Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (449)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zápory: 1) Děj je hodně předvídatelný. 2) Navíc je odtržený od reality podobně jako třeba filmy Jiřího Vejdělka. 3) Některé herecké výkony jsou dost hrozné a obsazení celkově vnímám dost rozpačitě (třeba ten Mareš na konci je vyloženě trapas). 4) Z herců mě tam asi nejvíc iritoval Ľuboš Kostelný, ten slovenský poděs je fakt něco příšernýho. A obecně už mám alergii na tenhle stereotyp homosexuálních kamarádů. 5) Celý film působí velice povrchně a emočně ploše, a jméno režisérky, která má za sebou nepříliš povedenou Řachandu, v člověku moc důvěry předem taky nevyvolává. 6) Je zřejmé, že film byl natočen pro nenáročné ženské publikum a se zřetelným komerčním aspektem. 7) Všechny sexuální scény do jedné tam jsou trapas. Klady: 1) Nezaregistroval jsem tam žádný product placement (i když tam skoro jistě byl, ale prostě tam byl asi zapracovaný tak rafinovaně, že mě nijak nerušil). 2) Táňa Pauhofová je tam skutečně úžasná a hlavně kvůli ní ta blbost stojí za vidění. (Byť mě strašně mrzelo, že jsem film zhlédl v jazykové verzi, kde mluví česky, resp. kde mi dokonce přišla předabovaná, protože mi její hlas zněl cize). 3) Hlavně zpočátku je to blbé až hrůza, ale ke konci to kupodivu začne být docela zajímavé, a jeví to náznaky o něco lepšího filmu, než jak se jevil na začátku. 4) A film má konečně velmi pěknou kameru a skvělou titulní píseň Ewy Farné, která mě k němu vlastně přivedla. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak copak se nám to uvařilo a bublá v kotlíku? Máme tu trošku Lásky přes internet, Sexu ve městě, Deníku Bridget Jonesové a nevím ještě čeho všeho dalšího plus výrazné herce. Tyto ingredience nejsou vůbec špatné. Jen by se neměly míchat, ale řádně protřepat. Potom dobře dochutit, osolit, opepřit a přidat špetku čili, možná ještě trochu oregana nebo tymiánu. Jako dobře, je to naprosto odpočinkový film. Nic jiného jsem od něho ani nečekala, takže splnil svůj účel. Polští herci jsou sympaťáci a dobře se na ně koukalo. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Urbaníková není žádná chytrolína ani vtipnolína, píše v podstatě červenou knihovnu, takže se nelze divit, že scénář podle její knihy musel dopadnout stejně. Na Bridget ani na Sex ve městě to nemělo ani náhodou - i když se snažily kopírovat o stošest. Druhá půlka byla ale trochu snesitelnější a rozhodně o řád výše než Bezva ženská na krku, kterou jsem si zcela nepředloženě pustila jen pár hodin předtím - takže za tři. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

České filmy nemusím, ale tento film mne mile překvapil. Dokonce se našlo i pár vtipných momentů. Nějak nechápu, proč se do filmu museli najímat polské herce a následně dabovat, když je to Česko - Slovenský film? To už u nás opravdu nemáme žádné dobré mužské herce? Jinak Mareše jsem si ani nevšimnul. až po slédnutí jsem zjistil, že hrál psychiatra ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Evita Urbaníková objavia Ameriku... Takýchto príbehových romantických schém napr. taká D. Steelová chrlí celé tony jednu za druhou. Na začiatku je žienka, potom príde chlap s iskierkou v očiach, tá žienku poblázni, zaguľatí, potom príde druhý chlap a všetko sa komplikuje.... atď... atď. No uznajte, nič prevratné. Priznávam však, že som sa nenudil a že snímok zbehol ako voda. Z väčšej časti vďaka vôbec nie zlej technickej stránke filmu a mne pomerne sympatickému hereckému osadenstvu. Casting našťastie vyšiel tak, že pobral pre mňa to najzaujímavejšie zo súčasnej čs scény. Z tohto pohľadu by som ale možno privítal aj troška odvážnejšie scény ženského osadenstva a viac lechtivých scén, aby sa zlepšil aspoň ten prízemný a konzumný aspekt snímku. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (31)

  • Snímka bola uvedená v troch jazykoch - slovenskom, českom a poľskom. (Sufferer)
  • Rolu vo filme si "strihla" aj ružová kabelka, ktorú preň špeciálne navrhol slovenský módny návrhár Fero Mikloško. (Sufferer)
  • Jelikož má film 3 jazykové verze, má i 3 verze ústředních písní. Ke slovenské verzi ji nazpívala Dara Rolins, která je i spoluautorkou hudby a textu. Českou a polskou verzi pak nazpívala Ewa Farna, která je také spoluautorkou polského textu. Český text napsala Gabriela Osvaldová. (funhouse)

Reklama

Reklama