Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Postarší zlatokop Marko (Hugo Haas) hledá vysoko v horách s pomocí mladého partnera Raye (John Agar) zlatý důl, který musel předčasně opustit před patnácti lety. Když se jim podaří objevit vchod do dolu a s ním i bohatou zlatou žílu, začne Marko přemýšlet, jak by se partnera zbavil a shrábnul všechno bohatství sám. Proto na Raye připraví rafinovanou past. Ožení se s kyprou mladou pokladní Peggy (Cleo Mooreová) a přivede si ji do odlehlé zlatokopecké chatky, kterou s Rayem sdílí. Peggy byla dosud opovrhovaná svobodná matka a teď je ráda, že našla muže, který nabídl ochranu jí a jejímu dítěti. Marko s ní však nehodlá žít a už vůbec ji nemíní chránit. Jeho cílem je, aby se z Peggy a Raye stali milenci. On je plánuje "přistihnout" a dle nepsaného zákona Divokého západu pak Raye i beztrestně zabít... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Earl10 

všechny recenze uživatele

Opět taková příjemná jednohubka z Haasova portfolia. Ovšem tentokrát slabší zápletka, ale za to atraktivnější prostředí. Minimum herců, slušná atmosféra, Haasovy zkušenosti a vyjde z toho snadno koukatelné drama. Téma opět vcelku aktuální na danou dobu, i když zlatá horečka už dávno pominula, ale ta touha po bohatství ta je stále aktuální. Haas zahrál záporáka přesvědčivě. Originální prolog s ďáblem, chytré! [60%] ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Na americké filmy Huga Haase jsme se díváme v zimě s máti (90 let), a se spoustou sentimentálních reminiscencí (především z její strany). Ale film se líbil i mně, byl svižný, a měl i hlavu a patu. Domníváme se (s máti), že Haas svoje zkušenosti z Čech dobře zúročil i v Americe, i když žánrově trochu jinak. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, že kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Ale hrozně naivně, včetně hlasitých vnitřních monologů. /9. 9. 12./ ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale více než tři hvězdy tomu nejsem schopný dát. Příběh je omšelý a chvílemi naivní; předvídatelný tak, až má člověk dojem, jako by na něj herci pomrkávali, jestli také pochopil, kudy to půjde dál a jak to skončí. Navíc ubližuje i český dabing. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Hugo opět v akci. Ďábel mu našeptával, skoro mu to vyšlo. Snad příště :-) Krásná sněhová bouře i fajnové zadní projekce. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama