Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Takeyama Jun je scénárista, který se rozhodne hledat novou inspiraci ve městě Furano na Hokkaidu. K jeho smůle ho ale po cestě zastihne sněhová bouře a Jun uvízne v malém městě, kde je nucen hledat nocleh. V místním baru ho označí za dávno ztraceného syna jednoho z místních štamgastů, opijí ho a ráno se Jun probudí bez batohu, ve kterém měl peníze, doklady a telefon. Jun je tedy nucen ve městě zůstat, dokud svůj ztracený majetek nenajde, a přitom poznat svérázné obyvatele tohoto 'bezejmenného' města. (Moiraine)

(více)

Recenze (3)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Typická ukázka japonského humoru, který ovšem nebyl dotáhnu ad absurdum, a proto je tento seriál, jehož každý díl nepřesáhne třicet minut, velmi příjemný povyražením. Všichni jsou krásně ujetí, odkazuje se na různá díla a všeobecně známé věci (akorát spíš v Japonsku), ale pořád se to drží v rámci skutečného života, takže nic nevybočí z reality. Co se tu budu vykecávat. Prostě je to oddechová japonská sranda plná sněhu a karikatur. Velmi silné 3*. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál mě nalákalo obsazení Okady Masakiho, slibně vypadající hodnocení a komediální žánr. Bohužel jsem už k japonským seriálům o něco kritičtější než dříve a musím říct, že i když je tohle dorama rozhodně postaveno na japonském humoru (který mám moc ráda), humor je v tomto případě dost slabý a ne zrovna nosný. Většina scén sází na poměrně primitvní a nepříliš nápaditou komiku, takže jsem se v průběhu sledování zasmála tak málo, že by se to dalo spočítat na prstech jedné ruky. Příběh je v podstatě prostý a rozvoj vztahu mezi postavami se pořád točí okolo nudných epizod ze života občanů zapadlého městečka Furano (ano, skutečně to na mě působilo nudně, přestože je to po japonském způsobu šílené). Chápu, že právě ta jednoduchost byla nejspíš cílem pro vykreslení atmosféry, ale na mě to moc velký dojem neudělalo a jednotlivé epizody na mě působily spíš trapně než skutečně zábavně. Seriál má sice pár silnějších chvilek (stavění sněhuláků atd.), ale celkově si mě nezískal a jsem si jistá, že ho už nikdy nebudu sledovat znovu. Je spousta lepších japonských komedií (většinou staršího ročníku). ~(2,3)~ ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zjistila, tak spousta lidí začalo sledovat seriál ze stejného důvodu jako já - plakát:D Za sebe musím říct, že to byla dobrá volba. Mám ráda všechny obyvatele města, se kterými jsem byla seznámena. Kolikrát jsem si říkala, že by nebylo špatné tam taky uvíznout:) Každá epizoda se zabývá nějakým závažným problémem, který se nakonec ukáže jako něco trochu jiného, než za co se vydává. Osobně mám asi nejradši epizodu s Yetim:D Seriál je to opravdu hodně pohodový a krásné zasněžené Hokkaido dává alespoň na chvíli zapomenout jaká jsou v létě vedra:) ()

Reklama

Reklama