Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Recenze (449)

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se docela povedlo-na pár přehnaných situací. V tomhle filmu se dalo dokonce dívat na neokoukané mužské herce,což docela oceňuji. Těch pár našich cpou do všech filmů. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Když divák od filmu neočekává drama mezilidských vztahů ani objevnou studii života svobodných matek, potom se může u filmu docela dobře bavit. Od počátečních "nottinghillovských" variací se počne děj ubírat vlastní (nechci říci originální, ale jinou) cestou a zdatně zahrává na romantickou strunu. Bonusem pak je obsazení u nás ne až tak známých polských herců M. Žebrowského a P. Deląga (výtek na úroveň jejich dabingu zde zaznívá na těchto stránkách celá řada - bohužel oprávněně) . ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Rádoby hogo fogo film o hogo fogo lidech, kteří jsou vždy perfektně ucesani, perfektně oblečení, žijí a nakupují pouze v centru Prahy a vlastně vůbec...jsou dokonalí. No to je děs. Do toho ještě český pan Grey, to bylo moc :). Příběh plný trhlin, nesouvislosti, tam natahnuty zbytečně, tam zase moc uspěchany. Tohle se moc nepovedlo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Snímek by se dal rozdělit na několik etap. Bohužel je to trochu na škodu, protože není úplně jasné, čím film je a je jasné, že nemůže být vším. Chvíli je totiž komedií, chvíli čistě romantikou a taky se objevuje drama. A to se vše se prolíná v naprosto nečekaných vlnách přes sebe sem a tam a trochu chaoticky. Jistě, byly momenty, kde jsem se vážně zasmál. Například, když Ľuboš Kostelný skáče z okna. Také postavy Petra Vaňka a Ondřeje Sokola jsou velmi zábavné. Navíc mám velmi rád krásné a sympatické herečky Táňu Pauhofovou a Kláru Issovou. Ovšem stejně jako jsou ve filmu dobré momenty, přicházejí i ty horší, či spíše hluché. Mě osobně neoslnila ani hudba. Za to scénář je lehce nadprůměrný. Celkově je to takový film, který není chybou vidět, ale po shlédnutí ve vás asi zůstane pocit, že jednou to stačilo. A jestli má film dobrý konec? Tak o tom by se dalo debatovat také celé hodiny. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička za Táňu Pauhofovú, Kláru Issovú a pár vtipných hlášok. Zvyšok celé zle, ale čo už sa dá vyrobiť z takej knižnej predlohy, že. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Odstřelit tento film je velice snadné a většina to tady udělala za mě, takže se to pojmout trochu konstruktivně. Zaprvé, herecké obsazení naprosto fantastické, jen škoda, že Ferencová s ním neumí pracovat lépe. Hudba také není marná, i když vykrádá jiné filmy a je to celé až zbytečně ploché, což je také škoda. Scénář je v rámci možností OK, ale většinou scén zapadá do typické "České" průměrnosti. Proto těch 50%, víckrát to asi neuvidím, ale nebyl to vyloženě mor. PS:Zřejmě nejsurovější sexuální scény v romantických filmech za poslední pár let. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

To tam nemohla být česká hudba? To i tady se musí lézt do zadnice někomu? Ach jo. Asi nemáme naše hudebníky. Já neříkám, že se mi ta hudba nelíbila. Byla hezká, ale snad by to šlo i "po našem". Naštěstí se tam něco českého zahraje. V každém případě na paní s blonďatou ehm nikdy nezapomenu. Málem jsem si smíchy cvrkl do textilu. Škoda, že to nezůstalo v žánru komedie celé. Ale co, bavil jsem se a tak nevidím důvod nedat mírný nadprůměr. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Komedie? A to vážně? Obávám se, že na natočení komedie nestačí použít 10x slovo šukat v jednom dialogu... Jinak je to celé takové růžové, žužu a ňuňu, že by si z toho člověk s mozkem skoro až ublinknul. Jedna hvězda za dva hezké chlapy. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Film o dvou kamarádkách z dětství, které vedou zavedené knihkupectví, ale bojují se vztahy. Táňa Pauhofová i Klára Issová jsou fajn, polští herci taky, filmu jen chybí lepší scénář nebo zápletka. Děj ničím nepřekvapí, ale alespoň jsem se několikrát zasmál. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Zoufalé, jako všechny tyhle české romantiky brutálně klišoidní, postavy nesympatické, humor na nule? Tohle opravdu někdo zaplatil? 20% ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Typický film pre ženy - o vzťahoch. Hlavná hrdinka prežije krátky románik s mužom, ktorý kupuje jej kníhkupectvo - náhoda. Vedľajšie postavy tiež riešia svoje vzťahy a sem-tam je to aj vtipné. Romantická chémia medzi hercami nulová. Nechápem účasť poľských hercov. Ak ste muž, tento film odporúčam preskočiť. ()

Snowball 

všechny recenze uživatele

"Buďte hrdí na to, že ste Slováci, hanbite sa za to, že ste zo Slovenskej republiky" ...hovorieval kedysi môj učiteľ na vysokej. Po návšteve kina s týmto hnusom sa však hanbím, žiaľ, už aj za to, že som Slovák. Film to bola čistá trápnučká sračka, to bez debaty ...absolútne drbnutý námet, tupý scenár a zas tie isté špatné herecké xichty bez talentu, tentokrát doplnené o dáke ďalšie trápne netalentované xichty z Poľska (Miško Żebrowski bol podľa pohľadu a prejavu pravdepodobne i nafetovaný celé natáčanie, či to bola len úplná absencia hereckého talentu?). Moje očakávania boli teda naplnené. Čo som však naozaj nečakal, bolo kino plné retardov, ktoré sa vyslovene vyšinuto smialo každú sekundu na úplne trápnych akože vtipoch. Tvorcovia týmto "humorom" a hláškami dávali jasne najavo, že majú divákov za čistých pribrzdených tĺkov, oni im to však napriek tomu celé žrali a vždy sa úprimne rehotali. Nechápal som. Po opustení kina som aj hľadal na parkovisku zaparkované autobusy z ústavu pre retardovaných. Žiadne tam neboli. To len priemerná Slovač sa zabávala na filme, ktorý bol trefne určený práve pre nich a ich intelekt. Smutné... Dve hviezdy dávam za pekné zábery Tatier. ()

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš velký fanoušek romantických filmů, ale nějakým záhadným způsobem jsem se na něm objevil v kině. Nejprve ve mě převládal pocit, že je to určitě blbost, která mě nebude bavit. Ale postupem času, jsem zjištoval, že se docela směji a na konci jsem zůstal s pocitem, že jsem to viděl ají rád. Samozřejmě nejde o film s nějakým propracovaným dějem, vše je docela snadno odhadnutelné a častokrát se zápletka opakuje, ale řekl bych, že účel komedie nemusí být právě ve složitosti děje a pokud si člověk u filmu odpočine a ještě se pobaví, tak si myslím, že si zaslouží celkem dobré hodnocení. ()

Plaque odpad!

všechny recenze uživatele

Filmy tohto typu sú povinná jazda každého zadaného chlapa. Ak chlap vyberá 5, 10, 15 krát film za sebou, tak sa netreba diviť, že raz za čas musí stráviť aj niečo takéto. No keď vylezieme z kina a ja taktne mlčím o svojich dojmoch, aby som nevyvolal hádku, pochopiteľne :-), a moja drahomilka spustí paľbu, akú som od nej nepočul ani na tie najchlapskejšie filmy, tak si hovorím, že niečo nie je v poriadku... Až potom som sa odvážil poodhaliť časť svojej duše, ktorá bola strýznená ako Adrien Brody v Pianistovi. A chcem varovať aj vás. Nie nerobte to, fakt si tento hnoj nepúšťajte. Z NIČOHO totiž VŠETKO nevyťažíte, ani ak by ste sa po... Celé to čaptalo na obe nohy na príbehu, ktorý bol tak dementný a slaboduchý, že som asi podobné ešte ani nevidel. V tom prípade to nezachráni skutočne nič. Ak je predlohou filmu autorka, ktorá si síce myslí, že je slovenská Božena Němcová, no aj toto veľdielo iba preukazuje, že jej celé meno znie Eva Braque Urbaníková, tak to hovorí za všetko a niet sa čomu diviť. Vskutku na vás apelujem z obavy o váš zdravý psychický vývoj. Ten môj sa bude dávať z tejto sračky dokopy ešte dlho, no vy sa tomu môžete vyhnúť... PS: Pre tých, ktorí si mienia zo mňa robiť posmech, že som pod papučou, tak áno, som. Pochopil som, že základ šťastného vzťahu je skutočnosť, že do diskusie vstupujeme s odlišnými názormi, no z nej vystupujeme obaja s tým jej. :D ()

Spilif 

všechny recenze uživatele

Neslyšel jsem o tom zhlédl jsem a musím říct maximální spokojenost. Co nad tím hledat dokonalost nebo to že vám to má dát nějakou myšlenku to fakt ne. Nevím v jakém jsem byl rozpoložení ale tenhle film mě pobavil daleko víc než poslední 007.... Vážně dokonalá odreagovačka. Kouzelný vtipy jednoduchý, není nad čím přemýšlet prostě jen vypnout a užít si to jediný co chybělo k dokonalosti byla sklenka vína. Ti co mají rádi českej film a nehledají za vším oskarové veledílo doporučuju jako pohodovou klidnovečerní jednohubku. Takže příjemnou zábavu všem co budou koukat ;) ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Spletitá story, ve které sledujeme hned několik dějových linií. Ať už je to duo homosexuálů, špičkový vztah Ondry Sokola, bujná představa, že by to mohlo fungovat s o několik starším profesorem a v neposlední řadě opuštěnou matku se svou dcerou. Do toho všeho ještě navíc knihkupectví, jako centrum veškerého dění. Na můj vkus to bylo až příliš spletité, zamotané a tak trochu natočeno růžovými brýlemi. Na druhou stranu zase jsme se zde mohli vidět velkou dávku životních situací, které tiše čekají na každého z nás, otázka je, kdy a v jaké míře se s nimi potkáme. Verdikt hlavního rozhodčího zní tedy takto: jednotlivé příběhy rozpárat do jednotlivých filmů, kde by každý příběh měl své opodstatněné místo a všechno by se neházelo do jednoho pytle, viz pokus o sebevraždu, sex za zápočet a porod. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív klady: je to profesionálně natočeno i nasnímáno, holky jsou pohledné a snaží se, má to slušné tempo a celý film vypadá vtipnější, než skutečně je. Bohužel záporů je víc. Hlavní hrdinka je blbá nána, která neví, co chce, chová se pitomě a za své problémy si může jen a jen sama, protože (jako většina holek) se zamiluje do hajzla a dobráka přehlíží. A nezná věci jako antikoncepce nebo interrupce, které by jí vyřešily spoustu problémů (vlastně všechny). Polští herci hrají jako ponocní, jejich dabing je tragický, Luděk Sobota je zcela nevyužitý. Sevřený děj neexistuje, hrdinka se s hajzlíkem neustále rozchází a zase schází a tak dokola, až...já nevím, až ji to přestane bavit ? A taky už mě štve, že všechny české filmy se odehrávají v prostředí horních deseti tisíc, kde hrdinové jsou nechutně bohatí, na víkend běžně jezdí do Tater či do Itálie. Viděli filmaři někdy živého dělníka nebo dokonce nezaměstnaného ? ()

Reklama

Reklama