Reklama

Reklama

Catastrophe

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2015–2019), 9 h 52 min (Minutáž: 23–28 min)

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Sharon Horgan, Rob Delaney, Carrie Fisher, Ashley Jensen, Jonathan Forbes, Tobias Menzies, Daniel Lapaine, Sam Spruell, Deborah Rosan, Mark Bonnar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Američanovi Robu Norrisovi se podaří během krátké společné známosti a 25 spontánních milostných aktů přivést Irku Sharon Morrisovou do jiného, požehnaného stavu. Když se Rob tuto novinu dozví, rozhodne se, že sedne do letadla směr Londýn a postaví se této výzvě čelem. O tom, že se tento pár společně řítí do jedné katastrofy za druhou, napovídá už název této nové, velmi ceněné a úspěšné komediální série, kterou napsala ústřední dvojice Rob DelaneySharon Horgan. (geklon)

(více)

Recenze (29)

Matty 

všechny recenze uživatele

„You had the female response which was to go nuclear and try to destroy our family. I'm having the masculine response, which is to bury the pain and jerk off in the basement rather than touch you.“ Po třech sériích stále jeden z nejvtipnějších, nejkousavějších a nejpravdivějších seriálů o moderních vztazích, stejnou měrou zohledňující mužské i ženské hledisko. Skvěle napsané postavy, situace odpozorované ze života, neskutečná kadence hlášek, které si budete chtít zapsat. Jestli vás zajímá, co obnáší vážná známost a rodinný život, pusťte si to, ať víte, do čeho jdete. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Serou vás nakašírované držky a nereálné dialogy, ať již přepnete, kam přepnete? Leze na vás střednověk a zjišťujete, že jste celé mládí prováleli, prochlastali, proprcali nebo prošňupali, a nyní nemáte nic než vyhnilou nosní přepážku, játra zalitá jantarem a prověšené gonády? Tak právě pro vás je určena Katastrofa. Stejně tak, jestli hledáte frázi, díky které nebudete mít potřebu nakráčet se vyzvracet či si zaomdlévat k porodu svého bejbátka. ,,Viděl jsem porod mého syna a to byla kurva válečná zóna! Víš že se při porodu poserou? Já to viděl. To bych ti fakt nepřál. Nikdy bys jí to neodpustil. To, že uvidíš, jak se malej trol řítí z frndy tvý ženy na vlně hoven... jedna tvoje část jí to bude dávat za vinu". Prostě příběhy čtyřicátníků, co omylem zamění šprcku za další lahev a v následcích dohánějí vše, s čím již nepočítali. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný návod, ako prežiť všetky zákutia manželstva s humorom, vhodný pre obe pohlavia. Výborný britský humor tu odkrýva nielen reálie života na ostrovoch, ale zároveň poukazuje aj na tú prehnanú slušnosť, ktorá tam panuje, a aká je v skutočnosti pokrytecká. Všetko je pokryté hláškami, ktorými je divák pravidelne bombardovaný. Od druhej série seriál naberá na vážnosti, nie je len komédiou, ale aj drámou, a tak trochu na komediálnosti ubral, ale naozaj len primerane. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Famózní start. Vůbec bych se nedivil, kdyby se tu připravovala půda pro regulérní kult. Tolik inappropriate lines z dílny všemožných postav, a tolik inappropriate laughter ode mě... že by ani David Mitchell nestíhal chrochtat blahem. Nebo teda spíš úpět. :) FUCK MENUS! ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Takhle dobrý pilot jsem už dlouho neviděla. A i když další díly nezvádly udržet tempo toho prvního, pořád to stálo za to. Svižné, vtipné a velké plus za fakt, že komické scény nevyznívaly trapně, jak se až příliš často v podobných seriálech stává. Navíc, ze všech divných komických kamarádů všech možných hlavních hrdinů, Mark Bonnar byl příjemně znepokojivý charakter. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Sharon Horgan (Zlé sestry) a Rob Delaney si vytvořili vlastní komediální seriál o... vlastně o úplně běžném páru, jejich běžném životě a běžných denních strastech. Je to příjemně přirozené a lidské, na nic si to nehraje, netlačí na pilu a prostě "jen plyne". Díly mají 25 minut, hlavní dvojka je výborná, jejich klasický suchý britský humor jede v každém díle na plné obrátky a celkově je to ten typický feel-good seriál na rychlé odreagování, na čumendo při vaření, při jezení snídaně nebo jako výplň během dne. Kdo tedy hledá přesně tuhle vypínačku, Catastrophe je ta správná volba. Já jsem spokojen a bavil jsem se dost, ale po první sérii už další vynechám a raději si pustím něco "smysluplnějšího". ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

Pokud si kvalitu kterou zacala druhá řada Catastrophe udrží. Rád ji nechám plnej počet hvězd. Tak dobře napsaný dialogy to se jen tak nevidí. Nic neskřípe, je to sprostý, je to sranda a neuvěřitelně lidský. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Často hodně obhroublý a typicky britský humor s hromadou nadávek, ale i když si oba hlavní představitelé nadávají do zmrdů a mrch, báječně jim to šlape a tvoří takřka ideální pár. Je tady hrotně cítit, že Sharon Horgan a Rob Delaney napsali ty role vyloženě pro sebe, což je pro seriál obrovské plus. Ale něco do sebe mají i vedlejší postavy, či spíše postavičky, jimž jednoznačně dominuje Chris. Jeho popis porodu mě málem shodil ze židle a mnozí zastánci teorie, že se jedná o nádherný a neopakovatelný zážitek, museli skončit na kapačkách. 85% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Závislosť....tak živé, šťavnaté, akurát smutné a unavené, životom, vzťahom, rodinou, deťmi, rodičmi, ktorí starnú...okolnosťami, ktoré život a všetko okolo prinášajú....závislosť....chcel by som viac, sledovať, ako si Sharon a Rob žijú...jej i jeho frustrácie, boliestky, radosti, ich chémiu....dokonalú...dokonalé....milujem....chcel by som viac.... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plné pamätných postavičiek. Veľa fuckov. Trocha toho náhľadu ako to funguje vo vzťahoch, ktoré sú trocha menej tradičné, je tam princezna Leia a má to sympatické duo. Príjemná vzťahovka, ktorá sa systematicky dostáva pod kožu pričom to hraje na tradičný vzťahový humor. 1. séria - 90% Sympatický pár zostáva ale údernosť vtipov a charakterové posuny sú tentokrát miestami kostrbatejšie. Možno je to len tým, že si ten manželský život s deťmi ešte neviem predstaviť. Každopádne stále vysoká kvalitka. 2. séria 80% Nemá to už ľahkosť prvej série. Mám pocit, že sa to viacej zamotáva a rozuzlenie nejakých vedľajších vzťahových línií stále v nedohľadne. Delaney a Horgan sú ale vo svojich úlohách výborný. A samozrejme aj Carrie Fisher. Podobne ako druhá séria. 3 séria - 80% Som fanúšik. Samozrejme, že som. Delaney a Horgan sú vo svojich postavách fantastický. Baví ma to a ukazuje to všetky tie vzťahové nuansy také aké sú. Má to vtip, má to aj vážne scény a finále je fakt krásne. Myslím si dokonca že v tomto seriáli bola omnoho krajšia rozlúčka s Carrie Fisher než v samotných Star Wars. Síce nie také dobré ako prvé dve série ale drží si to svoj štandard. Najlepší vzťahový seriál vôbec. 4. séria - 80% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"You' re gonna keep it? - I don't know. Are you gonna keep yours? - I've already invested in them. They've got braces and stuff now. They worth money." Syrový britský humor. Krása. Byly tu hrozně divné postavy... polovinu času jsem nevěděla, zda mi jsou sympatické, nebo nejsou. Třeba Fran? Hmmm.. hrozně suchá, jakože měla taková být, ale stejně. Za to její manžel Chris mě dostával svým humorem. Jen tak úplně bokem, všimli jste si, že hlavní postavy mají stejná jména jako herci, jež je hrají? "That's why I want more than one kid. There's a reason people had 11 kids in the older days. When one or two died you still have leftovers." Je to 3-4*, nejsem si úplně jistá... uvidíme, co přinese 2. série, (SPOILER) protože ten konec nedával úplně smysl... jakože celou tu dobu se hádali v pohodě, nadávali si jen tak z prdele a prostě úžasně ironičtí... a pak o svatební noci se prostě pohádají do stádia, že jeden odejde? (Kones SPOILERu) That doesn't make any sense. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Pilot byl naprosto úžasný. Další díly se mu už sice nevyrovnaly, ale pořád se jednalo o skvělou zábavu. Jeden z nejpříjemnějších sitcomů za poslední dobu. Sharon je prostě skvělá. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Skvěle civilní. Měl jsem z toho podobně "pohoda" pocit jako z How to make it in America (který tímto těm, co se Catastrophe líbí, doporučuju. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Když se nenecháte odradit relativní neatraktivitou hlavních postav a přílišnou britskou TV produkcí, tak si vás to obmotá okolo prstu, zaručuju! Je to příběh dvou čtyřicátníků, kteří se spolu v úvodu prvního filmu vyspí a pak z toho žijou 2 řady a parádně hláškujou, občas se k tomu v cameu přimotá Carrie Fisher a naprosto boží skotská verze Simona Pegga - Mark Bonnar. Opět jsem učůrával smíchy kdykoliv hláškoval. Jestli bych to měl někam zařadit, tak mezi dnes už neprávem zapomenuté Jsem do tebe blázen a Youre the Worst. Ač jsme cca o 10 let mladší, tak to náladu doma vystihuje asi nejlépe. *:D* Ač se to samo bere dost nevážně, tak se to nebojí vážná témata nakousnost. 8/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Katastrofa je taková typická anglická záležitost, která se trochu řízla americkým pohledem na věc. A ještě aby ne, hlavní hrdinka je Sharon (původem Irka), kterou naprosto nečekaně zbouchne Američan Rob, během svého výletu do Londýna. Rob se k situaci rozhodne postavit čelem a vrhne se do katastrofálního vztahu po hlavě, což vede ke spoustě zajímavých situací. Je vidět, že si Sharon Horgan a Rob Delaney psali ty postavy přímo pro sebe, protože to působí tak přirozeně jako málokterý seriál. Humor je ostřejšího řízu, což rozhodně nebude vyhovat každému, ale pokud vás zaujme, tak zůstanete až do konce a určitě si ho užijete. Přijde mi, že to ke konci už nešlapalo tak dobře, jako na začátku, ale pořád to byla slušná podívaná. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pro neseriálové diváky jako já, byl sitcom 6x25 minut tak přitažlivý, že jsem do něj šel a musím říct, byl to nářez. Nepamatuji se, kdy jsem naposled slyšel tolik vtipných dialogů protkaných hustým sarkasmem a viděl tak sympatickou hlavní dvojici, které se po víkendovém úletu změní život kvůli neplánovanému těhotenství...nejen jim, ale i všem svérázným vedlejším postavám jsem se vážně hodně nasmál a těším se na druhou sérku. ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Našlapnutý...ale často to v zatáčkách nebrzdí, takže hrozí, že každou chvíli položíte stroj a nebo přeletíte přes řidítka. Víc mezigendorových fóru, které definitivně oddělují muže a ženy na dva úplně odlišné živočišné druhy, mín obroublých sprosťáren a budu chrochtat blahem. Trol, který připluje na vlně sraček...mě rozsekal snad na půl hodiny. ()

preclajsz 

všechny recenze uživatele

Výborná britská odreagovačka se skvělým pilotem. Pilot byl jednoznačně nejlepší dílem, ale i tak si ostatní díly drží příjemnou vtipnost a ponurost. Pochválení hodná je především ta ironie/drsnost vtipů. Zasloužené 4* ()

barteca 

všechny recenze uživatele

To je nářez ! Pravý britský, bez servítků, sympatický právě upřímností. Klobouk dolů před scénářem Sharon Horgan a Roba Delaneye. ()

Reklama

Reklama