Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojáci při cvičení v odlehlé skotské vrchovině detekují silný zdroj radioaktivity. Následně se objeví několik případů smrti z popálení radiací a z výzkumné laboratoře se ztratí kontejner s plutoniem. Objasněním příčin těchto událostí je pověřen doktor Adam Royston. Studio Hammer se proslavilo především díky hororům s Draculou, Frankensteinem a Mumií. Produkovalo však i několik sci-fi filmů, jedním z nich je právě „X the unknown“. (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Kromě zajímavého nápadu nenabízí „X the unknown“ nic vyjímečného. Průměrné herecké výkony, hodně mluvení, málo akce a bohužel i málo napětí. Mínusem je především docela předvídatelný konec a skoro žádné záběry na „neznámé X“ spalující lidi, kteří mu přijdou do cesty:). Přesto film stojí za zhlédnutí. Nelze mu upřít originalitu – přišel totiž o dva roky dříve nežli americký „The Blob“. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: ZABÍJÍ, ALE NEMůŽE BÝT ZABITO!! VYCHÁZÍ Z HLUBIN ZEMĚ, ABY ROZPUSTILO VŠE, CO MU STOJÍ V CESTĚ!! KULKY Z PUŠEK, ANI PLAMENOMETY HO NEZASTAVÍ!! ___ Legendární studio Hammer po úspěchu ´Quatermass´ série ještě chvíli obcovalo s několika málo monster-horrory, tenhle je jeden z nich. Existuje několik TV verzí, protože kino-verze byla na svou dobu dost „násilná“, jak usoudili tehdejší cenzoři. Takže ve většině TV kopií nejsou vidět ty scény, jak se roztavují lidské tváře. Dneska už by to nikoho nešokovalo, ale ve své době na to lidé nebyli zvyklí a mělo to podobně šokující účinek, jako třeba stejně starý ´Monster of Piedras Blancas´, kde se v detailním záběru zjeví uříznutá lidská hlava. Bohužel je menším problémem jinak tohoto vcelku sympatického horůrku, že není příliš vizuálně přitažlivý. Vše se točí kolem zabláceného vojenského cvičiště, do toho přijde pár záběrů z nemocnice a vědeckého centra a první smrtící sliz se naplno objeví až deset minut před koncem filmu. Hollywood by to opepřil nějakými efektními triky, bombastickými předními, či zadními projekcemi, tady nic takového není (když pominu těch pár několikasekundových záběrů na valící se sliz ulicemi) a ten středobod filmu, to zablácené kamenité cvičiště není pěkné na pohled a není magnetem na hezké záběry kamerou. Je to škoda, protože herci jsou jinak sympatičtí, v závěru to celé pěkně graduje, ale celkový dojem je takový ….jak to říct ….ušmudlaný. Nízký rozpočet je tady prostě znát více, než je zdrávo. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Raný sci-fi Hammer, který vznikl ještě před tím, než studio začalo točit slavné gotické horory s Peterem Cushingem a Christopherem Lee. Je to přesně tak, jak už napsal zelvopyr, chybí tu výrazný hlavní hrdina a film se diváka mine, i když nemůžu říct, že by nějak brutálně nudil nebo otravoval. To zase ne. No a některý scény se docela povedly. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Masa blata, která ale kupodivu proleze celkem hustou mřížkou z klimatizace. Velmi okatě zaranžované situace, které mají navozovat napětí. Doba mezi otestováním makety zařízení a jeho výrobou musela trvat maximálně pár hodin. Směšná návnada. Velmi vědecký poddtext, který ale občas shazují absurdní situace. Když už, tak aspoň že u toho člověk neusne. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hammer štúdio v tej dobe rozhodne nemalo šajnu o tom, aká skvelá budúcnosť ho za pár rokov čaká. A tak sa sústredilo na žáner, ktorý v 50. rokoch letel ako šialený a venovala sa mu snáď každá produkčná spoločnosť. Sci-fi. Vystrelili do ovzdušia kino príbeh Quatermassa a ten sa stal gigantickým úspechom. Od tohto momentu sa Carreras a spol sústredili na jednak pokračovanie a jednak na nové dobrodružstvo, ktoré iba ( ale nie hlúpo ) kopíruje dobrodružstvá spomenutého Dr. Bernarda. Chvála za to. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama