehu. Doporučujem naozaj každému. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Asi to bude tím, že jsem viděl nejdřív První třídu, ale nemůžu se zbavit dojmu, že Michael Fassbender a James McAvoy byli skutečnými vůdci mutantů a Ian McKellen a Patrick Stewart jsou jen jakousi "náhražkou", což je sice zejména i Ianu McKellenovi kruté tvrzení, ale Fassbender dal postavě Magneta neskutečné grády, Ian McKellen je spíše takovým starým dobrým strýčkem, který když se rozzlobí, dokáže být zlý. Z Fassbendera zlo jakoby vyzařovalo, už pohled jeho očí dával jasně najevo, že je nepředvídatelný a všehoschopný. Druhý díl X-Menů se mi líbil víc než jednička, některé postavy se představily důkladněji (Hugh Jackman, Famke Janssen), hlavní záporák v podání Briana Coxe taky nebyl špatný. Rezervy ve scénáři ale zůstaly a Singerova režie mě u X-menů nesedí, takže pořád jen průměrná záležitost. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

No, dvojka mě překvapila. Jednička nebyla špatná, ale spíše jsem si říkala, co na tom ti lidi vidí, vždyť kdovíjak skvělé to zase nebylo... Druhý díl X-Menů je fakt lepší - od efektů, příběhu, prostě všechno propracovali. Víc mě to bavilo, vůbec jsem se nenudila. Těším se na trojku, i když vím, že asi nebude moc dobrá a bude asi horší než jednička, ale prostě jsem teď natěšená, tak si nenechám kazit radost. Hodnocení ještě není na devadesátku, ale má k tomu blízko, rozhodně lepší než jednička! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Dobré efekty, dobří herci, dobrý scénář, dobrá hudba. Dobrý film, při jeho sledování jsem se ale až moc často dívala na hodinky.. o dvacet minut méně a 4* hodím bez mrknutí oka. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Zajímavější a méně akční (o to jsou ale akční scény kvalitnější) než filmy tohoto žánru. A to se mi líbilo. Pokračování jednoznačně v mých očích překonalo jedničku a už se těším na třetí díl. ()

stuntmanMIKE odpad!

všechny recenze uživatele

Chcel by som poblahozelat scenaristom tohto filmu ze sa im podarilo nieco impozantne... namiesat takuto zmes sraciek, hnisu a grciek sa teda nepodari kazdemu. Priklad: Leti lietadlo ktore prenasleduju dve stihacky... jedna stihacka skonci vo vzdusnom vire lebo na palube je zenska ktora vie tvorit vzdusne viry (WTF?). Dalsie lietadlo vystreli rakety, s ktorych jedna zasiahne lietadlo s xmenmi.... lietadlo pada k zemi nekontrolovatelne a divak caka co scenaristi vymysleli ako sa idu vymotat xmeni zo sraciek do ktorych padaju... a co sa nestane... zrazu sa znenazdajky pod nimi, v ich drahe letu zjavi borec magneto mckellen a stihacku zabrzdi a zabrani padu (stale nic ? stale sa to zda super ?) priklad 2: zaver... roztrhne sa priehrada... xmeni maju opat problemi s lietadlom ( pritom tam stacilo dorobit postavu xmena co sa meni na lietajuci balon, pretoze ako je vidno s tym lietadlo su iba problemy) z lietadla vynde zenska ktora svojou telekinezou zastavy kvantum vody a hra sa na mojzisa... ludia akoze WHAT THE FUCK ?... som zhnuseny z toho ze sa na nieco taketo vobec niekto dokaze divat... je to uplne rovnaky hnoj ako narnia. A pritom som sa tak snazil... pozrel som si jednotku xmena dal mu tri hviezdy s nadejou na nieco originalne.... dvojka... odpad...0% Dalsie diely nechcem ani citit... ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Ako u skvelej jedničky tak i tu nie je skoro čo vytknúť. No ale i tak mi tu predsa len niečo bránilo dať maximálne hodnotenie. Druhá nutná projekcia mi možno dá odpoveď na otázku " Čo mi tu vlastne chýbalo ? " 80% ()

Související novinky

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

29.12.2013

Bryan Singer se v X-Men: Budoucí minulost snažil vrátit na plátna co nejvíce herců z původní trilogie i První třídy. Jednou z nich byla i Anna Paquin alias Roque. Ta na placu strávila pouhý týden… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama