Reklama

Reklama

Malcolm se opatrně protlouká životem v drsné losangeleské čtvrti, přičemž posílá přihlášky na univerzity a absolvuje přijímací pohovory. Nečekané pozvání na oslavu drogového dealera ho vrhne do podivného dobrodružství, které mu změní život.

Malcolm je geniální podivín, který je posedlý hip-hopovou kulturou devadesátých let minulého století. Společně se svými dvěma nejlepšími přáteli hrají v punkové kapele a pro svůj zpátečnický styl se na střední škole stávají terčem posměchu. Když Malcolmovi někdo v undergroundovém tanečním klubu schová do batohu zakázané látky, jeho život se zkomplikuje. Malcolm se ze všech sil snaží dosáhnout svých snů - dostat se na Harvard, sblížit se se svou vysněnou dívkou Nakiou a nechat si proplatit své jmění v bitcoinech. Snímek Matroš od producenta Foresta Whitakera, okořeněný vynikajícím výběrem retro hitů ve stylu funky, je svěžím, vtipným a energickým dílem, které si získalo nadšené ohlasy publika na filmových festivalech v Sundance a Cannes. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (102)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Pohodová letná dramédia, miestami až s bizarne vtipným situačným humorom, dobrým soundtrackom, vrátane snahy o hlbší presah alebo posolstvo, odkazujúca na 90te roky odohrávajúca sa v slnečnom LA, pričom nechýba ani napätie v rámci krimi zápletky, proste film typu (indie/alternative) feelgood, ktorý neskĺzava k trápnosti ani pátosu, ale vyvoláva skôr akúsi príjemnú nostalgiu, a ktorý akoby vypadol z produkčnej dielne štúdia A24 (hoci nie je). ()

animario 

všechny recenze uživatele

Moderní variace na krimi komedie/drama z 90'tek,kde se parta,v tomhle případě geeků z nejbrhůdu,musí popasovat s balíkem drog,kterej se jim souhrou okolností dostane do rukou(do batohu).Příběhová linka nic moc novýho,jen situovaná do současnosti,s bitcoinama,negro kecama ve stylu Spikea Lee a závěrečným poselstvím.Herci jsou sympatický,civilní,devadesátkovej rap jakbysmet(pokud jste na něm vyrůstali,ze soundtracku si ale do trenek necvrknete,cokoli ze zlatý éry by se sem hodilo).Podle recenzí jsem čekal trochu víc dope film,kterej si rád pustim znovu.V tomhle případě snad jen kvůli původnímu znění(v češtině slang nevyzní tak,jak by měl..). #lepší 3* ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to fakt nadchlo nečekanou kriminální zápletkou a navíc to stále stíhalo být furt sympatické a vtipné. Po rozjezdu "eshopu" to ztratilo dech a nebylo to už úplně ono. Přišlo mi, že to zůstalo tak na půl cesty mezi hravým filmem a agitkou s ambicí něco sdělit. Každopádně herci jsou do jednoho sympaťáci a soundtrack je boží. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Proč se zápletka rozjede až v polovině filmu? Ale to je ten menší problém. Nějak jsem totiž protentokráte výjimečně neměl náladu na to, jak jsou ve feel-good komediích pokaždé kamarádi hlavního hrdiny sprostší než dlaždiči, a ústřední postava sama se přitom vyjadřuje jako chodící Ottův naučný slovník, jen aby divákovi samoúčelně sedla do noty. Aneb když archetyp štve, místo aby bavil... Líbilo se mi to, ale nevěřil sem tomu. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Takový roztomilý krimi film o trojici geeků z "hoodu", kteří poznají, že chtě nechtě se občas zapletou do bahna své "třídy" a čtvrti. A občas i po krk hluboko. Ale je fascinující a roztomilé je pozorovat, jak se s tím perou. Film má příjemné tempo, dobré herecké výkony a režie s kamerou odvedly kus práce přinejmenším v tom, odvyprávět příběh nenuceně a zároveň vtáhnout do děje. Velmi dobře se na Dope dívá a alespoň já tam cítím tu přidanou hodnotu, která vyzdvihuje filmy nad běžný průměr daného žánru. jediný problém je v pár hluchých místech a v nerozvážnosti, zda chce bít spíš krimi dramatem, nebo lehkou komedií, přičemž ty kmity od jednoho k druhému jsou místy až moc výrazné. Ale i tak je to inteligentní, sympatické a poutavé. Za mě jednoznačný filmový tip. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Dope se stal prvním filmem, který akceptoval platbu bitcoiny za vstupenky do více jak 900 kin v USA skrz portál MovieTickets.com. (preclajsz)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

Flash si shání kámošku

Flash si shání kámošku

11.07.2016

Březnová řežba Batman vs. Superman naplno rozjela filmový vesmír od DC Comics. Jeho stěžejní hráči se sejdou už v listopadu 2017 v týmovce Justice League, mimo ní ale dostaneme i kupu sólovek.… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama