Reklama

Reklama

X-Men 2

  • USA X-Men 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

X-Meni. Narodili se s jedinečnou genetickou mutací, která jim umožňuje vládnout nadpřirozenými schopnostmi. Pod vlivem profesora Charlese Xaviera (Patrick Stewart) slouží lidstvu. Chrání svět. Ten jim však nedůvěřuje a bojí se jich. Po nesmyslném pokusu o atentát na prezidenta Spojených států, který údajně spáchal neznámý mutant, se veřejnost dovolává zákona, který má mutanty dostat pod kontrolu. V čele militantně anti-mutantniho hnuti stojí armádní velitel a vědec William Stryker (Brian Cox), o němž se tvrdí, že na mutantech prováděl pokusy. Mutanty nenávidí a hodlá je totálně zlikvidovat. Když zjistí, že jeho vlastní syn je mutant, bez milosti ho zabije. Stryker měl v minulosti co do činění také s Wolverinem (Hugh Jackman) a zná tajemství jeho minulosti. Když Wolverine pátrá po svém původu, uvede Stryker do pohybu svůj anti-mutantní program. Jsou však i mutanti, kteří se proti lidské civilizaci postavili. Jeden z nich, Magento (Ian McKellen), právě unikl z vězení. Je nepřítelem X-Menů. V situaci, kdy se všichni mutanti stali štvanci, navrhne X-Menům spojenectví proti společnému nepříteli - Strykerovi. X-Meni i jejich spojenci se spolu vydávají na nejnebezpečnější misi v životě... Režisér Bryan Singer natočil tentokrát víc než tradiční pokračování. Ponořil se hlouběji do mytologie X-Menů, do jejich schopností a vztahů. Vedle již známých postav se na pozici dobra přidává atletický Nightcrawler a zlo posiluje - nejen svými diamantovými drápy - Deathstrike. Ve filmu se tak představuje nová generace X-Menů. Patrick Stewart se vrátil do role profesora Charlese Xaviera, světově uznávaného telepata. I promodralá metamorfická Mystique (Rebecca Romijn-Stamos - viděli jsme ji jako Femme Fatale ve stejnojmenném filmu) předvede své svody. Větší prostor má také postava Storm (oscarová Halle Berry), která prochází vývojovými změnami. Režisér Bryan Singer po natáčení druhého dílu X-Menů prohlásil: Točit první X-Meny byla úžasná zkušenost a divácká reakce byla mimořádně příznivá. Ale po natočení filmu X-Men 2 mi natáčení prvního dílu připadá skoro jen jako úvod. Kultovní záležitost, natočená, jak je to v poslední době velice časté, podle komiksu, má všechny předpoklady upoutat diváky vizuálně i napínavým dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (746)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci komiksových adaptací jde určitě o tu zdařilejší část, nicméně, jak už napsal Matty, jde o běžné komerční zboží, které mě o bůhvíjakých kvalitách nepřesvědčilo. Singerovi se musí přiznat, že jím režírované první dva díly mají větší ambice a snaží se o určitou myšlenkovou hloubku přinejmenším ve svém žánru než např. ryze popkornový teenagerský Hoodův Wolverine. Jedničce jsem sice dal 4*, ale přiznávám, že jsem nikdy nebyl fanouškem podobných mainstreamových komiksů o superhrdinech a mutantech. Tenhle druh pohádek pro odrostlejší mě zkrátka už unavuje. Po herecké stránce solidní a režii se nedá upřít vysoká profesionalita, ale scénář mi přišel tak nějak ukecaný a rozplizlý. Celkový dojem: 60 %. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Dougherty, Dan Harris, David Hayter .. ... ihned po prvním díle jsem do svého přehrávače vložil ten druhý a mé potěšení pokračovalo. Naprosto vyrovnané pokračování, bez známého klesání kvality. Opět spíše průměrný scénář, ale brilantní režie, vizuální zpracování a mé oblíbené duo herců tj. sir Ian McKellen a Rebecca Romijn-Stamos drží sérii X-Men na stále zasloužených 80%. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

X-Men 2 je spolu s THE CROW a ´dvojkou´BATMANA nejlepší comicsová adaptace, jaká kdy byla natočena. Nadmíru zručný mix psychologie a akce, zajímavý a chytrý příběh, dialogy, které netahají za uši, skvělé triky a v neposlední řadě výborní herci. Singerovi jsem to zbaštil i s navijákem, doufám, že ho to ještě baví a že nás čeká dlouhá, příjemná série. Jen tak dál. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Malokdy se podari pokracovani prekonat puvodni film, ale X-Menum se to povedlo. Lepsi zapletka i scenar, kvalitnejsi efekty udelali z teto komiksove konverze dobrou podivanou pro chvile pohody. Nadchl me Hugh Jackman, ktery jiz bude asi navzdy spojen s postavou Wolverina, kterou hraje naprosto mistrovsky! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Optimálnější stopáž pro nejen vyspělou (což jsem psal už u jedničky), ale nyní i inteligentní komiksovou adaptaci přináší oproti jedničce rozvinutější a skutečně plnohodnotný sci-fi příběh, jež oslňuje zajímavými postavami, neustupující svižností vyprávění, efektními akčními scénami a zkrátka všudypřítomnou zajímavostí. X2 nemají slabé místo, Singer použil své nejlepší ingredience v optimálním množství a vytvořil tak perfektní akční film a ve své době nejlepší komiksovou adaptaci, kterou překoná až Nolan. Jediné, co mě napadá k vytknutí je, že X2 oproti TDK tolik nevzbouzí emoce. 9/10 ()

Galerie (204)

Zajímavosti (72)

  • V severoamerických kinech film utržil 214,9 milionu amerických dolarů, v celosvětových 407,7 mil. (NIRO)
  • Mezi původním komiksem a filmovým zpracováním lze najít řadu rozdílů. Například v předloze byl Nightcrawler teenager, zatímco ve filmové verzi je dospělý muž (Alan Cumming). (Rimer545)

Související novinky

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

X-Men ztratili Rogue, Apocalypse bez staré party

29.12.2013

Bryan Singer se v X-Men: Budoucí minulost snažil vrátit na plátna co nejvíce herců z původní trilogie i První třídy. Jednou z nich byla i Anna Paquin alias Roque. Ta na placu strávila pouhý týden… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama