Reklama

Reklama

X-Men 2

  • USA X-Men 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

X-Meni. Narodili se s jedinečnou genetickou mutací, která jim umožňuje vládnout nadpřirozenými schopnostmi. Pod vlivem profesora Charlese Xaviera (Patrick Stewart) slouží lidstvu. Chrání svět. Ten jim však nedůvěřuje a bojí se jich. Po nesmyslném pokusu o atentát na prezidenta Spojených států, který údajně spáchal neznámý mutant, se veřejnost dovolává zákona, který má mutanty dostat pod kontrolu. V čele militantně anti-mutantniho hnuti stojí armádní velitel a vědec William Stryker (Brian Cox), o němž se tvrdí, že na mutantech prováděl pokusy. Mutanty nenávidí a hodlá je totálně zlikvidovat. Když zjistí, že jeho vlastní syn je mutant, bez milosti ho zabije. Stryker měl v minulosti co do činění také s Wolverinem (Hugh Jackman) a zná tajemství jeho minulosti. Když Wolverine pátrá po svém původu, uvede Stryker do pohybu svůj anti-mutantní program. Jsou však i mutanti, kteří se proti lidské civilizaci postavili. Jeden z nich, Magento (Ian McKellen), právě unikl z vězení. Je nepřítelem X-Menů. V situaci, kdy se všichni mutanti stali štvanci, navrhne X-Menům spojenectví proti společnému nepříteli - Strykerovi. X-Meni i jejich spojenci se spolu vydávají na nejnebezpečnější misi v životě... Režisér Bryan Singer natočil tentokrát víc než tradiční pokračování. Ponořil se hlouběji do mytologie X-Menů, do jejich schopností a vztahů. Vedle již známých postav se na pozici dobra přidává atletický Nightcrawler a zlo posiluje - nejen svými diamantovými drápy - Deathstrike. Ve filmu se tak představuje nová generace X-Menů. Patrick Stewart se vrátil do role profesora Charlese Xaviera, světově uznávaného telepata. I promodralá metamorfická Mystique (Rebecca Romijn-Stamos - viděli jsme ji jako Femme Fatale ve stejnojmenném filmu) předvede své svody. Větší prostor má také postava Storm (oscarová Halle Berry), která prochází vývojovými změnami. Režisér Bryan Singer po natáčení druhého dílu X-Menů prohlásil: Točit první X-Meny byla úžasná zkušenost a divácká reakce byla mimořádně příznivá. Ale po natočení filmu X-Men 2 mi natáčení prvního dílu připadá skoro jen jako úvod. Kultovní záležitost, natočená, jak je to v poslední době velice časté, podle komiksu, má všechny předpoklady upoutat diváky vizuálně i napínavým dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (746)

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Nejlépe natočený komixs jaký jsem kdy viděl. Singer parádně skoubil akci a psychologickou hloubku příběhu. Jediné co mi chybělo, bylo větší napětí mezi starými přátely Magnetem a profesorem Xaxierem (doufám, že někdy v budoucnu vznikne film jen o nich a jejich příběhu). 95% ()

zaso162 

všechny recenze uživatele

Dvojka lepsia ako original! Nevidi sa to casto a X-Men II patri jednoznacne medzi tieto diela. Viac postav vytvorilo viac moznosti na rozvynutie kazdeho jedinca samostatne. Akcia ustupila dialogom, pre niekoho to moze znamenat nudu, ale ja som si vychutnal kazdu postavu inak ako v jednotke. 5* ()

stiewe 

všechny recenze uživatele

Navázání na úspěšný první díl se povedlo vskutku podařeně. Režie, staří známý herci společně se skvělýmy vizuálnímy efekty si Vás dostanou a neustí vás od obrazovky. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Dobře to navazuje na první díl, celkem jsem se pobavil. Ale plný počet rozhodně dát nemůžu, protože jsem nikdy X-Menům nepřišel úplně na chuť. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Synonymum dokonalého akčního filmu, kterému kazí reputaci několik lajdáckých chyb ve scénáři. Jinak po stránce režijní, herecké a celkově vzato technické na výbornou. Po příliš upovídané, sterilní a ušmudlané jedničce (do hlavy mě nebijte :)) příjemné překvapení. Škoda trojky. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Takových slabších pět. Stále výborná akční jízda, plná slušných triků a opět chytlavé hudby. Ale jelikož přibylo více postav (což je plus), tak přibylo také více povídání (což je chvílemi velké mínus). Není to nic hrozného, jen já osobně jsem se párkrát přistihl, jak se pomalinku u toho až-moc-povídání začínám nudit. To ale neznamená, že jsem si X2 neužil. Rozhodně obstojné pokračování. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Možná teď budu trochu vedle mého názoru , ale mě se zdála jednička také o fousek lepší . Přece jen v prvním díle stvořili toto mocné obsazení , stvořili jméno režiséra a pak stvořili nový styl X- Menů . V druhém díle už jen všechno zkopírovali . Ale jestli se mám plně vyjádřit , tak zkopírovali ještě lépe než prví díl . Pokud mám hodnotit , tak první polovina 5 hvězd a druhá čtyři a půl , ale závěrečný souboj Wolverina a Strykera u letadla je natolik působivý , že i druhá část vyjde na 5 hvězdiček . Takže Singer s X - Meny stále perlí !! A když to tak vezmu , tak po rozmyšlení , jsou oba díly buďto stejně výborné nebo dvojka asi vážně lepší ! ()

.killer. 

všechny recenze uživatele

Z trilogie X-Menů považuju druhý díl za nejlepší. Asi to dělá ta delší stopáž, ale zkrátka mi přišlo, že nám Bryan Singer stihnul říct všechno a ještě k tomu něco přidal. Všechno šlapalo jako hodinky od začátku do konce, akce se objevila vždy v pravou chíli, a tak dále, a tak dále... Prostě X-Meni ve formě, jak je má každý fanda rád. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka má větší koule než jednička, což mě mile překvapilo... Dost thrillerový, hodně psychologický a stále překvapující... Palec nahoru a hurá na další díl :) ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Stejně výborné jako první díl plus více triků, další úžasní mutanti, radikální záporák, skvělý příběh a spoustu nadupaných trikových scén. Nevypadá to hloupě a ani na chvilku nenudí ,doufám, že třetí díl posune děj dál a dozvím se víc o Wolverinově minulosti. Opravdu výborné a kdybych si mohl vybrat chtěl bych mít schopnosti jako Magneto. ()

vZeč 

všechny recenze uživatele

Ano, dodnes možná nejlepší komiksový film vůbec. Miliarda postav bezchybně provázaná do epického celku, kde nikdo nepřebývá, ani nechybí, film není přeblácený a nejde ani o "jen" dokonalou jízdu viz Days of Future Past. Z formálního hlediska, které by mělo těšit toho malého chlapce uvnitř mého srdce, mě X2 ale moc neberou. Oproti jedničce divný barevný look (Singer ho později použil i v Superman Returns, kam se naopak hodí naprosto parádně, ne tak ale k poněkud odlišnějším mutantům), hudba klasicky velkolepě superhrdinská a opulentní, přesto podle mě dost začátečnická a nesourodá a moc do filmu nesedící, akce sice úžasně nasnímaná a vymazlená, ale ta v tom filmu není stěžejní a v případě větších triků je i o dost slabší stejně jako samotné triky. To všechno ale bledne oproti tomu, co ten film měl už před první klapkou. Singera, herce a scénář! Nevím, jestli je lepší nebo odvážnější. Postavit v takovém velkofilmu o světě plném mutantů proti skupince hlavních kladných mutantů obyčejné vojáky bez schopností, kteří samozřejmě od hrdinů dostanou nakládačku jak vrata, to chce koule. Samozřejmě ale jde o to, že je tady všechno parádně propojené, je čas na malé příběhy vedlejších postav i na hloubku a přesah samotného univerza, záporák je starý tlustý generál s tváří božského Briana Coxe a je tu i SCÉNA s příliš železa v krvi, doprovozená jednou z nejlepších hlášek filmové historie. Odchod Singera od takhle rozjeté trilogie je to nejhorší, co mohlo X-Meny potkat. Ano, zní to melodramaticky, ale Ratner je blbec a trojka je zlo. ()

Gromit 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší díl celé ságy. A také jedna z nejlepších comicsových adaptací vůbec. Vše, co tak pěkně fungovalo v jedničce, funguje ve dvojce ještě lépe, protože tvůrci se už tentokrát nemuseli nijak uskromňovat a mohli si dovolit i výrazně delší stopáž. A tak zbylo více prostoru pro jednotlivé hrdiny a jejich vzájemné vztahy, přičemž se ukázalo, že někteří mutanti (např. Magneto) zase nejsou až tak "černobílí", jak by se na první pohled mohlo zdát. Co do příběhu jsou tedy X-Men 2 prakticky bezchybní, dokonce musím říci, že dialogové pasáže mě bavily mnohem víc než pasáže akční (i když ani těm není co vytknout). O kolika pokračováních můžeme hovořit v takovýchto superlativech? ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Až na postavu Kurta Wagnera (modrý pokérovaný nábožensky založený teleportman) mi to připadlo nudnější než první díl. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála pokračování, které s přehledem překonalo předchůdce. A kupodivu ani ne tak větší akčností, jako spíš prohloubením osudů a „intimnějším pohledem do duše“ jednotlivých postav. Téměř každá výraznější figura tu má svých pár minut slávy, a že si film přesto udrží jasnou dramatickou linii a nerozpadá se do série pohromadě nedržících scének, je jednoznačně zásluha scénáristů a režiséra. V záplavě komiksových adaptací špice, v rámci série to stačí „jen“ na stříbro. 80 % ()

AshT 

všechny recenze uživatele

Pokračováni x-menů bohužel trochu ztrácí. Některé motivy se opakují a některým postavám není dán velký prostor (Mistique nebo Nightcrawler). Ale slušných 90%.. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Nebýt neskutečně přetažené stopáže, mohl to být hezký druhý díl seriálu. Nejdřív akce. Útok v Bílém domě, chytání dětí ve škole, Magnetův útěk z vězení a boj Rosomáka s "Drápatkou". Jinak jedna obrovská nuda vyplněná žvaněním o ničem. Všechno se opět točí kolem diskriminace mutantů a to až nepředstavitelně blbým způsobem (brácha volá na Icemana policajty?!?, matka ho prosí, aby zkusil nebýt mutant - proč???) a zařízení na hledání mutantů. Asi 20ti minutová pasáž hledání a zabití všech mutantů a pak lidí mě málem uspala. Další věc. Xavier a jeho parta se pomalu bojí někomu ublížit (kromě Wolverina, který ve škole povraždí asi tak 20 vojáků, nemá s tím sebemenší problém a nikdo se nad tím nepozastavuje), zatímco Magneto a jeho kočička si libují v hromadném vraždění nevinných lidí, ale přesto ho Xavier stále považuje za přítele a opět nikdo nemá problém se s nimi spojit a nedávat si na ně sebemenší pozor. Jsem zvědav na další pokračování. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Momenty, detaily, dej, postavy. Každý jeden hrá dôležitú úlohu vo filme, nie je to len Wolwerine. Zo starých, aj z nových filmov s nálepkou x-men najlepšia časť. Famke Janssen má šmnrz. /85 %/ ()

Související novinky

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

29.12.2013

Bryan Singer se v X-Men: Budoucí minulost snažil vrátit na plátna co nejvíce herců z původní trilogie i První třídy. Jednou z nich byla i Anna Paquin alias Roque. Ta na placu strávila pouhý týden… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama