Reklama

Reklama

Sangaïlé

  • Litva Sangaile (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmnáctiletou Sangaile fascinuje akrobatické létání. Kvůli strachu z výšek se však nikdy neodvážila ani jen vlézt do jedné z pilotních kabin. Na letní letecké show nedaleko jezera, kde stojí prázdninová vila jejích rodičů, potká stejně starou místní dívku Auste. Ta, na rozdíl od Sangaile, vede kreativní a nevázaný život. Když se z dívek stanou milenky, Sangaile se Auste svěří se svým nejhlubším tajemstvím a najde ve své dospívající lásce jedinou skutečnou oporu, která jí dodá odvahu k létání. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (33)

fredisek 

všechny recenze uživatele

Šablonovitý art, který využívá jedině toho, že vznikl v postsovětském státě. Jinak se jedná o klasickou kombinaci západů slunce, nesmyslně umístěných sexuálních scén, leteckých záběrů a lidí, kteří nevědí co se sebou. Navíc se mi tady nepodařilo najít absolutně žádné poselství, což by snímek, jehož příběh by se dal shrnout do jednoho odstavce, nabídnout měl. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sangaïlé je krásným příběhem o mladé, lesbické lásce a dospívání. Snímek má osobitý evropsko-artový feeling a nádherný hudební soundtrack. Julija Steponaityte i Aiste Dirziute jsou krásné holky a každá má své zvláštní kouzlo. Žádné vyhrocené drama, emotivní, ani strhující scény. Vše hraje na přirozenou, příjemnou notu bezstarostného období mládí a jednoho léta. Období, kdy je možné, aby člověk prožil ty nejkrásnější chvíle, na něž nikdy nezapomene. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale Sangaile mi v mnohom pripomínala Pawlikowskeho film My Summer of Love (so skvelou Emily Blunt a Natalie Press). Dve dievčatá, jedno náhodné stretnutie a nezabudnuteľné leto. Atmosféra v mnohom podobná, aj keď My Summer of Love ma očarilo omnoho viac, najmä svojim dramatickým a epickým rozmerom. Litovská Sangaile mi prišla často príliš lyrická a bez spádu, čo na druhú stranu dobre vyvážila vizuálna pestrosť a vydarená kamera. Pridať do toho väčší kus dramatickosti a dialógov, mohlo to byť oveľa lepšie. Takto "len" na 3* (sčasti aj preto, že LGBT tematika začína byť v kinematografii až príliš rozšírená, a upadá tak výnimočnosť). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na tenhle film jsem se vysloveně těšil. Těšil jsem se především na to, že konečně uvidím něco z Litvy. Toho jsem se nakonec dočkal, ale netušil jsem, že se tu bude klást až takový důraz na tvůrcovi city. A kvůli ním tak film zabírá nic neříkající louky, rybník, fabriku na konci vodní hladiny a celé to má takový post komunistický čmuk. Kromě toho se ve filmu objeví dvě zásadní postavy. No a jedna z nich je právě Sangaile, o které je tu v tomto případě řeč. To, že se ve filmu mluví minimálně bych ještě bral. Takoví islandští Berani to měli k užitku. Problém byl spíš ten, že jsem Sangaile moc nerozuměl. Vlastně stejně tak, jako těm mladejm, co tam uloví rybu, kterou si chtěj nad ohněm upéct a když zjistí, že v rybě byl nějakej mega červ, tak se s ním všichni začnou fotit a dělat z toho hrozně cool událost. Tato nepochopení, post komunistická atmosféra a minimální dialogy bohužel nezachrání letní nálada, sem tam slušný hudební podtext, poměrně slušný závěr, který jediný ve mně vyvolal nějaké emoce a jinak docela zajímavé herecké výkony. Škoda. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kamera je trochu artová, film je trochu divnej, hlavní hrdinky docela pěkný a nahý. Víc nečekejte. Časoprostor jedněch prázdnin, podle detailů ve filmu odhaduji že se děj má odehrávat před několika lety (anebo v tom městě nemají mobilní signál). Sebepoškozování ale nemám rád. Můj zřejmě čtvrtý litevský film. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama