Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Russell T. Davies, tvůrce seriálu Queer As Folk (1999) pro nás připravil další příběh převážně ze života homosexuální komunity. Příběh nás zavede do života skoro padesátníka Henryho Besta, homosexuála, který se společně se svým dlouholetým a věrným partnerem ocitá v krizi středního věku. S tím jsou spojené kdejaké přešlapy a úlety, které mají své následky a dohry. (geklon)

(více)

Recenze (6)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Dal bych 5*, ale Henryho postava mi byla celou dobu tak šíleně nesympatická, že to jednoduše nejde. Jinak je to typická britská produkce, takže perfektní podívaná, se skvěle napsanými a zahranými postavami. Do teď mi vytryskne slza, když si vzpomenu na Lance :'( ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* do mých spárů se mi dostala i tato queer série, která se snaží přiblížit gay komunitu. Byla nakonec pro mě velkým překvapením, protože z úvodních dílů mi přišla až přehnaně ukecaná a exaltovaná v chování všech postav a nedal bych ji víc než 3 hvězdy. Netušil jsem však, že to je předehra pro zásadní situaci, která změní podstatně její charakter. Nechci prozrazovat, ale díky tomu se to vyzdvihlo na 4 hvězdy a můžu doporučit, ale rozhodně je to vhodné jen pro úzký okruh diváků, kterému nevadí tetky a otevřené hovory o sexu. V neposlední řadě musím vyzdvihnout herecké výkony i stylizaci. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sympatický seriál s postavami, které na první pohled vypadají nepřístupně a nesympaticky, ale pak se vám dostanou pod kůži. Zajímavý generační střet 46letého muže a jeho nových přátel ve věku kolem dvacítky. Jak už tady kdosi psal, scenárista prostě "zná lidi skrz na skrz". Výborně napsané i sestříhané, někdy ale zbytečně naturalistické. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Abyste si něčeho začali vážit, musíte to předně ztratit. Cucumber je skvěle odvedené drama prolezlé anglickým suchým humorem, navíc dokáže překvapit. Zásadní problém je ale ve stopáži. Na téměř padesátiminutové díly materiál nestačí. Zvraty tu nepřicházejí v každém díle, je tu spoustu konverzačních scén. Seriál lavíruje mezi sitcomem a dramatem, půlhodinové díly by mu bohatě stačily. Navíc v kontrastu se sesterským Banana, jehož díly mají tak pětadvacet minut, je tahle slabina ještě patrnější. Natahování dílů vede bohužel k tomu, že tu vznikají pro příběh naprosto nedůležité scény, občas seriál působí zmateně a chvílemi nudí. Jinak ale nezbývá než doporučit. Queer seriál, jehož hlavní postavou je někdo s pleší a bez pekáče buchet rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se angličanům rozhodně povedlo. Žádná z epizod ani chviličku nenudí, hrdinové si vás - i když to nejsou žádní prvoplánoví sympaťáci - dokážou získat, jejich charaktery jsou dobře propracované. Občas nečekaně vtipné a hlavně vše doprovázeno výbornou hudbou. Po polovině si mě to natolik získalo, že jsem musela zvýšit na jasnou 5. ()

Eseter 

všechny recenze uživatele

Hm, říkám to pořád, ale Russell T je prostě génius, co zná lidi. Ale opravdu skrz na skrz. Navíc je mistr psaní a vtipu. Stvořil Henryho, který je kontroverzní postava, svým způsobem dost nesympatická postava a přesto se s ní člověk může identifikovat a dokonce si ji oblíbit, nebo se o ní alespoň dál zajímat. Skvělá interakce mezi starší a mladší generací a jde vidět, že Russell ví, o čem je život a svět a lidi. Po zhlédnutí Cucumberu (a možná spíše Banana) budete mít pocit, že nikdo na světě není hetero. Ještě ve srovnání s Banana má Cucumber lepší dynamiku a svižnější styl vyprávění, je delší a to se mi víc líbí. Postavy možná trochu méně zajímavé na druhou stranu... ()

Reklama

Reklama