Reklama

Reklama

What Happened, Miss Simone?

Trailer

VOD (1)

Recenze (11)

silentname 

všechny recenze uživatele

Oskarová nominácia pre tento film je rozhodne zaslúžená. Podobne ako keď som pozeral minulý rok film AMY. Tu však dávam hodnotenie ešte o niečo vyššie, lebo som mal pocit, že som sa z dokumentu aj veľa vecí dozvedel a ani raz som sa pri ňom nenudil. Nina Simone viedla skutočne zaujímavý život a tento dokument nám o ňom veľa povie. Od jej detstva, cez čas najväčšej slávy až po jej protestné skladby, ktoré jej podľa všetkého veľmi ovplyvnili aj jej kariéru a následný comeback po mnohých rokoch, kde musela opäť začínať z ničoho. Nemusím asi hovoriť, že hudba vo filme je vynikajúca a veľmi silná. Všetci ju poznáme. No súčasne si hovorím, že je super dozvedieť sa o skladbách aj niečo viac a ísť do toho, ako reálne vznikali. Pre fanúšikov Niny Simone povinnosť a myslím si, že aj ostatní si v tom niečo nájdu. A teraz, keď máme za sebou dokument, je čas pozrieť si nastupujúci životopisný film Nina. Hodnotenie: A- ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem rád, když se ke mně tyhle dokumenty dostanou, protože se dozvím o osobách, které jsem ani pořádně neznal, i když jejich tvorbu třeba ano. Ani jsem netušil, že moje milovaná píseň "Don't let me be Misunderstood", kterou zbožňuji v podání Santa Esmeraldy, je původně Niny Simone. Teď už to nezapomenu. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

"Kdyby vám bylo dovoleno být sami sebou v prostředí tomu vyhovující, kým byste byli? Byla Nina Simone sama sebou? Myslím, že jen málo lidí je tak ryzích, jako byla ona." Nepřesná citace z filmu. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80% ... Speváčka s veľkým S a žena s veľkým Ž. Silná osobnosť, silný osud. Nina počas svojho života zápasila sama so sebou, no násilný manžel tiež neprospieval jej životnej stabilite. Spievala nádherne, v jej pesničkách bol vždy veľký kus jej srdca. Nezabudnuteľný hlas! ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je intimním pohledem do hloubky osobnosti legendární zpěvačky Niny Simone do té noty, kam až ji může posluchač, nebo divák vůbec pochopit. Co tento dokument činí tak dobrým filmem je fakt, že si nebere žádné servítky, neukazuje Simone jako dobrou nebo zlou, ukazuje jí takovou, jakou byla a jakou se snažila a chtěla být. Dokument je rozborem nejen její osobnosti, ale také jejího díla a toho, jak hluboce každá píseň reflektuje její život a její emoce. Co člověk pozná, zejména na konci je to, že ačkoliv je považována za jazzovou nebo bluesovou zpěvačku, ve své hudbě, nikoliv zpěvu, hudbě, opravdu věnovala srdce klasice. Její genialitu nejde ani zdaleka popřít, ani fakt, že takové hudebnice dnes již neexistují. ()

Neor 

všechny recenze uživatele

"Most people are afraid of being honest as much as she lived." Ucelená výpověď o životě skladatelky, pianistky, zpěvačky a v neposlední řadě bojovnice za lidská práva z pohledu samotné Niny Simone, její dcery, manžela a manažera v jedné osobě, nejbližších spolupracovníků a několika přátel. Za předpokladu, že toho o životě NS zatím příliš nevíte a znáte jen její skladby, jde o vzorový příklad dokumentu, po jehož shlédnutí budete na jeho hlavní představitelku nahlížet z úplně jiného úhlu. Jednotlivé skladby a pořadí, v jakém jsou ve snímku použity, jen dokazují, že bez výjimky každá z nich reflektuje momentální životní rozpoložení zpěvačky a její pohled na dobové klima společnosti ovlivněné bojem za rovnoprávnost. ()

tomashewk 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilá odpověď na film Nina od Cynthia Mort. Ninu Simone vykresluje hlavně z pozice jejich blízkých - film produkovala její dcera. Možná je lehce patrná tendence některá negativa zpěvaččiny osobnosti zlehčovat. ()

black8 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o veľmi výnimočnej a nadanej žene zasahujúci do mnohých tém. Jeden z citátov od Alice Walker (Barva nachu) hovorí: "The black woman is one of America's greatest heroes." Nina Simone je jedna z nich. ()

Reklama

Reklama