Reklama

Reklama

Osamělá

Trailer

Během své první směny odhalí nová pracovnice ostrahy děsivé tajemství, které číhá v útrobách chátrající budovy. S nervy na pochodu musí čelit skutečným i imaginárním démonům, zatímco si ze všech sil snaží uchovat zbytky zdravého rozumu. Děsivý příběh se odehrává v průběhu jedné noci, kdy nápadně krásná žena Julia Streaková nastoupí jako nová pracovnice ostrahy ve společnosti, jež vlastní zchátralý komplex kdysi luxusních bytů. Tam se seznámí s Cooperem, příkrým členem ochranky, který jí má dělat parťáka. S postupující nocí začne budova ožívat a sadisticky si pohrávat s Juliinou myslí. Je to ale budova, Cooper, nebo zdejší tulák, kdo ji skutečně terorizuje? Touha zjistit pravdu zavádí Streakovou nebezpečně hluboko do útrob chátrajícího komplexu, kde odhalí jeho děsivé tajemství... že kdysi sloužil jako centrum, v němž byly zneužívány a zanedbávány tělesně i mentálně postižené děti. Jejich duše se tam stále svíjejí v mukách a požadují, aby každý nevítaný host zaplatil to nejvyšší vstupné... do objektu s číslem popisným 451. (Cinemax)

(více)

Recenze (21)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To se člověku snad ani nechce věřit, že v roce 2016 se ještě někdo navážno pokouší strašit duchy opuštěných dětí, aniž by k tomu přidal něco víc než nejdebilnější rozmluvy nejdebilnějších postav a ještě mnohem víc debilní, nemohoucí, bezradnou pointu, kterou by se dal ukončit libovolně takřka jakýkoli horor. V ní je tedy alespoň náznak zajímavého, že happy end na jedné straně není happy endem na straně druhé. S tím by ale film musel pracovat úplně odlišně, aby to mělo nějaký emoční dopad. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Duchárske horory môžem, a aj keď je väčšina z nich na jedno kopyto, mne stačí sa párkrát vyľakať a som celkom spokojný. V tomto prípade sa to ale nesplnilo. Spočiatku to vyzeralo nádejne. Atmosféra tmavých tunelov, svetlo baterky a pocit, že niečo sa ukrýva za rohom, funguje relatívne dobre. Avšak môj záujem by sa zvýšil až vtedy, keď to "niečo" aj aspoň občas vyskočilo. A toto mi chýbalo. A pritom detskí duchovia mali vždy potenciál, no režisér to vôbec nedokázal využiť, vlastne sa na nich ani nepokúšal nejako zapracovať. Ten melodramatický záver, ktorý mal diváka akože prekvapiť, už šiel úplne mimo mňa. Celkovo priemerný horor na jedno pozretie (minuloročný Last Shift bol podstatne lepší). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nezabudni si uniformu. To je najdôležitejšia časť tejto práce.“ Mám podobné horory rád. Dievča stráži rozľahlú budovu so svojráznym parťákom. Noc, vypadávajúce kamery, vonku búrka a dnu mal byť pocit bezpečia, ale nie je. Niečo je tu s nimi. Nehrá sa na gore ani CGI, ale na pomaly budovanú atmosféru a strašidelné scény. Nie je to budúca klasika, na to je scenár príliš štandardný (hoci finálny twist ma dosť prekvapil, nečakal som to) a asi neobsahuje nič, čo by vás nejako enormne zaskočilo, teda až na spomínaný koniec. Prostredie obrovskej stavby má však rozhodne niečo do seba a niektoré scény sú dosť nepríjemné a mrazivé, čo je v horore vždy brané ako plus. Dosť mi to pripomínalo Last Shift s Julianou Harkavy. (Že je to Jason Patric som vôbec netušil. Nech je mu Nebezpečná rýchlosť 2: Zásah ľahká.) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladej žene hrozí, že kvôli svojmu psychickému stavu príde o svoju jedinú dcéru, a tak sa kvôli tomu, aby dokázala, že je v poriadku, rozhodne začať s novou prácou. Náplňou je kontrolovanie obrovskej budovy, ktorá je celá monitorovaná kamerovým systémom, ale napriek tomu správca vyžaduje pravidelné obchôdzky. Po krátkom zoznámení so spolupracovníkom Cooperom (Jason Patric) sa Julia (Louisa Krause) vyberie na prvú kontrolu a začuje zvláštne hlasy. Rozhodne sa im nevenovať pozornosť, lenže zvuky sa začnú stávať stále intenzívnejšími. Rozhodne sa skontrolovať aj miesta, ktoré nie sú dostavané a pokryté kamerami. Náhodne objaví dvere, ktoré sú zamknuté, ale ona ich napriek zákazu otvorí. To ale nikdy nemala robiť, pretože za dverami sa skrývajú dôkazy o najtemnejších udalostiach, ktoré sa odohrali v tejto budove. - Dnes ráno som bol velmi smutný z toho, že sa zase neobjavil žiadny horor. Už velmi dlho je na hororovej scéne úplné ticho a ja len spomínam na časy, keď v piatok vychádzalo päť hororov, a ja som nevedel, ktorý mám uprednostniť. The Abandoned aka The Confines som mal v hladáčiku už dlho, keďže ho distribuovalo štúdio IFC Midnight, ktoré sa medzičasom stalo mojim najoblúbenejším štúdiom. Stačí mi počuť ich intro, ktoré trvá len desať sekúnd, a už mám na tvári slzy šťastia. Horor The Confines ubehol velmi rýchlo a celý som ho pozrel na jeden dych. V už spomínanom období som často pri tej nadmiere hororov pozerával na hodiny alebo sa venoval rôznym činnostiam popri pozeraní, ale pre tento rok som si dal predsavzatie, že si budem každý jeden horor poriadne vychutnávať. Postavy sa mi nepáčili už od začiatku. Julia je sice pekná, ale ako herečka mi velmi neimponuje. Coopera radšej ani nebudem spomínať. Musím priznať, že približne prvá polovica má velmi ubíjajúci dej a napriek tomu, že trvá dosť dlho, sa takmer nič zaujímavé nestane. Od vstupu do sklepa ma to však velmi chytilo a začalo to byť pekne hororové. Scéna so znetvoreným dieťaťom sa mi velmi páčila a velmi dobré bolo aj to, že sa do katakomb nedostala len jedna osoba, ale všetky. Celková myšlienka pre mňa osobne vyznela velmi dobre. Myslím si však, že deti mohli dostať ovela viac priestoru, pretože masky vyzerali velmi dobre. Ešte si musím rýpnuť aj do hudby. Pri tých scénach, ktoré boli v rámci atmosféry najdôležitejšie sa vôbec nevydarila, pretože aspoň pre mňa to pôsobilo ako mix k dráme a vojnovému filmu. Záver bol pre mňa uspokojivý, aj keď som si istý, že ho tu bude väčšina ludí kritizovať, pretože ho nepochopia. Celkovo je The Abandoned pre mňa velmi uspokojivou záležitosťou, ktorej dám s radosťou vyššie hodnotenie, pretože nemám dôvod dávať nízke hodnotenia hororom, ktoré sa mi páčia. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nepríliš vydarený, opozeraný počin, vyrabovaný z toľkého množstva hororových klišé, až to bolo ubíjajúce pozerať. Našlo sa pár svetlých momentov a záberov – preto nehodnotím ešte nižšie, ale ináč je to typický, pásový a prázdny horor dnešnej doby, na ktorý je škoda času i slov. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V hlavních rolích sexy single máma, vozíčkář, bezdomovec.... a duchové, noční můry, vidiny, nebo holka magor? No však sami uvidíte, co z toho nakonec vyleze. Na práci nočního hlídače se moc žen nehlásí. Julia by v ní snad mohla najít zalíbení, kdyby jí její dojem nekazilo hned několik faktorů. Její nadřízený starší kolega je tak trochu podivín, který ale svoji práci vykonává velmi zodpovědně, po rozlehlé budově, zejména v její nedokončené části, se pohybují divné přízraky, a vůbec se zde v noci dějí divné věci. Je to ale dobře placený flek, tak co. Olalá, až o něco později zjistíme, že celý film stavěl na jedné velké pointě, která sice vzhledem k předchozímu ději nedává dostatečný smysl, nicméně divák má dost dlouhou dobu na to, aby ji, byť třeba i přibližně, vytušil. Nedá mně to, abych nenapsal, že vlastně vše, co je ve filmu k vidění, je už v žánru hororu dostatečně překonané, a to ve všech příslušných kategoriích, kategorie béčkové, céčkové, případně ještě nižší nevyjímaje. Proto je tedy od tvůrců hezké, že se tak snažili, ovšem to, s čím přišli, zde nejednou bylo v různých obměnách. Film je v podstatě o dvou hercích. Sledujeme jejich bloudění v labyrintu chodeb, jejich rozhovory u monitorů s bezpečnostními kamerami, občasný výjev či zjev ve spoře osvětlených prostorách, to je náplň, která tvoří většinu děje. O postavách téměř nic nevíme. O budově se záhy dozvídáme, že v ní bylo sanatorium, v němž byly děti, s nimiž se ne zrovna lidsky zacházelo. Neokoukaná Louisa Krause musela na diváky nějak udělat dojem, takže od poloviny filmu jde její pracovní uniforma dolů, nástup hlásí vyprsené tílko. Jason Patric nešel do trenek, je upoután na invalidní vozík, což ho nikterak v pohybu(bu) nelimituje, neb jízdu i přesuny z vozíku zvládal brilantně. Jak je na tom film s bububu a s budliky budliky, to už je v takových lehce atmosférických intencích. Kupodivu, i přes snahu kamery, se to k velkým lekacím scénám nedostane, příjemný dojem kazily jen pohybující se židle, které v jedné scéně směšně "obklíčí" Jasona Patrica. Rozuzlení se dá odhadnout, tvůrci je několikrát až příliš okatě a průhledně předloží, pozorného diváka to neošálí. Tedy pokud si u toho nezdřímne, ono to nemá žádné grády, tempo je celkově pomalejší. Film vyznívá po technické stránce extrémně levně. Nebylo na dobré masky duchů, přízraků, speciálních efektů je poskrovnu. Nezbývalo nic jiného, než aby to herci v hlavních rolích vzali na sebe a začínajícímu režisérovi Eytan Rockawayovi tak výrazně pomohli v jeho hororovém plahočení. 60% ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Doprdele co jsem si to zas pustil? Navíc úplně zbytečně, leč sem chtěl vidět něco jinýho pod stejným názvem achjo, tak se do toho dáme. Užvástaná nána si hraje na Noc v muzeu (i to byl větší horor) celej film tam brečí s baterkou a začne se něco dít až samozřejmě na konci, ale je to levný a směšný. Plot twist na konci byl sice hustej, ale co z toho, když to stojí za hovno. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Námět hodný velkého hororu a dokonalé prostředí, to vše zabité naprosto strašnou režií a příšerným castingem.Když už chcete točit horor, máte prostě diváka drtit atmosférou, napětím, po dlouhém a napínavém záběru ho usmrtit lekačkou a ne ho nechat jen tak lehce nahlodat mysterióznem a kopnout ho do varlat dementním scénářem, který bohužel slušná pointa nezachrání.Dvd béčko hodné zapomenutí, zazrák se opět nekoná...nečekaně.45%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. Film začíná vcelku uspokojivě, jako průměrný tříhvězdový mozkovýplach s omletou zápletkou, s jednou sympatickou a zajímavou holkou a s jedním arogantním pitomcem, kterého máte od první chvíle chuť mlátit do hlavy paličkou na maso (samozřejmě tou kovovou stranou). Postupně ale děj klesá víc a víc ke dnu scénáristického šílenství a demence, no a když už je opravdu nejhůř a vy si říkáte "no odpad! tomu nedám jen proto, protože už jsem viděl/-a ještě větší sračky", tak vám tvůrci naservírují vcelku dobrou pointu, která předešlé scénáristické peklo rázem vrhne do trochu jiného světla... No ale to už je pozdě, protože vaše divácké utrpení je ještě čerstvé, vy rezignovaně čumíte na titulky jako bluma a říkáte si: "Stála mi ta předchozí hoďka něco za to?" No, mně tedy ani ne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sem tam se ukázala slušná atmosféra opuštěného domu a Louisa Krause mi jako hlavní hrdinka docela vyhovovala, ale to je tak všechno. Aby film se strašidelným barákem mohl fungovat, je potřeba přidat něco navíc. Mátožné a často zbytečné bloudění po chodbách s občasným nefungujícím zjevením není to pravé ořechové. Nehledě na to, že když někdo točí film čítající víceméně jen dvě postavy, chce si to dát s nimi trochu práce. Samotný závěr s pointou mi pak přišel trochu navíc a do celkového pojetí mi vůbec nazapadal. Jeden z těch nepovedených filmových debutů. 30% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Opuštěnej barák, noční šichta, strachopudný podzemí, sympatická baba v hlavní roli, tohle by moh bejt horor jak vyshitej na všední podvečer. Moh, ale není, do půlky sice slušně funguje, pak to autorům nějak vyklouzne z ruky a konec už je bezradnej jako já při zkouškách z matematiky. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Dva hrdinové si vjíždí do vlasů, spolupráce mezi nimi je těžká a děj se odehrává ve starém nedostavěném komplexu. Velmi se mi u tohoto filmu líbilo, že pracuje na napětí, atmosféře od samého začátku a těšil jsem se, kam to celé směřuje. Bohužel poté co hrdinka nalezne zapomenutou léčebnu, tak tvůrcům dochází nápady. Duchařské scény jsou průměrné, není nic co by mohlo zaujmout a nakonec dostanu závěrečnou pointu, kdy si člověk řekne, cože? Opravdu tak logický vratký, dementní konec úplně zazdil super začátek.......5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějakou atmosféru to má, což se rozhodně musí ocenit, takže to považuji za pozitivum filmu. Není to skutečně děsivý horor, ale přece jen se tvůrci snažili, ať už tím, že těch lekaček není tolik, tak i tím, že se budovala nějaká základní atmosféra. Navíc je to celkově takové podivné, ale přece jen dost nekonzistentní a nepřekvapivé. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Tváře umouněné od popela, přiléhavé tílko a sexy křivky v nesnázích, ale zápletka to není. Prázdný dům, neposlušné kamery, luk a kamizola, ale strašidelné to není. Mrtvá dítka, krvavé šrámy po stěnách a samovolně poskakující židle, ale horor to taky není. Co je to, děti? Ne, Popelka bohužel nikoli, jen další tuctová, zbytečná a hloupá vykrádačka. Ovšem jednu hvězdu musím nechat Jasonovi. Ten takřka rezonující kokotismus, který z něj doslova sálá, ten prostě musí být vrozený. Příště chci film jen o něm, jak celou noční šichtu se zarostlou bradou lemtá jednu plechovku teplýho piva za druhým, to bude konečně kule drásající podívaná. 1* ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět koukatelný snímek se zvratem na konci! Podobnost s Mirrors je ze začátku šílená a člověk se bojí, aby se to vytratilo. Zadaří se a film jede svůj příběh, který se ukrývá hluboko v podzemních sklepení. Svoji historii, ale svědomitě tají, jenže odhodlaná žena je něčemu velkému na stopě. A tak se její příběh dozvíme... 70% ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Ženská nastupuje do nové práce jako ostraha budovy jelikož je budova veliká má tam k sobě na pomoc chlápka na vozíčku. Později zjistí, že v budově žily postižené a retardované děti o které se nikdo nestaral a , že jdou po nich. Jediné co se zde dá pochválit je atmosféra na druhou stranu kdybych někoho nahnal do opuštěné budovy a natáčel to v noci docílím té atmosféry taky. Byl jsem ochoten dat 1 až 2 hvězdy za to kdyby to normálně vysvětlily, ale oni tam narvaly jakousi paralélní sračku tak, že zasloužený odpad. Mělo mě už varovat to, že to šlo na Cinemaxu tam jsem kvalitní film neviděl snad nikdy. ()

blade23mc 

všechny recenze uživatele

Zvláštní hlavní hrdinka co měla svoje kouzlo a tím to asi končilo, takže jednu hvězdu za ni. Jinak to bylo takové okaté, ne příliš hororové až na minimum okamžiků. Ke konci už to bylo více méně až okaté, o co tam vůbec jde a jaký konec bude.. bezduchá duchařina 15% ()

v0jt1s3k 

všechny recenze uživatele

Variace na Mirrors s nesympatickou hrdinkou a sympaticky nesympatickým Jasonem. Sovy nejsou tím, čím se zdají být atd. Barák je moc pěkné místo na horror, ale bohužel tady to úplně nedopadlo. Ale jako večerní výplach u obrazovky se to dá. ()

Reklama

Reklama